Автор Тема: Рецепти от vens  (Прочетена 619945 пъти)

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Рецепти от vens
« Отговор #135 -: 17 Май 2007, 10:06:37 »
kamery , много се радвам , че бързите питки са ви харесали. :smile1: Чудесно изглеждат ! :thumbup:

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 420
  • това съм аз
Re: Рецепти от vens
« Отговор #136 -: 17 Май 2007, 14:16:48 »
Венс, днес за обяд спретнах бързите питки и станаха страхотнииии. Остават в раздел вечни..., както и пърленките.
това съм аз

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Рецепти от vens
« Отговор #137 -: 17 Май 2007, 17:08:08 »
albena , много се радвам , че бързите питки с кашкавал са допаднали и на твоето семейство . :flower:

Margi_1

  • Гост
Re: Рецепти от vens
« Отговор #138 -: 18 Май 2007, 09:21:38 »
vens, и аз ти благодаря за рецептата за бързите питки.Вчера ги спретнах и станаха страхотни.Мисля следващия път да пробвам и със сирене да ги направя.

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Рецепти от vens
« Отговор #139 -: 18 Май 2007, 18:20:11 »
Margi_1 , много се радвам , че бързите питки с кашкавал са станали сполучливи и са харесали и на твоето семейство. :thumbup:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Рецепти от vens
« Отговор #140 -: 29 Май 2007, 23:14:58 »
Сиропирани сладкишчета
/ по идея на кулинарна книга  /
Продукти за 8 бр.:
2 бр. яйца
6 с.л. захар
6 с.л. прясно мляко
6 с.л. брашно
10 гр. бакпулвер
ванилия
за сиропа :
1 ч.ч. захар
1 и 1 / 4 ч.ч. вода
ванилия
за шоколадовата заливка :
50 мл. сладкарска сметана
50 гр. шоколад
Приготвяне : Яйцата се разбиват със захарта .Постепенно се добавя млякото и брашното  , примесено с бакпулвера.Сместта се ароматизира с ванилията.Изсипва се в намаслени и поръсени с брашно форми за мъфини / още по - добре ще бъде ако се използват силиконови форми/ .Сладкишите се пекат в предварително затоплена фурна при температура 180 градуса. След изпичане се изваждат внимателно от формите и се заливат с охладен сироп.Сервират се поляти с шоколадова заливка и гарнирани с разбита сметана.
Много бързи и вкусни сладкишчета . :smile1:
« Последна редакция: 30 Май 2007, 00:13:14 от vens »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Рецепти от vens
« Отговор #141 -: 03 Юни 2007, 00:03:50 »
Пресни картофи с масло на фурна
Продукти :
окол 1 кг пресни дребни картофи
около 50 гр. краве масло
2-3 с.л. олио
около 100 мл топла вода
сол на вкус
магданоз , копър
Приготвяне :Картофите се измиват , остъргват се , измиват се отново .Маслото и олиото се слагат  в тавичка и се поставят в предварително загрята фурна.След като мазнината загрее се слагат подсушените картофи.Пекат се около 10 минути.След това се посоляват  , налива се 100 мл. топла вода и печенето продължава , докато картофите станат приятно златисти.След изпичане се поръсват с нарязани на дребно копър и магданоз. Покриват се  , за да се задушат . Сервират се гарнирани с млечно - чеснов сос.
Забележка : Картофите са по идея на кулинарно списание от преди  години.Бързо и вкусно ястие.
« Последна редакция: 03 Юни 2007, 01:00:16 от vens »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Рецепти от vens
« Отговор #142 -: 07 Юни 2007, 21:49:53 »
Хлебчета с картофи и мляко
Продукти
3 бр. средни картофи / сварени  заедно с люспите и пасирани /
около 600 - 700 гр.брашно
100 мл. мазнина / равни части масло и олио /
250 мл. топло мляко
2 яйца / като жълтъка на едното яйце се оставя за намазване /
200 гр. бяло саламурено сирене / настъргано на едро ренде /
30 гр. мая за хляб
1 и 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
сусам / за поръсване /
Приготвяне : От изброените продукти се замесва  тесто със средна консистенция.Оставя се да втаса около 30 минути.От втасалото тесто се оформят хлебчета , които се слагат в намаслена тава . Оставят се да втасат отново 25 - 30 минути . Хлебчетата се намазват с жълтък , поръсват се със сусам  и се изпичат в предварително затоплена фурна при температура 180 - 200 градуса.
Много вкусни и пухкави хлебчета. :smile1:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Рецепти от vens
« Отговор #143 -: 10 Юни 2007, 22:39:22 »
Крем от извара с ягоди и банани
Продукти :
500 гр. извара
около 200 мл течна животинска сметана
4 с.л. суха смес за сладолед
около 200 гр. ягоди
2 бр. банани
1 - 2 с.л. пчелен мед
ванилия
Приготвяне :Изварата се разбива заедно със сметаната и сухата сладоледена смес.Прибавя се пчелен мед на вкус и се ароматизира с ванилия.Сместта се разделя на две части.Към едната част се прибавят пасираните ягоди , а към другата пасираните банани.Кремът се разпределя в чаши  , като се редуват двете смеси.Оставя се в хладилника да се охлади.
Забележка :За приготвянето на този крем използвах течна животинска сметана за готвене без захар.Тази сметана се харесва у нас много повече от растителната.Кремът може да се приготви и със заквасена сметана , но тогава би трябвало да се прибави и малко прясно мляко.

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 834
Re: Рецепти от vens
« Отговор #144 -: 12 Юни 2007, 22:35:04 »
Пресни картофи с масло на фурна
Веси вчера ги направих тези картофки и се харесаха много на домочадието  :thumbup: .Тенкс  :air_kiss:
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Рецепти от vens
« Отговор #145 -: 12 Юни 2007, 23:58:30 »
morska fauna - Гери , много се радвам , че картофките са допаднали и на твоето семейство . :smile1: Да ви е сладко . :nyam:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Пастички с шоколадово - сметанов крем и череши
« Отговор #146 -: 14 Юни 2007, 23:26:07 »
Пастички с шоколадово - сметанов крем и череши
Продукти :
за блата :
4 бр. яйца
1 ч.ч.захар
10 с.л. вода
10 гр. бакпулвер
1 и 1 /2 ч.ч. брашно
4 с.л.какао
ванилия
сироп :
1 ч.ч.захар
1  и 1 /2 ч.ч. вода
есенция : ванилия  , ром
крем :
400 гр. заквасена сметана
3 - 4 с.л. пудра захар
100 гр. течен шоколад
за шоколадовата заливка :
250 мл. вода или прясно мляко
3 - 4 с.л. пудра захар
3 - 4 с.л какао
1 с . л. нишесте
40 гр. краве масло
около 50 гр. течен шоколад
освен това : череши
Приготвяне : Блатът се приготвя от изброените продукти.Изпича се в застлана с пекарска хартия квадратна тава / аз използвах тази на фурната /.
За приготвянето на сиропа в съд се карамелизира захарта.Налива се водата  , след като заври се оставя 2 минути и се маха от котлона.Сиропът се ароматизира с есенциите и се оставя да изстине.
Заквасената сметана се разбива със захарта.Внимателно се прибавя и течния шоколад.
За приготвянето на шоколадовата заливка водата , пудрата захар, какаото и маслото се поставят в съд на котлона.След като сместта заври при непрекъснато бъркане се прибавя и размитото в малко вода нишесте . Оставя се още около 3 - 4 минути и се оттегля . След като поизстине се прибавя и течния шоколад.
Готовият квадратен блат се разделя на две части , така че да се получат два правоъгълни блата.Слага се едната част , сиропира се  , поставя се сметановия крем.Отгоре се нареждат половинки от череши. Следва втория блат  , сиропира се и се залива с шоколадовата заливка . Оставя се в хладилника около половин час да се охлади и стегне. След това сладкишът се нарязва на пастички . Украсяват се с разбита сметана и череши.

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 420
  • това съм аз
Re: Рецепти от vens
« Отговор #147 -: 15 Юни 2007, 10:03:34 »
 :-*Венс, вземам си една пастичка за сутрешното кафе. Изглеждат страхотно, както всичко сътворено от теб!
това съм аз

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Рецепти от vens
« Отговор #148 -: 15 Юни 2007, 12:19:36 »
albena  , да ти е сладко !  :nyam: Много благодаря за похвалата !  :flower:

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
Re: Рецепти от vens
« Отговор #149 -: 15 Юни 2007, 17:07:54 »
Vens,предполагам,че тази вкусотия може да стане и с вишни?И още един въпрос-кремчето с извара с каква извара е?Тук в близкия магазин продават някаква на кило,дали ще свърши работа?Благодаря предварително. :girl_in_love: