рецепта

Неаполитански бисквити-сърца

Неаполитански бисквити-сърца

Разкошни и на вид, и на вкус!
5 5 1

Бисквити

Подготовка: 30 мин.

Готвене: 20 мин.

Порции: 24 броя

Българска

Рецептата "Неаполитански бисквити-сърца" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

масло 225 г
захар 1/2 ч.ч.
1 есенция ванилия
сол 1/4 ч.л.
2 и 1/2 ч.ч. пресято брашно
2 и 1/2 с.л. какао
розова боя
1 голямо яйце
вода 1 с.л.

1. С миксер смесете маслото и захарта за минута-две. Прибавете ванилията и солта. При бавна скорост на мискера прибавяйте брашното на порции, докато се получи тесто.

2. Извадете го върху чиста повърхност и месете, докато стане гладко. Разделете го на 3 равни части.

3. Опаковайте дъска за рязане с найлоново фолио. Сложете първата част от тестото и го поръсете с какаото. Месете, докато тестото напълно го поеме и се оцвети в кафяво. Оформете топка и я оставете настрани.

4. Сложете ново парче фолио и върху него – втората топка. Сложете боята и месете, докато тестото се оцвети в розово. Отново направете топка.

5. Сложете бялата топка между 2 листа хартия за печене и я разточете на квадрат с дебелина около 1,5 см. С помощта на линия и остър нож нарежете тестото на ивици с дебелина около 1,5 см. Оставете настрана и повторете с кафявото и розовото тесто. Оставете ивиците да се охладят за около 20 минути в хладилника.

6. Разбийте заедно яйцето и водата. Вземете една кафява ивица и я намажете отстрани със сместа. Залепете розова ивица и леко притиснете. Залепете за нея бяла ивица. Продължете, докато залепите всички.

7. Покрийте с хартия за печене и леко разточете хоризонтално и вертикално. Не натискайте много – само трябва да подравните височината на ивиците. Охладете за 30 минути.

7. Загрейте фурната до 180 градуса. Нарежете сърца с формичка и ги поставете върху хартия за печене. Печете 10-12 минути.


Бележки

Разкошни и на вид, и на вкус!