Автор Тема: Бутертесто и още нещо...  (Прочетена 339481 пъти)

Дора

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #15 -: 22 Юни 2006, 15:14:44 »
Калина, ако не те затруднява, пусни рецептата за плънката на бутер-абклавата си, че ми изглежда доста примамливо.

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #16 -: 22 Юни 2006, 16:05:06 »
С рецептата ако може и малко пояснения...... ;)

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #17 -: 22 Юни 2006, 16:07:22 »
Скарлет, а връхчетата само с ръка ли ги щипващ? И не се ли отварят?  Кашкавал имат ли?

Вадих рецепти, пусках, писах, копирах, облизвах се  :-[ в резултат на което съм се запасила с два пакета бутертесто и като изпратя мъжа на работа в неделя, ще ги започвам наред.  :devil: :devil:

Пепи,само ги притискам с пръсти,нямат кашкавал.

kalina

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 509
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #18 -: 22 Юни 2006, 16:53:21 »
Скарлет, Дора и всички любители на баклавата- ето я и моята гордост!

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=86.msg2941;topicseen#msg2941

 :o   :o    :o

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #19 -: 22 Юни 2006, 17:53:50 »
Тая баница изглежда много обещаващо :thumbup:

А тук има нещо, на което му се кана отдавна - вижте го, че е по темата:
"Слойки с заварным кремом и клюквенным джемом"

А ще ми каже ли какво е Клюква? Аз си приготвих ягодово сладко, но ме гризе любопитството :blush2:

marabu

  • Гост
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #20 -: 22 Юни 2006, 18:04:21 »
Клюква = Cranberry това е червена боровинка,

ето подкрепям твърдението си

Латинско име

Oxycoccus



Видове

Vaccinium macrocarpon
Vaccinium microcarpum
Vaccinium oxycoccus


а като гледам линка че е към Мишел мога да се обзаложа, че ползвала червени боровинки
 
« Последна редакция: 22 Юни 2006, 20:16:04 от marabu »

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 420
  • това съм аз
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #21 -: 23 Юни 2006, 14:55:08 »
Пепчо, супер са мини пиците от бутер тесто.
това съм аз

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #22 -: 26 Юни 2006, 09:05:23 »
супер са бутерките, аз направих онези със сладкото, дето marabu е дала схемата на изрязване. Много са лесни и вкусни. Моите бяха със сладко от ягоди и не успяха да протекат.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #23 -: 27 Юни 2006, 16:13:31 »
ето още една идея за бутерки от www.kuking.net - пълнеж - на фантазия  :drinks:


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #24 -: 03 Юли 2006, 12:18:22 »
ето моите бутерки



“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1180
Пръчици
« Отговор #25 -: 05 Юли 2006, 20:34:38 »


Усукани пръчици с кашкавал



1/2 пакет бутер тесто(при нас един пакет е 450г, два листа, така че единия лист)
1 жълтък
1/4  ч.ч настърган на ситно твърд кашкавал
1суп.л. нарязан на ситно магданоз
1/2  ч.л сух риган

Смесва се кашкавала, магданоза и ригана. Жълтъка се разбърква с малко вода.
Тестото се разстила върху леко набрашнена повърхност, и се разточва малко. Реже се на две половини по дължина. Двете половини се намазват с жълтака. Върху едната се поръсва сместа с кашкавала и подправките. Слага се другата половина върху нея, така че намазанат с жълтъка страна да остане отдолу. Мина се леко с точилка отгоре. Режат се ленти около 1-1.5см широки, увиват се, и се слагат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се отгоре с жълтък.
Пекът се 10 мин. на 200С(400Ф)










Захарни пръчици с канела



1/2 пакет бутер тесто(при нас един пакет е 450г, два листа, така че единия лист)
1 белтък
1/4 ч.ч захар
1 ч.л канела

Процедурата е същата като солените. Разбърква се захарта с канелата, листа тесто се реже на две половинки. Намазват се с ръзбития белтък, едната се поръсва със захарта и се покрива с другата, минава се леко с точилката и се намазва отгоре пак с белтък. Режът се на лентички, усукват се, и се слагат върху хартиа в тавата за печене.
Пекът се 10 мин. на 200С(400Ф)
Пръчиците са също като бисквитите Сълзица на вкус.
« Последна редакция: 11 Ноември 2009, 21:10:31 от tanita »

Драконче

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #26 -: 29 Юли 2006, 18:23:58 »
Карамелки-прасковки

4-5 праскови от мъхестите,жълто-червени,леко твърдички
1/2 чаша захар
чашка бяло винце сухо
1 лист бутер тесто
ванилов сос/аз го заменям с ванилов сладолед/
по желание пияни малини за аранжиране

Карамелизираме захарта в тиган, добавяме нарязаните на полумесеци праскови и бялото вино. Приготвяме купички за крем-карамел/моите са стъклени/, може и форми за мъфини, леко ги намазваме с кравем масло и ги пълним почти до горе с карамелизираните прасковки, като оставяме един пръст място. Предварително с формичките изрязваме кръгчета от бутер тестото, с които похлупваме купичките. Печем в загрята фурна до порозовяване. Обръщаме в чиния за сервиране и аранжираме с ваниловия сос и соса от пияни малини. Последните две аз замених със голяма топка ванилов сладолед :P

Източник: Кулинарно предаване по ТВ 7

marabu

  • Гост
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #27 -: 01 Февруари 2007, 14:09:54 »
« Последна редакция: 28 Февруари 2007, 00:17:56 от marabu »

Eли

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 22
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #28 -: 01 Февруари 2007, 14:29:21 »
Ето и от мен една вкуснотия с бутер тесто:

Един пакет от 450 гр.бутер тесто,500 гр.спанак,250 гр.гъби,250 гр.пилешка пържола,1 глава лук,100 гр.кашкавал,1 яйце ,черен пипер и зеленчуков булъон
Спанака се бланшира,през това време със зехтин запържваме лука,нарязаната на жулиени пържола и гъбите,като разтваряме зеленчуковия булъон в малка вода и прибавяме към лука,гъбите и пържолата,като се изпари водата прибавяме и спанака,разбъркваме и хубаво изпържваме за де няма вода.Прибавяме и настъргания кашкавал.Поръсваме с черен пипер.Бутер тестото разделяме на две,взимаме едва правоъгълна тава която отвътре поливаме със студена вода и поставяме полвината от бутер тестото,изсипваме плънката и отгоре другата половинка от тестото.Залепваме със белтък отстрани а отгоре намазваме с желтъка.Печем в предварително загрята фурна.

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1880
  • Вечна романтичка!
Re: Бутертесто и още нещо...
« Отговор #29 -: 12 Февруари 2007, 11:51:06 »