Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 803960 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #90 -: 13 Октомври 2006, 09:14:44 »
Нат чудесно покривче  :bigsmile: Преди години наред със сладкия салам правех и това, но крема беше само масло с пудра захар и  ::) на мен само масло и захар не ми допада. Обаче тук имам и банан и меко сирене  :P :P  Ха, само гледай как ще осъмнем и ние с покрив  ;) Но се чудя с какво да заменя шоколада, че тези дни тийновете не трябва да ядат шоколад. С карамелена заливка дали ще стане, или да направя повече крем, че да има и за отгоре  ::) ::)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #91 -: 13 Октомври 2006, 09:32:46 »
Пепи и с крем ще стане и с карамел звучи добре, а може и без нищо. Направи го както искаш - е това е хубавото на такива рецепти, че може да се импровизира!  :air_kiss:

А, що тийновете не трябва да хапват шоколадец?  ???

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #92 -: 13 Октомври 2006, 09:38:51 »
смучат едни хомеопатични топчета за акнето и шоколадови и ментови изделия + кола са табу. Шоколадовите линцери всъщност бяха половината без шоколад - отпуснах им само по 1 за ....., извинете за отклонението  :flower:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1180
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #93 -: 13 Октомври 2006, 09:46:15 »
Нат, чудесно изглежда твоето покривче и много интересно с тези бели и черни бисквити.

Преди години наред със сладкия салам правех и това, но крема беше само масло с пудра захар
Това покривче с маслен крем е рецепта №4 в първия ми готварски тефтер(ми нямаше компютри тогава), като ученичка, който и до днес си го пазя щото там са ми любимите рецепти от майка. Първите ми кулинарни изяви бяха все с неща от бисквити, че да не се пекът и една приятелка от по-горен клас ми беше дала рецепти за бисквитени рула. Това ми го беше похвалила като много интересно, ама аз хич и не загрявах, как се намазват с крем три реда бисквити, на средния се слага сладко върху крема, крайните два се повдигат и ставало покрив. Е ако не съм я чела сто пъти тази рецепта и все не ми беше ясно :) :)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #94 -: 15 Октомври 2006, 11:41:27 »
Нат направих го  :yahoo: остана само да отлежи малко и срежа да пробваме. Намерих еднакви бели и какаови бисквити, но се оказаха като че ли малки - та покривчето не стана много високо, но за сметка на това удължих. Следващия път ще пробвам с нашите Закуска - те поне са големи  ;D  документация  на разреза - след малко  ;) Заливката отгоре е карамела на Танита  :4u:
« Последна редакция: 15 Октомври 2006, 12:59:45 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #95 -: 15 Октомври 2006, 12:50:03 »
Пепи, дано ви хареса! До тук изглежда чудесно!  :flower:

Ако ви хареса с тези бисквити(а казваш че са малки) просто следващият път сложи по още един ред бисквити за всяка страна на триъгълника - т.е не 3 реда, а 6. Не знам как ще е със Закуската - те са по-големи и по-дебели, а при напояването стават още по-големи - да не стане много дебела бисквитената част? Или пък го направи само с един ред бисквити Закуска.  ???

An

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 240
Re: Кекс с масло
« Отговор #96 -: 15 Октомври 2006, 13:26:53 »
Здравейте, ето рецепта за един от любимите ни кексове. Винаги става пухкав и вкусен.

Наталина благодаря за рецептата!В4ера направих кекса и стана страшен-полях го с карамелената заливка-абе вкуснотия!!! :yahoo:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #97 -: 15 Октомври 2006, 13:50:21 »
Радвам се, че кекса се е харесал!  :) С карамелена заливка звучи чудесно - супер идея, при първа възможност ще пробвам!  :flower:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #98 -: 15 Октомври 2006, 14:29:16 »
Нат  :flower: :flower: много е вкусен покрива  :flirt: Другия път наистина ще сложа още един ред бисквити за страниците, така стана дълъг около 40см  ::)
- Закуската ще набъбне яко  >:(

Благодарности от тийновете и мен  :4u: :flower:
« Последна редакция: 15 Октомври 2006, 14:32:21 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #99 -: 28 Октомври 2006, 22:33:16 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:07:29 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #100 -: 19 Ноември 2006, 23:23:05 »
Здравейте :)

Време да напиша още една наша любима рецепта, която спокойно може да мине за коледна.
Рецептата е от една моя приятелка и съседка - словенка.

Медени пастички с орехов крем

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:08:04 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #101 -: 25 Ноември 2006, 22:41:54 »
Ето една стара чешка рецепта(от 19 век) за приготвяне на шаран! Спокойно може да го направите за Никулден, нищо че тук го готвят за Коледа! На мен много ми харесва тази специфична комбинация!

Шаран на черно

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:08:29 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #102 -: 28 Ноември 2006, 14:12:02 »
Така... Продължавам с коледните рецепти:  ;)

Тук по Коледа се правят поне 10 вида сладки(печени и непечени) и смятам тази година да пусна рецептите на няколко вида, обичани от нас.
Днес ви предлагам рецептата на най-известните коледни сладки в Чехия - ванилковé рохлички(ванилени кравайчета). Тази рецепта е отново от тетрадките на бабата на мъжа ми(страхотна кулинарка   :inlove:) и е изпитана с годините.

Сладките се правят поне 2 седмици преди Коледа( аз ще ги правя тази събота и неделя). Това е нещо като масленки, но с ядки.

Ванилени кравайчета

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:09:00 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #103 -: 11 Декември 2006, 11:35:33 »
Ето още една класика от коледните сладки в Чехия:

Линцерови сладки
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:09:27 от natalyna »

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 420
  • това съм аз
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #104 -: 11 Декември 2006, 13:53:34 »
 :clapping: Нат прекрасни са. В събота правих щрудела с ябълки по твоята рецепта и стана великолепен, благодаря ти за рецептата.
това съм аз