рецепта

Крем-супа от праз и карфиол и чеснови крутони с риган

Крем-супа от праз и карфиол и чеснови крутони с риган

Рецепта за Крем-супа от праз и карфиол и чеснови крутони с риган - рецептата и снимката са изпратени от KremenaG. Тя е не само вкусна, а и много полезна. Празът е засищащ и съдържа малко калории, има леко диуретично действие, съдържа влакнини, които намаляват нивото на холестерола. Карфиолът е богат на витамин С, фолиева киселина, фибри, които поддържат доброто храносмилане.
5 5 1

Крем супи

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 15 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Крем-супа от праз и карфиол и чеснови крутони с риган" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

Магданоз
ОРИЗ 100 г
олио
сол
Карфиол 1
Праз 1
бяла ряпа 1
морков 3

• За рецептата "Крем-супа от праз и карфиол и чеснови крутони с риган" празът, ряпата и морковите се слагат да заврат. • Добавят се олиото, карфиола и ориза. • Супата ври до готовност, посолява се, добавя се магданоз и се пасира.


Бележки

Рецепта за Крем-супа от праз и карфиол и чеснови крутони с риган - рецептата и снимката са изпратени от KremenaG. Искам да предложа в конкурса "Рецепта със снимка сподели - тиган спечели" едно от любимите ястия на моето семейство - крем супа от праз и карфиол. Когато я приготвих за първи път, не очаквах, че ще се хареса и на останалите членове на семейството. Нещо повече, дори наши приятели, когато ни гостуват, опитват с удоволствие от крем супата от праз. Тя е не само вкусна, а и много полезна. Празът е засищащ и съдържа малко калории, има леко диуретично действие, съдържа влакнини, които намаляват нивото на холестерола. Карфиолът е богат на витамин С, фолиева киселина, фибри, които поддържат доброто храносмилане.