Автор Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka  (Прочетена 570327 пъти)

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #90 -: 24 Септември 2007, 21:38:01 »
Роси, найстина са много хубави тези канелени рулца. Правила съм ги вече два пъти и съм очарована от тях. Твърдо остават в тема "Любими". Огромно благодаря за рецептата.

janice_bs

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 79
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #91 -: 05 Октомври 2007, 09:23:06 »
Огромно благодаря и от мен и цялото ми семейство за рулцата с крем. Станаха невероятни и много се харесаха в къщи. :-*
Само дето след като забърках всичко се усетих, че нямам стафиди... и пак станаха много хубави. Импровизирах и вместо стафиди настъргах натурален шоколад.
А ето и доказателствен материал:

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #92 -: 05 Октомври 2007, 09:27:25 »
Джанис, много се радвам, че са ви харесали. А на мен много ми допада идеята за натурален шоколад и непременно ще се възползвам от нея, като ги правя следващия път!

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #93 -: 14 Октомври 2007, 18:25:54 »


СОЛЕНКИ


2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. мас (олио)
1/2 пакетче прясна мая
1 1/2 ч.ч. сол
1 ч.л. мед (захар)
брашно за меко тесто

за плънката:
2 яйца + 1 белтък
сирене

за намазване на соленките:
1 жълтък
ким, едра сол, маково семе

Прясната мая се разтваря в киселото мляко с меда. добавят се яйцата, размекнатата (не разтопена) мас, солта и брашното и се замесва меко тесто. Тестото се дели на 4 топки, всяка от които се разточва на кръг и се реже на 8 части.

Плънката се приготвя от яйцата и натрошеното сирене.
Завиват се соленките и се слагат в намазана с олио тава, да втасат.

Преди да се сложат за печене, се намазват с разбития с малко олио жълтък и се наръсват с ким (едра сол, мак и пр.)
Пекат се на 200 градуса.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #94 -: 14 Октомври 2007, 18:46:41 »
какви соленки  ;D....... това са любимите ми кифлички.....ако си нямах кроасани, щях да ти завидя  :air_kiss:

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #95 -: 14 Октомври 2007, 18:48:44 »
Жоро, като приключиш с кроасаните (а това със сигурност ще е съвсем скоро), пробвай и тези соленки с грахам брашно. Ще ми е интересно да чуя отзивите ти за резултата.
« Последна редакция: 14 Октомври 2007, 18:50:58 от sladka hapka »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #96 -: 14 Октомври 2007, 18:56:36 »
Aз ги правя постоянно, но с прясно мляко, ето ги: Kифлички със сирене

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #97 -: 27 Октомври 2007, 18:30:18 »
Дунапренена торта

6 яйца
2 пакетчета по 100 г. пшенично нишесте
1 1/2 ч.ч. захар
1 с.л. олио
1 бакпулвер

Посочените продукти се разбиват с миксер и се изсипват в кексова форма, намазана с олио и поръсена със захар или брашно.

Пече се на умерена фурна 30 - 40 минути.

Много е важно да се използва пшенично нишесте - с царевично не с еполучава същия резултат.

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #98 -: 29 Октомври 2007, 20:52:07 »


Когато чакате свекървата на гости, най-малкото, което може да й сервирате, е торта "Трюфел". Или истински трюфел, примерно... Но ако идва свекърът, докато хапне от готвеното за вечеря, този сладкиш ще е готов и ще го очарова - лесен, бърз и много приятен на вкус:

МЕДЕН СЛАДКИШ

1 ч.ч. захар
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
канела на вкус
кокос за наръсване
мед - около 1/4 ч.ч.

От посочените продукти се забърква кексово тесто, което се изсипва в малка правоъгълна тавичка - намазана с олио. Моята е 22х28 см. Пече се на умерена фурна.

След като извадите готовия сладкиш от фурната, го залейте още топъл с меда и наръсете с кокоса. Медът ще попие и ще му придаде чудесен аромат.

Да ви е сладко!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #99 -: 29 Октомври 2007, 23:11:42 »

МЕДЕН СЛАДКИШ

...............

Да ви е сладко!

Мерси  :-* На мен вече ми е сладко, много лесна и вкусна рецепта  :thumbup: Цялата къща ухае на мед и канела. Среднощ  :blush2: двойна доза :blush2: :blush2:
« Последна редакция: 29 Октомври 2007, 23:15:02 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #100 -: 30 Октомври 2007, 08:10:27 »
Моля!
Много хубава украса. От какво са розичките?

An

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 240
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #101 -: 30 Октомври 2007, 12:20:22 »




МЕДЕН СЛАДКИШ


Благодаря за страхотната рецепта-бързо,лесно и много вкусно.Следващият път и аз като  pep-4o - двойна доза.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #102 -: 30 Октомври 2007, 19:23:53 »
Моля!
Много хубава украса. От какво са розичките?

от бл. 104 кв Тракия Пловдив  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #103 -: 30 Октомври 2007, 19:30:01 »
О, Пепи, пак си се изхитрила  :smile1:
Ани, радвам се, че ви е допаднал - наистина е много прост десерт, но с чудесен вкус.

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #104 -: 31 Октомври 2007, 09:49:01 »
Меденият сладкиш е СУПЕР :thumbup:,снощи това беше изненадата след вечеря.
sladka hapka ,с толкоз много мед и трима мъже в къщи,как да удържа прилива на енергия...? ;D