Автор Тема: Риба, рак, щука и прочие - 2  (Прочетена 61509 пъти)

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #15 -: 14 Септември 2011, 10:25:21 »


ГРАТИНИРАНА ПАСТЪРВА С ХРЯНОВ СОС






Продукти:

2 пастърви
сол и черен пипер
30г краве масло
400г прясна сметана
2 жълтъка
3-4 с.л. прясно настърган хрян или от бурканче
фино настъргана кора от един лимон
1 с.л. ситно нарязан копър
2 с.л. натрошен сух бял хляб









Начин на приготвяне?

Ами малко по-лесно дори от най-лесното, но за това пък неадекватно и до примлясване вкусно.

Поръсваме рибките със сол и черен пипер, и ги слагаме да полегнат всяка в своята собствена омаслена форма за печене.

Разбиваме жълтъците със сметаната, прибавяме хряна, настърганата кора от лимон и освежаваме всичко в зелено с копър.

Овкусяваме после с мъничко сол и заливаме с това фино сосче, нетърпеливата вече пастърва.

Поръсваме с трошичките хляб, а накрая с маслото на едри снежинки.

Сега остава само да сме се сетили да подгреем фурната на 200°С  точно на време.

Бутаме рибката вътре, а след около 15-20 минути я вадим и декламираме съвсем спонтанно изпъчени "Елате ни вижте!"силно и звучно.

Горкия Иван Вазов да извинява, но пък е наистина вкусно!













Доказателство за невярващите:








Ами да, ще се повтаря. Вече се знае.

И на вас да е сладко!











PS.
Един мъничък тип за по път:

Ще се получи многократно по-вкусно, ако рибките са собственоръчно изтеглени с въдица, а ако има и една половинка до теб да ги вади въодушевено с кепчето се превръща просто в незабравимия улов.
Наслука!


Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #16 -: 14 Септември 2011, 15:57:34 »
Цитат
Ще се получи многократно по-вкусно, ако рибките са собственоръчно изтеглени с въдица, а ако има и една половинка до теб да ги вади въодушевено с кепчето се превръща просто в незабравимия улов.
Наслука!


Давай кепчето, че вече съм на летището. Идвам   :girl_witch: , а ти слагай тигана.

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #17 -: 15 Септември 2011, 00:23:55 »
Йоли такова!  :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:
 :girl_prepare_fish:

Еликсир

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 522
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #18 -: 17 Септември 2011, 12:25:28 »
Драго,тази пастърва като я гледам и... :swoon: :swoon: :swoon:!
Уаааау,страхотия! :w00t:

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #19 -: 17 Септември 2011, 13:47:06 »
Е, не е чак толкова страшно Еликсир. Вкусно е само.   :wink1:

Благодаря ти! :smile1:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #21 -: 06 Ноември 2011, 10:22:28 »
ПЪСТЪРВА ПО ВОДЕНИЧАРСКИ

Forelle Müllerinart

А по-точният превод е:
"Пъстърва така, както я прави воденичарката"







Продукти:

1 пъстърва разбира се
1 с.л. свинска мас
1 с.л. краве масло
сока на един лимон и половина
сол и бял пипер
брашно
1 връзка магданоз




Начин на приготвяне:

Пържим рибката точно така както си знаем от малки. Поръсваме я с малко лимон, сол и пипер, овалваме в брашното и я мятаме в тигана.
Там сме подгрели обаче не олио, а свинската мас и то до една умерена температура. Пет минутки от едната страна, обръщаме и още около три минути от другата.
Месцето от вътре е вече готово, но ако все още не сме съвсем очаровани от коричката, обръщаме рибката още няколко пъти.
Изваждаме я от тигана и до тук с нея.
Сега стопяваме в маста и маслото. Прибавяме сока на един лимон, кипваме и заливаме пъстървата с него.
Поръсваме това удоволствие обилно със свеж магданоз и закръгляме тази фина картинка с резанчета лимон и няколко варени картофа







Хайде!

Бяло винце и добър апетит! Какво повече да си желаем?









« Последна редакция: 06 Ноември 2011, 13:05:43 от pep-4o »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #22 -: 06 Ноември 2011, 11:53:34 »
ПЪСТЪРВА ПО ВОДЕНИЧАРСКИ
=================
Бяло винце и добър апетит! Какво повече да си желаем?
===============

1-2 скилидки чесън, запържени с маслото накрая  :drinks:

« Последна редакция: 06 Ноември 2011, 13:03:06 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #23 -: 06 Ноември 2011, 12:03:36 »
Да, разбира се, но няма вече да е по воденичарски, а по пепчовски вкусна.  ;D

Чесънче пасва навсякъде.

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1757
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #24 -: 06 Ноември 2011, 23:17:13 »
Ееех, Драго  ::) И ние на рибка бяхме тази вечер, но де да беше пъстърва  :smile1: И то такава  :thumbup:
Не бяхме пекли от мноооого време скумрийка на скара, та това у нас.
Обаче, съзерцавайки твоята чинийка, някак ми залита погледа в тези особено жълти картофки. Сорта ли им е такъв или има някакъв начин да се получи такъв наситен цвят? Когато си купувам от Юндола са почти същите, но не баш  :( , макар да имат аромат на горски гъби и да се режат като  масло. А колкото до маста, тя си е нещо много вкусно и страхотно овкусява не едно ястие. Особено пържени в мас картофи...

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #25 -: 07 Ноември 2011, 21:24:06 »
Ооо... не ме питай bluemoon.

Купувам тези  картофи в които първо се спъна,  защото сортовете им са вече толкова много, че май и без това  никога не се повтарят.

Варя ги просто със сол и с една бучица масло вътре. Не съм ги оцветявал специално.

А за пържени в мас не бях чувал още. Благодаря много за идейката!

Обезателно ще се пробва!  :smile1:

lucilight

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 15
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #26 -: 27 Декември 2011, 20:27:52 »
Филе на фурна

2 парчета филе от херинга (този пат го правих с пангасиус)
2 с.л. прясно мляко
2 с.л. дижонска горчица
1 ч.ч. финни овесени ядки
черен пипер и сол

Млякото, горчицата, черният пипер и солта се разбъркват и в сместа се топят филетата. След това се овалват в овесените ядки. Поставя се в намазана със зехтин тавичка, отгоре се поръсва с още малко зехтин. Печем на 200С около 20 мин. Оригиналната рецепта е без зехтин, печем върху хартия за печене, също става много вкусно.
Рецептата е от книгата "The Ultimate Low Cholesterol Low Fat Cookbook".
« Последна редакция: 31 Януари 2012, 01:29:47 от Захарно петле »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #27 -: 30 Януари 2012, 16:23:48 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #28 -: 02 Февруари 2012, 18:15:07 »

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 88
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #29 -: 09 Април 2012, 21:33:13 »
ПРОДУКТИ
-1 пъстърва по едра, домати, тесто, масло, маслина
За маринатата:
зехтин, копър, чесън, сол, щипка две едро счукан червен пипер/чили/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-предварително почистената пъстърва се измива и отцежда. Мариноваме в смес от зехтина, копъра, чесъна, сол, лют пипер/чили/. Оставя се на студено за 2-3 часа. Разстиламе готово тесто за пица, върху него нарязваме на порции доматите. Върху тях поставяме рибата и увиваме с тестото. Печем на фурна 30 минути. От парченца маслина оформяме "очи" на рибата върху тестото. Готовата риба поливам с разтопено масло и украсявам с клонки магданоз и парченца лимон
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]