рецепта

Сладкиш Наполеон

Сладкиш Наполеон

Рецепта за Сладкиш Наполеон - рецептата е предоставена от сп. Кулинарен Журнал (09/2007 г). Вижте още за Историята на...Сладкишите „Наполеон“.
1 5 1

Сладкиши

Подготовка: 20 мин.

Готвене: 60 мин.

Порции: 5-6

Българска

Рецептата "Сладкиш Наполеон" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

маргарин
готови кори 1 пакет

За крема:

прясно мляко 1/2 л
захар 200 г
яйца 3
нишесте 70 г
ванилии 2

1. Млякото се поставя на котлона да заври. Жълтъците и захарта се разбиват добре, прибавя се врящото мляко, като се бърка енергично с тел или миксер. Нишестето се размива в малко студена вода и се прибавя към врящия крем, който се оставя да ври на тих огън за около 5-6 минути, през което време се бърка непрекъснато.

2. След това се сваля от котлона и се прибавя ванилията. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към охладения крем.

3. Корите се нареждат по три като всяка се намазва с маргарин. Всяка тройка се запича отделно във фурната, докато стане леко златиста. Изваждат се и се охлаждат. Натрошените кори се отделят за украса.

4. В съда за сервиране се поставя първата тройка кори, намазват се обилно с крем, следва втората тройка, отгоре крем и т. н. Редуването продължава до изчерпването на продуктите. 5. Отгоре се поръсват натрошените кори, отделени за украса. Преди консумация сладкишът трябва да престои няколко часа, за да поемат корите от крема.


Бележки

Рецепта за Сладкиш Наполеон - рецептата е предоставена от сп. Кулинарен Журнал (09/2007 г). снимки : shutterstock.com.

Вижте още за Историята на...Сладкишите „Наполеон“.