Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 803978 пъти)

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1527
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #135 -: 02 Юни 2007, 22:07:21 »
natalyna,
Ягоди с бишкоти и крем  ала тирамису

Изглежда толкова нежно и фино - истинско ягодово изкушение !

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #136 -: 03 Юни 2007, 18:38:10 »
   Нат , направо си е супер този десерт . Bravissimo

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2308
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #137 -: 14 Юни 2007, 14:18:12 »
Ето още една класика от коледните сладки в Чехия:

Линцерови сладки
Тези сладки са получили името си от извесният град Линц в Австрия и са познати по света точно с това име.




natalyna , а дали биха станали тези сладки с мас?

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #138 -: 14 Юни 2007, 14:27:47 »
Здравей ilrai!

Ще станат, защо да не станат, но вкуса им малко ще се промени - ще са подобни на масленките, които се правят в България. С маслото вкуса е друг. Или сложи половин доза мас, половин масло. Аз често слагам половин масло, половин твърд маргарин.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2308
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #139 -: 14 Юни 2007, 14:34:17 »
Благодаря за бързия отговор! :air_kiss: :girl_in_love:

sumner

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #140 -: 24 Юни 2007, 20:01:41 »
Ябълков сладкиш с шоколадова заливка

Здравей!

опитах се да направя сладкиша по рецептата ти, но уви както винаги не успях да улуча точните мерки. Винаги съм имала този проблем с грамажи, милилитри в рецептите за сладкиши, соленки и т.н ::) дали ще можеш да ми помогнеш с това колко чаши са 300 гр. брашно, захар....за да го изпробвам пак, защото съм сигурна   ,че сладкиша е доста по-добър, от това което аз успях да постигна!  :'( Поздрави!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #141 -: 24 Юни 2007, 20:59:38 »
Ябълков сладкиш с шоколадова заливка

Здравей!

опитах се да направя сладкиша по рецептата ти, но уви както винаги не успях да улуча точните мерки. Винаги съм имала този проблем с грамажи, милилитри в рецептите за сладкиши, соленки и т.н ::) дали ще можеш да ми помогнеш с това колко чаши са 300 гр. брашно, захар....за да го изпробвам пак, защото съм сигурна   ,че сладкиша е доста по-добър, от това което аз успях да постигна!  :'( Поздрави!

Здравей sumner!

Уточни обаче каква вместимост са чашите ти, защото това е от голямо значение (в БГ чаената чаша е 200мл. а в Америка и другаде 250мл(сега вече и в България станаха модерни). Аз ще ти го измеря. Иначе, особенно ако обичаш да правиш сладкиши те съветвам да си купиш кухненска везна(още по-добре ако е електронна, но и обикновенната е добра) - изключително полезен уред! И нямам да имаш проблеми със сладкишите! :smile1:

sumner

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #142 -: 25 Юни 2007, 20:04:34 »
Здравей! Чашките са ми 200 мл...и много благодаря за вниманието :) . А за везната, отдавна се замислям да инвестирам в такъв уред, защото си е истинско мъчение като се допре до грамажи и милилитри  ;D
Поздрави!!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #143 -: 03 Юли 2007, 16:05:29 »
Здравей! Чашките са ми 200 мл...и много благодаря за вниманието :) . А за везната, отдавна се замислям да инвестирам в такъв уред, защото си е истинско мъчение като се допре до грамажи и милилитри  ;D
Поздрави!!

sumner, най-сетне ми остана време и измерих брашното и захарта.

300г брашно отговарят на 2 2/3 ч.ч (200 мл)(като оставям около 1см от ръба на чашата)
300г захар са 1 1/2 ч.ч.

Дано съм помогнала!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #144 -: 10 Август 2007, 19:26:45 »
Здравейте!

Отдавна не съм публикувала нещо ново, защото едно че съм на диета(макар да не ми личи ;D), друго че все забравям да правя снимки, а и обработването и публикуването ми заемат доста време, а дребосъка не ме оставя и минута на мира. :innocent: Днес обаче правих един много обичан тук сладкиш(поне моите мъже го обожават) и реших да си поиграя и да направя снимки. Не е нищо ново, защото тестото съм го публикувала вече тук - Чешки печени бухти, само се различава начина на подреждане


Рошав сладкиш(Сладкиш с трохи му е името, но аз реших да го преименувам) :P

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:12:00 от natalyna »

man4e

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 485
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #145 -: 10 Август 2007, 20:02:20 »
Наталина, много апетитно изглежда този сладкиш. Ще го пробвам обезателно  ;D
А аз помислих, че сте някъде на почивка и затова не те виждам толкова време във форума.

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 284
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #146 -: 10 Август 2007, 21:53:15 »
Натали, страхотно изглежда!!!  :thumbup: Ще го пробвам  в най-скоро време!!! Предварително благодаря за предоставената рецепта!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #147 -: 11 Август 2007, 09:05:36 »
man4e, Ani дано ви хареса сладкиша! Както казах, моите го обожават (особено децата, мъжа ми предпочита един от другите пълнежи - с извара). Като направя и него ще пусна. Тук много често правят и комбинации - като разде;ят сладкиша на няколко части и слагат различен пълнеж. :)

lena800

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 88
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #148 -: 11 Август 2007, 10:35:35 »
natalyna , обожавам този тип сладкиши - с трохи.  :smile1:

Изглежда така хрупкаво-апетитен! :thumbup:
Ще го пробвам тия дни, имаме и повод  ... а пък за диети винаги има време  ;D

Anda

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #149 -: 18 Септември 2007, 22:47:03 »
Наталино моме,
през последните дни пробвах четири твои рецепти и съм много доволна. Целувки и благодарности!
Особено се възхитих от пилето на крал Притхвираджа, макар да го правих поради разсеяност без джинджифил и поради липса на чер пипер без чер пипер :-) Ама пак беше върха!
Земелбаба също обра овации. А е една от най-лесните рецепти на света.
Правих брамборачка, обаче се опитах да го докарам повече като онзи вариант, който бях яла в Прага - с гъби. Много ми хареса.
Имам и едни направени и замразени кнедли, ама още не съм направила достойна манджа за тях :-)
И джинджифиловата лимонада направих. Въобще разпечатах си всичко или почти всичко от теб :-)
Във всеки случай много ми допада кухнята ти!