рецепта

Масло с левурда и орехи

Масло с левурда и орехи

Рецепта за Масло с левурда и орехи - тази рецепта за Масло с левурда и орехи може да бъде като основа за сандвичи, хапки и други пикантни деликатеси или към студено печено и т.н. Левурдата е позната още като див чесън. Много от съставките на чесъна съдействат за предпазно, вкл. антиоксидантно действие върху целия организъм. Важен ефект е разширяването на кръвоносните съдове и намаляването на риска от запушването им от съсиреци.
4.75 5 4

Предястия от млечни продукти

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 10 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Масло с левурда и орехи" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

Левурда 1 (50 г) връзка
орехови ядки 40 г
горчица 1 с. л.
орехово масло 4 с. л.
меко краве масло 125 г
сол и смлян черен пипер

• За рецептата "Масло с левурда и орехи" левурдата се измива и подсушава с кърпа.

• Накълцва се на много ситно.

• Ореховите ядки се запичат на сух тиган, след което се охлаждат напълно.

• В блендер се поставят левурдата, ореховите ядки, кравето масло, ореховото масло и горчицата.

• Сместа се разбива до еднородна смес.

• Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.


Бележки

** Рецепта за Масло с левурда и орехи - ако не обичате орехови ядки, то можете да ги замените в рецептата за Масло с левурда и орехи c лешник, тиквени или слънчогледови семки. Също така и ореховото масло може да се замени с лешниково, тиквено или растително масло (олио).

*** Левурдата е позната още като див чесън. Много от съставките на чесъна съдействат за предпазно, вкл. антиоксидантно действие върху целия организъм. Важен ефект е разширяването на кръвоносните съдове и намаляването на риска от запушването им от съсиреци.

Като резултат се снижава артериалното налягане, намалява се нивото на холестерола в кръвта и отлагането му в стените на кръвоносните съдове, увеличава се амплитудата на сърдечните съкращения и се забавя сърдечния ритъм.