рецепта

Ягодова торта Павлова

Ягодова торта Павлова

Рецепта за Ягодова торта Павлова - рецепта за десерт, който е добре известен и популярен в цял свят, достатъчно да прочетеш името му и знаеш какво точно ще вкусиш :-) Пригответе Ягодова торта Павлова и зарадвайте близките си.
2 5 1

Торти

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 225 мин.

Порции: 4-6

Българска

Рецептата "Ягодова торта Павлова" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

белтъци 4
пудра захар 200 г
оцет 1 ч.л.
нишесте 1/2 с.л.
пресни ягоди 500 г

За крема:

разбита сметана 500 мл
пудра захар 2 с.л.
ванилова захар 1 пакет

1. За рецептата "Ягодова торта Павлова" белтъците престояват 30 минути на стайна температура и се разбиват на лека пяна, като постепенно се прибавя пудрата захар. Разбива се, докато пяната се сгъсти и образува връхчета.

2. Постепенно се прибавят оцетът и нишестето. Фурната за рецептата "Ягодова торта Павлова" се загрява до 100 градуса. Тавичка се постила с хартия за печене, върху която предварително се начертават две окръжности с различен диаметър.

3. Белтъчната смес се слага в шприц и в начертаните окръжности се шприцоват спирали. Горният белтъчен блат се прави с повдигнати краища.

4. Тавичката за рецептата "Ягодова торта Павлова" се слага в загрятата фурна и блатовете се подсушават час и десет минути или два часа. Оставят се във фурната, докато напълно се охладят.

5. Върху блюдо, покрито с фолио, се слага долният, най-големият блат, намазва се с разбита сметана и се нареждат ягоди.

6. Отгоре се поставя вторият, по-малък блат, намазва се разбита сметана, нареждат се ягоди, те се намазват със сметана и върху нея се слагат още ягоди.

7. Ягодовата торта Павлова се украсява по желание и с розички от сметана.


Бележки

Рецепта за Ягодова торта Павлова - рецепта за десерт, който е добре известен и популярен в цял свят, достатъчно да прочетеш името му и знаеш какво точно ще вкусиш :-) Пригответе Ягодова торта Павлова и зарадвайте близките си. Източник на рецептата и снимката сп. Кулинарен Журнал (6/2011 г).