рецепта

Клафути с череши

Клафути с череши

Рецепта за Клафути с череши - опитайте вкусната рецепта от корицата на новото сп."Кулинарен Журнал". От днес на пазара !
5 5 3

Десерти с плодове

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 50 мин.

Порции: 6-8

Българска

Рецептата "Клафути с череши" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

Череши 400 г
3 големи яйца
захар 1/2 ч.ч.
2 есенции ванилия
брашно 1/2 ч.ч.
сладкарска сметана 3/4 ч.ч.
прясно мляко 1/2 ч.ч.
1 бадемова есенция

1. За рецептата "Клафути с череши" извадете костилките на черешите. Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете щедро дъното и стените на форма за пай с диаметър 23 см. Подредете черешите на дъното на формата в един ред.

2. В средна по размер купа разбийте с миксер яйцата на пяна, за около 2 минути. Прибавете захарта и разбийте за още 1 минута. Прибавете солта и ванилията, повторете разбиването. Сипвайте на порции и при непрекъснато бъркане брашното, докато получите гладко тесто.

3. Без да спирате миксера прибавете сметаната и млякото. Продължете, докато се хомогенизират напълно и получите бледожълта и сравнително рядка смес, подобна на тестото за палачинки.

4. Насипете я върху черешите. Печете рецептата "Клафути с череши" в предварително загрятата фурна 35-45 минути или докато се надуе и цветът стане златистокафяв. При пробождане с върха на нож в центъра на сладкиша той трябва да излиза чист.

5. Сервирайте Клафути с череши с Крем от маскарпоне

Продукти:

1 ч. ч. маскарпоне

1 есенция ванилия

2 с. л. пудра захар

Разбийте с миксер всички продукти до пухкав крем. Прибавяйте по топка от крема към всеки резен клафути.


Бележки

Рецепта за Клафути с череши - опитайте вкусната рецепта от корицата на новото сп."Кулинарен Журнал". От днес на пазара !