рецепта

Пандишпаново руло с мандарини

Пандишпаново руло с мандарини

Рецепта за Пандишпаново руло с мандарини - рецепта за нежно пандишпаново руло с мандариново-сметанов крем. Много вкусно, опитайте :-)
5 5 2

Сладки рула

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 30 мин.

Порции: 6-8

Българска

Рецептата "Пандишпаново руло с мандарини" беше добавена на

Добави коментар

За рулото:

яйца 4
захар 200 г
брашно 200 г
бакпулвер 1 пакетче
гореща вода 4 с.л.

За пълнежа:

сладкарска сметана 200 мл
извара 250 г
захар 4 с.л.
мандарини 2

1. За рецептата "Пандишпаново руло с мандарини" блатът се приготвя, като яйцата се разбиват с тел или с миксер в купа. Към тях постепенно и при непрекъснаторазбиване се добавя горещата вода.

2. При продължаващо разбиване се добавя захарта.

3. Брашното за рецептата "Пандишпаново руло с мандарини" се смесва с бакпулвера и се прибавя на порции към сместа.

4. Разбива се до еднородност.

5. Полученото пандишпаново тесто се насипва в квадратна тава, застлана с хартия за печене.

6. Разпределя се на равен пласт, за да се изпече блат с еднаква дебелина. Блатът се пече при температура 175 градуса в незагрята предварително фурна за 20 минути. Изважда се заедно с хартията и се завива на хлабаво руло. Оставя се така, докато се приготвя пълнежът, за да придобие съответната форма.

7. Пълнежът за рецептата "Пандишпаново руло с мандарини" се приготвя, като сметаната се разбива с миксер на пяна. Прибавят се изварата и захарта.

8. Разбива се отново до получаването на еднороден крем.

9. Изстиналият блат се намазва с получения крем, нареждат се почистените от корите и разделените на резени мандарини и се завива на руло с помощта на хартията за печене. Завива се стегнато във фолио и се оставя за 2-3 часа, докато придобие съответната форма.


Бележки

Рецепта за Пандишпаново руло с мандарини - рецепта за нежно пандишпаново руло с мандариново-сметанов крем. Много вкусно, опитайте :-) Източник на рецептата и снимката сп. Кулинарен Журнал (9/2011 г).