рецепта

Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино

Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино

Рецепта за Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино - рецепта за вкусно, крехко заешко месо с круши, бяло и червено вино.
5 5 1

Дребен дивеч (заек)

Подготовка: 20 мин.

Готвене: 120 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

брашно 3 с. л.
1 заек (около 1 кг и 200 г)
масло 30 г
зехтин 2 с.л.
сол и млян черен пипер на вкус
месен бульон 200 мл
круши 4
сухо бяло вино 12 мл
червено сладко вино 200 мл
2 клонки розмарин

1. За рецептата "Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино" отделете задните крака на заека от тялото. Разполовете го по протежение на гърба. Оваляйте парчетата месо в брашно.

2. Загрейте в тиган маслото и зехтина и изпържете месото. Подправете със сол и пипер. За рецептата "Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино" намалете температурата, налейте малко бульон, похлупете и задушете около 15 минути.

3. Разполовете по дължина крушите, отделете семенната част и ги нарежете на филийки. Поставете ги на дъното на тава, а отгоре наредете заешкото месо. Загрейте фурната на 190 градуса.

4. Соса от задушаването за рецептата "Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино" смесете с двата вида вино и ароматизирайте с розмарина. Оставете го да кипне и го излейте върху месото и крушите. Захлупете съда и оставете ястието във фурната още 1 час.


Бележки

Рецепта за Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино - рецепта за вкусно, крехко заешко месо с круши, бяло и червено вино. Рецептата и снимката са заснети от сп. Кулинарен Журнал (4/2015 г).