рецепта

ШОКОЛАДОВ ПАЙ С ЯГОДИ

ШОКОЛАДОВ ПАЙ С ЯГОДИ

Drago: Ммм... повярвайте, това не е пай, а една вкусна симфония внезапно избухваща с всяка една хапка и бавно и нежно затихваща с погалването на аромата!
1 5 1

Десерти с плодове

Подготовка: 20 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "ШОКОЛАДОВ ПАЙ С ЯГОДИ" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

яйца 3
захар 125 г
горчив шоколад 100 г
масло 100 г
брашно 40 г
ягоди 200 г
пудра захар 1 с.л.
2 с .л. портокалов ликьор "Cointreau" , а за деца портокалово сокче
100 прясна течна сметана
ванилена захар 1 пакетче
свежа мента за украса

Първо смесваме в подходящ съд захарта и яйцата като ги бъркаме или с миксера, докато запуши, или просто с кухненския робот, но цели 10 минути. При тази акция масата почти се утроява и пред очите ни се превръща в една примамливо пухкава пяна.

През това време стопяваме в гореща вода шоколада и пак в нея, но в друг съд размекваме и маслото. Прибавяме ги по реда на изреждане и под неспиращо бъркане при яйцата и захарта, а накрая изсипваме при тях и брашното.

Покриваме пая плътно с фолио и го слагаме в хладилника един час да отдъхне. Нарязваме ягодите, маринираме ги с пудра захар и с неповторимото коантро, бутаме ги при крема в хладилника, и ги оставяме там да си правят компания.

Спокойно подготвяме сега и сметаната като я разбиваме с ванилията не много гъсто. Разпределяме после пая в чашки и го печем във фурната при 160 градуса 10-15 минути.

Готово. Вече сме почти на финала.

Само охлаждаме леко и малко преди поднасяне гарнираме с пияните портокалови ягодки и пухкава бяла сметана.

Ммм... повярвайте, това не е пай, а една вкусна симфония внезапно избухваща с всяка една хапка и бавно и нежно затихваща с погалването на аромата!

Да, невероятно е !

Обичам го кремчето и пак ще се прави.


Бележки

Drago: Ммм... повярвайте, това не е пай, а една вкусна симфония внезапно избухваща с всяка една хапка и бавно и нежно затихваща с погалването на аромата!