рецепта

Шоколадово-медени мадленки

Шоколадово-медени мадленки

Рецепта за Шоколадово-медени мадленки - бърза, лесна и много вкусна рецепта за мадленки с шоколад - удоволствие, изискано по френски :-)
5 5 1

Френска кухня

Подготовка: 20 мин.

Готвене: 60 мин.

Порции: 48

Българска

Рецептата "Шоколадово-медени мадленки" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

150 г натурален шоколад
масло 50 г
4 едри яйца
захар 120 г
ванилова есенция 1 ч.л.
мед 220 г
сол 1/2 ч.л.
брашно 150 г
разтворимо кафе 2 ч.л.

1. За рецептата "Шоколадово-медени мадленки" шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня и се охлаждат до стайна температура.

2. В голяма купа се разбиват жълтъците със захарта и ваниловата есенция, докато сместа стане бледожълта и се сгъсти. Прибавят се охладеният шоколад с маслото, медът и последователно сухите продукти, като се разбива след всяко прибавяне.

3. В отделна купа за рецептата "Шоколадово-медени мадленки" на мека пяна се разбиват белтъците и при тях се добавя шоколадовата смес. Оставя се да се охлади един час в хладилника.

4. Фурната за рецептата се загрява до 190 градуса. Специалните форми за мадленки се намазват с масло.

5. Тестото за рецептата "Шоколадово-медени мадленки" се изсипва във формичките и мадленките се изпичат във фурната десет минути. Оставя се да изстинат съвсем малко и веднага се изваждат от формичките.


Бележки

Рецепта за Шоколадово-медени мадленки - бърза, лесна и много вкусна рецепта за мадленки с шоколад - удоволствие, изискано по френски :-) Източник на рецептата и снимката сп. Кулинарен Журнал (7/2011 г).