Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 804136 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #105 -: 11 Декември 2006, 14:37:40 »
Благодаря Албенка! :flower:

А щруделът е наистина трепач - който го е опитал, не е тръгвал без рецепта :) Златна бабичка си имаме - да ни е жива и здрава - страхотни рецепти научих от нея!

pavlety

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 492
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #106 -: 21 Декември 2006, 00:27:21 »
 Имам питане относно линзеровите сладки. Опитах рецептата, харесаха ми, но мисля, че станаха малко твърди, дали като поемат от сладкото ще станат по-мекички.


natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #107 -: 21 Декември 2006, 09:52:15 »
Точно така, до Коледа ще са мекички. Изглеждат чудесно! :flower:

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 103
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #108 -: 21 Декември 2006, 10:57:56 »
Аааа на щрудела на Нат му се каня от доста време, но съм си заплюла да го правя на 27-ми. Тогава ще ходим на гости у бабата на мъжо и да не ходя с празни ръце...
Иначе като гледам картинката се сещам ,че моята баба го правеше така , но за жалост е покойница и не знам каква е била рецептата , само се сещам ,че беше много вкусен - това е от детските ми спомени ::)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #109 -: 21 Декември 2006, 12:05:51 »
Бопси, ми той е нещо между щрудел и пай. Тестото е по-скоро бисквитено. Но е наистина много вкусен. Послушай ме и го направи двойна доза, защото свършва веднага.

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #110 -: 21 Декември 2006, 18:04:45 »
Ами това е рецепта малко измислена от мен, в която просто съчетах два вида тесто - маслено и такова за ореховки.

Орехова наслада

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:10:01 от natalyna »

Биби

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 41
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #111 -: 24 Декември 2006, 15:39:24 »
Предлагам "орехова сладост (или наслада)":))))
Супер са, току що ги направих. Ще гледампо-късно да пусна  и снимки ;)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #112 -: 24 Декември 2006, 16:33:14 »
Добра идея Биби, нека бъдат Орехова наслада:)  :thumbup: :air_kiss:

Ей това е окончателния поглед върху сладките, като уточнявам, че орехите и триъгълниците оваляни в захар, както и дългите сладки от машина са от свекито(ние така си разделяме работа). А и липсват там пуричките, че са в хладилника(нали са пълни със шоколадова сметана) и съм ги забравила, а не ми се снима пак.  :blush2:  12 вида всичко на всичко! :cranky:

Биби

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 41
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #113 -: 27 Декември 2006, 17:50:48 »
Нати, радвам се, че харесала предложението:)
Съжалявам, че не пуснах снимки, детенце се разболя и хич не ми беше до празници:(
От 24-ти следобяд е с болно ушенце и сега се лекуваме. Надявам се да мога да се отчета в Новогодишната тема :blush2:

marabu

  • Гост
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #114 -: 01 Март 2007, 14:44:01 »
Нат идвам да кажа БЛАГОДАРЯ  :4u: за Карфиол със синьо сирене
макар при мен бяха броколи става много вкусно :)

Sweety

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #115 -: 03 Март 2007, 09:47:53 »
И аз искам да изкажа благодарности за Светкавичния кекс( в микровълнова печка), не бих се сетила, че мога там да го направя   :clapping:
Снощи посред нощите реших да го направя, за да има някаква закуска за сутринта  ;) Ето и снимка  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2305666

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #116 -: 03 Март 2007, 09:55:38 »
Юлка, броколито изглежда превъзходно - радвам се, че ви е харесала рецептата! За мен е по-важно, че освен вкусно е и бързо ядене. :flower:

Sweety, кекса изглежда чудесно - приятно хапване днес! :)

tina dona

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 726
  • Тина
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #117 -: 03 Март 2007, 12:57:07 »


Natalyna, светкавичния кекс стана наистина страхотен. :clapping:

Сина му видя сметката за отрицателно време.

Сега ще правя друг за да може и ние да си хапнем.

БЛАГОДАРЯ!!!!  ;)
Нещата,които не можем да управляваме, управляват нас!
 моят албум

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #118 -: 04 Март 2007, 09:03:53 »
tina dona, супер - важното е, че домочадието го е харесало а и е супербърз - за нечакани гости, това е моето спасение! :flower:

vesi_127

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 280
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #119 -: 24 Март 2007, 18:05:03 »
Благодаря за своевременния отговор, Наталина. Аз правя точно твоя козунак, между другото.  ::) Моята фурна също има вентилатор. Значи, ако правилно съм разбрала, да включа вентилатора, и да пека на 180 градуса? А горе-долу колко време? В една от рецептите пишеше, че се пече 20 минути най-отгоре, после 20 минути най-отдолу, ама това се отнасяше за друг козунак, та се чудех това печене да не провали цялата работа. Аз го замесих вече, сега втасва, но стои малко лепкаво тестото. Така ли трябва да е? А се страхувам да слагам повече брашно, сложих точно 700г. Ако можеш да ми отговориш, ще ти бъда много благодарна, че това ми е първият опит за козунак и от него зависи дали ще има и следващи.  ;D А и всички, на които казах, че ще правя (мъжът ми, свекъра) ме убеждаваха да не се занимавам, че имало много хубави готови.  :( Тези изказвания, обаче ме мотивираха още повече да се справя добре. Та, ще ти бъда много благодарна за помощта.  :smile1:

Опитах се да ти пратя ЛС, но май нищо не стана (или съм ти пратила 3), затова задавам въпроса си тук.