Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 803973 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:03:13 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #61 -: 11 Юни 2006, 19:35:02 »
Ето една словашка рецепта.

Пълнени вафли
 
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:03:42 от natalyna »

zoia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 148
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #62 -: 12 Юни 2006, 09:24:39 »
Здравейте!
 Не знам дали тази рецепта е словашка /правила съм я преди 15-16 г. като ученичка/,но се получават страхотни  вафлички.Само че в пълнежа слагахме 1 кутия халва плюс всичко друго,което е написала Наталина.За съжаление в наши дни /в Пловдив/ не съм виждала да продават вафлени кори. Ако някой знае къде има,моля да каже.

 Някога,когато в училище имаше трудово обучение,ни водеха да помагаме в един сладкарски цех.Та рецептата я бях откраднала от там. А на вафличките им казваха  ТАСЛАДЖИ

Наталина, браво ,че си се сетила,остава да намерим само вафлени кори в БГ.
 


 

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #63 -: 12 Юни 2006, 21:01:55 »
Зоя, това с халвата звучи страхотно, но аз тук пък нямам халва, така че ще опитам, чак когато се върнем от БГ.

Днес ги направих и спокойно мога да кажа, че следващият път, ще ги направя с две кутии кондензирано мляко, но варено в кутиите. Тогава няма смисъл от карамелизираната захар. Вкуса е същият, а така захарта ми се видя доста. Трябваше да охладя сместа доста преди да я намажа, че ми стоеше малко течна, но вкуса е страхотен. А и понеже вафлените ми кори бяха по-малки, сложих повече и се получи много вкусно. Определено препоръчвам да се хапват с ягоди - комбинацията е страхотна!

ПС. Момичета защо не проверите за вафлени кори в Била или Метро. Тук ги продава във  всеки супермаркет при бишкотите, бисквитите или хляба!
« Последна редакция: 12 Юни 2006, 21:07:51 от natalyna »

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #64 -: 12 Юни 2006, 22:12:40 »
lВ Билла и Метро няма със сигурност от тези кори. За съжаление. Звучи като страхотен сладкиш.

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #65 -: 25 Юни 2006, 10:18:06 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:04:08 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:04:33 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:04:57 от natalyna »

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #68 -: 11 Юли 2006, 22:18:30 »
Натали, имам два въпроса относно кетчупа.Рецептата ме заинтригува и тъй като домочадието много обича кетчуп,реших да я пробвам.
1.Ябълките сладки или по-кисели трябва да бъдат?
2.Доматите трябва ли предварително да са обелени?

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #69 -: 11 Юли 2006, 22:27:27 »
Скарлет, ябълките е добре да са по-сладки, щото въпреки че се скага захар, доматите си киселеят. Не че няма да стане с кисели, но ще се наложи да бухаш повече захар после.

Вместо да си играеш да белиш доматите, мини първо сместа през цедник(аз правя така), кожичките си остават там и после пасирай! Така се махат и семената на доматите!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #70 -: 11 Юли 2006, 22:34:03 »
Нат, благодаря за рецептата - непременно ще пробвам и нея, в къщи много обичаме кетчупа.
Скарлет, аз доматите минавам през машинка, която дели и люспите и семето, колкото и малко да е количеството.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #71 -: 11 Юли 2006, 22:35:49 »
Много мерсинки,момичета!
Ще се пробвам! :bigsmile:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Чешки печени бухти
« Отговор #72 -: 30 Август 2006, 11:41:24 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:05:22 от natalyna »

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #73 -: 30 Август 2006, 15:40:05 »
Нат, благодаря отново за интересната рецепта. Бухти, които не се пържат, със игурност ще влязат в списъка на фаворитите ми!!! Този уикенд непременно ще ги пробвам. (през седмицата децата ядат разни корн флейксове или подобни, а ние с баща им - мюсли).

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #74 -: 30 Август 2006, 15:47:29 »
Хапчице, да поясня - това не са бухтите които ние знаем, просто тук на това викат бухти! На вкус са подобни на тутманик, но в сладък вариант. Не са много сладки, но са много вкусни. Тези на снимката са със сини сливи.

Поздрав мила!  :air_kiss: