рецепта

Захарни великденски яйца

Захарни великденски яйца

Рецепта за Захарни великденски яйца - още една рецепта за великденски яйца :-) Красив и ефектен десерт за Великденската трапеза.
5 5 2

Бисквити

Българска

Рецептата "Захарни великденски яйца" беше добавена на

Добави коментар

За яйчените „черупки“:

захар 1 к.ч.
вода 2 ч.л.
оцветители за хранителни продукти

За белтъчната глазура:

белтък 1
пудра захар 250 г
лимонов сок 1 ч.л.

1. За рецептата "Захарни великденски яйца" ако оцветителите са сухи, се разтварят във водата и в нея се добавя захарта.

2. За формички се използват по-дълбоки супени лъжици, които се напълват със захарната маса и тя се притиска с пръсти към дъното и стените им.

3. Лъжиците за рецептата "Захарни великденски яйца" се поставят за 10-15 минути във фурна, предварително загрята до 100 градуса. Фурната се изключва и захарните „черупки“ се оставят в нея, докато напълно изстинат.

4. За да се извадят, лъжиците се обръщат върху дланта на ръката и върху тях леко се почуква, докато се отлепят.

5. Глазурата се приготвя, като се разбият изброените продукти. С нея по обиколката на „яйцата“ се оформят плетеници и фигурки. За украса може да се използват и готови захарни цветчета и перлички.

Съвет към рецептата "Захарни великденски яйца"

Ако „черупките“ изглеждат влажни, по-добре е да се оставят във фурната, докато захарта напълно се стегне, в противен случай може да се счупят.


Бележки

Рецепта за Захарни великденски яйца - още една рецепта за великденски яйца :-) Красив и ефектен десерт за Великденската трапеза. Източник на рецептата и снимката сп. Кулинарен Журнал (4/2011 г).