Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 803989 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #150 -: 19 Септември 2007, 08:40:14 »
Мила Анда!

Радвам се да те видя тук в този форум и особено в тази тема! :air_kiss:

Радвам се също, че вкусовете ни съвпадат! Така че следващият път, когато пътуваш насам ще се радвам да се обадиш - вече знам, че манджите ми ще ти харесат! ;D

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #151 -: 19 Октомври 2007, 14:47:35 »
Здравейте, ето един вкусен и лесен сладкиш според сезона. Рецептата ми е от една приятелка (по-скоро от мъжа на сестра и който е французин). Рецептата е съвсем обикновена, но ме провокира заливката.Получи се много вкусен сладкиш. който бе изяден с такава бързина, че нямах време да го снимам нарязан.  :innocent:

Следващият път ще направя двойна доза в по-голяма форма!

Френски сладкиш с круши

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:12:45 от natalyna »

Tonito

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 635
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #152 -: 19 Октомври 2007, 15:24:07 »
Оооох, natalyna! Така ми провокира слюноотделянето с този сладкиш, с провокиращата заливка!
Много вкусно изглежда, браво на теб!  :thumbup:
Олиото сигурно е 3 с.л., нали?

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #153 -: 19 Октомври 2007, 15:40:51 »
Тони да, благодаря! :-* ОПравих го!  ;D

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #154 -: 19 Октомври 2007, 15:55:01 »
Наталка,каква вкуснотия.Може ли да пратиш един по пощата ,  :innocent: в службата? :yahoo:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #155 -: 19 Октомври 2007, 16:48:41 »
Наталка,каква вкуснотия.Може ли да пратиш един по пощата ,  :innocent: в службата? :yahoo:

Eли, благодаря! Няма нужда да пращам, знам че ще се справиш и сама! :P ;D

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #156 -: 19 Октомври 2007, 16:52:57 »
Ще го пробвам още в неделя и ще докладвам.Исках утре,но ще се излагам в НДК :P.И тази година не ми се размина Стройко-то. :suicide2:

kalina-sofia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 130
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #157 -: 21 Октомври 2007, 22:13:04 »
Наталинка, пробвах последната рецепта, но вместо круши сложих сини сливи- това имах. И пак стана страхотен!!!! Аз по принцип се въздържам да ям сладко, но дечецата и мъжът ми си го хапнаха. Благодаря за рецептичката :air_kiss:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #158 -: 23 Октомври 2007, 22:00:28 »
Калина, радвам се че се е харесал! Със сини сливи... мммм звучи вкусно! :thumbup: :air_kiss:

Margi_1

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 74
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #159 -: 30 Октомври 2007, 15:29:44 »
Natalyna, може ли да напишеш , когато имаш време сладкиша с трохи и с изварения пълнеж, то може би само пълнежа е различен.Сега се сетих,че съм го яла някъде и много ми беше харесал.

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #160 -: 06 Ноември 2007, 17:26:28 »
Margi_1 извареният пълнеж е просто разбита обезсолена извара със захар - даже яйце не се слага! Скоро ще направя за да видите! :smile1:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #161 -: 06 Ноември 2007, 20:45:28 »
Отдавна се каня да напиша рецептата на една от най-вкусните супи, които съм опитвала. Вече съм казвала, че чехите не сядат на обяд без супа и са майстори на супите. Тази супа(всъщност по-скоро бульон) е с дроб и щом аз, която не понасям карантия я харесвам, съм сигурна че ще очарова и много от вас. Описанието може да изглежда сложно, но повярвайте ми много е лесна и вкусна.

Бульон с топчета от дроб

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:13:11 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #162 -: 10 Ноември 2007, 22:35:29 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:13:53 от natalyna »

dazy

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 21
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #163 -: 11 Ноември 2007, 13:09:39 »
Наталина, френският сладкиш с круши е най-финният вкус, на който съм се наслаждавала някога!Благодаря ти от сърце!Направих го за едно гости, без да съм го пробвала и много се притеснявах, но всички бяха очаровани :smile1:
Директно се превръща в любимият ми сладкиш!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #164 -: 11 Ноември 2007, 13:36:55 »
dazy, радвам се, че сладкиша се е харесал! :-*

 Много странно е как един толкова обикновен сладкиш печели от продуктите вложени в него. Аз го пробвах и с ябълки - стана много вкусно, но в никакъв случай толкова колкото с круши! Пробвах и с друг вид круши (по-твърди и по-малко ароматни), но също не ми хареса толкова. Най-вкусен беше с меки и ароматни круши!