рецепта

Крем супа с броколи и бекон

Крем супа с броколи и бекон

Рецепта за Крем супа с броколи и бекон - рецепта за вкусна крем супа, която можете да разнообразите като добавите картофи и царевица по време на приготвянето й :-)
1 5 1

Крем супи

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 30 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Крем супа с броколи и бекон" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

Броколи 500 г
кромид 1 глава
маргарин 1 с.л.
зеленчуков бульон 500 мл
прясно мляко 300 мл
пресен лук 2 връзки
бекон 100 г
нарязан магданоз 4 с.л.
топено сирене 150 г
сол на вкус

1. За рецептата "Крем супа с броколи и бекон" главата броколи се разделя на розички, а стеблата им се нарязват на парченца.

2. Кромидът се нарязва на ситно и се изпържва в маргарина. Сипват се бульонът и млякото и се добавят розичките броколи и стеблата. Вари се до омекване на продуктите.

3. Беконът за рецептата "Крем супа с броколи и бекон" се нарязва на ситни кубчета и се изпържва. Прибавя се ситно нарязания пресен лук и също се запържва леко.

4. Броколито и кромидът се изваждат с решетеста лъжица, претриват се или се пасират и се връщат в супата.

5. Добавят се беконът, изпърженият зелен лук и настърганото сирене и супата се загрява, докато сиренето се разтопи. Подправя се със сол на вкус.

6. Преди поднасяне порциите се наръсват с магданоза.


Бележки

Рецепта за Крем супа с броколи и бекон - рецепта за вкусна крем супа, която можете да разнообразите като добавите картофи и царевица по време на приготвянето й :-) Източник на рецептата сп. Кулинарен Журнал (04/2011 г) снимка : thinkstockphotos.com