Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 804010 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Яйчен ликьор
« Отговор #45 -: 09 Май 2006, 16:33:21 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:00:21 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Шоколадов ликьор
« Отговор #46 -: 09 Май 2006, 16:34:43 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:00:57 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Какаов ликьор
« Отговор #47 -: 09 Май 2006, 16:35:25 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:01:20 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Кафеен ликьор
« Отговор #48 -: 09 Май 2006, 16:38:00 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:01:47 от natalyna »

rumirenard

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 224
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #49 -: 09 Май 2006, 18:24:51 »
Здравеи Natalyna,
Мойта най -добра приятелка е от Словакиа (аз живея в Ню Йорк) и  имам представа от рецептите които си публикувала, защото тя готви  същите неща  ;) Сладките кнедли обикновено ги пълни с кайсии и поръсва с препечена галета и наистина ги хапва за обяд (не като десерт) което ни беше много любопитно в началото. :)
Ще и кажа  че съм видиала твоите рецепти и знам как се правят кнедли.
Поздрави,
Руми Ренард
Rumi Renard

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #50 -: 09 Май 2006, 19:24:13 »
Здравей Руми!  :)

Света е малък - тук открих например една девойка, живееща в Прага (Мила, къде си?). 
Общуването в Интернет наистина означава премахване на бариери и граници!
Радвам се, да се запознаем, макар и виртуално и се радвам, че пишеш тук!

Лек ден и поздравеи на NY!  :-*

rumirenard

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 224
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #51 -: 09 Май 2006, 20:02:18 »
Natalyna,
Всъшност аз съм на този site от вчера и съм  приятно изненадана, защото няма просташки изказвания както на някои други websites (е-кулинар например) :o .Ще се радвам да обмениме рецепти, аз напоследyк съм вманиачена на тема готвене :) в добрият смисъл разбира се.
Предпочитам бързи и лесни рецепти защото нямам много време вечер след работа.
Сега сте звънна на мойта приятелка Люба от Словакиа да и разкажа за твоите рецепти, тя много ще се зарадва,голям образ е ;)
Чао и доскоро
Руми
Rumi Renard

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Кекс с масло
« Отговор #52 -: 23 Май 2006, 10:38:28 »
Здравейте, ето рецепта за един от любимите ни кексове. Винаги става пухкав и вкусен.

Кекс с масло

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:02:15 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #53 -: 07 Юни 2006, 22:14:36 »
Ето един много вкусен сладкиш, който е един от любимите тук в Чехия:

Пастички Миша

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:02:43 от natalyna »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #54 -: 08 Юни 2006, 10:35:51 »
Пастички Миша

1. Разбиваме жълтъците със захрта и олиото, до пяна(по възможност с миксер). Брашното, какаото и бакпулвера пресяваме в друг съд. Бълтъците разбиваме на твърд сняг.

Много хубаво изглеждат пастичките и определено ще ги направя. Но да питам, с риск да се поизложа - белтъците без захар ли се разбиват на твърд сняг? :o :o
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #55 -: 08 Юни 2006, 15:22:11 »
Пеп-4о, да без захар, те са само да се придаде въздушност на тестото за блата. Имам в предвид много гъст сняг, като обърнеш купата, да не пада, ама ти си знаеш де  ;)

Хм, сега като мисля, се чудя дали следващият път да не експериментирам и вместо шоколад отгоре, да наредя плодове. Или и плодове и шоколад... Хм? Добре звучи нали?  Обаче извареният крем е супер - препоръчвам го на всички!

Пиши дали са ви харесали  :) :-*

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #56 -: 08 Юни 2006, 18:24:17 »
А изварата в Чехия като тукашната ли е?

Аз все имам резерви към изварата, защото ми идва суха, затова питам.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #57 -: 08 Юни 2006, 18:42:08 »
и аз не съм опитвала с извара досега за сладкиши, но щом Наталинка казва, ще пробвам. Само да си купя уреда, че на ръка няма да стане. Иначе изглеждат лесни пастичките.

съвсем офф: Хапкице, вчера сутринта като излизах, беше останало последното парче от сладкиша ти. Снощи се прибирам и намирам бележка в тавата в хладилника: "Не барай сладкиша! Не го яж! Аз ще го изям-Жоле. Моля ви не яжте беееее" - следваше подпис.  :o :o :o  Е направо щях да падна, всичко съм виждала в хладилника /дори и дистанционното на телевизора/, ама такъв вид бележка - тц ::)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #58 -: 08 Юни 2006, 19:13:00 »
Хапке, тук има няколко вида извара - една по-течна, една по-мазна и една която е на калъп твърда за стъргане. Аз използвам мазната. Но, ако те притеснява че е суха, може да си направиш домашна или да ползваш Riccota(но май ще ти излезе бая соленко). Все пак, имай в предвид, че в крема се смесва с масло и според мен дори и да е по-суха, ще стане добре. Само да не е солена!. В най-краен случай бих сложила сиртене Крема, но с по-малко масло. Кво да ти кажа, аз в БГ извара почети не съм яла, а тази която съм купувала в далечните 90 години, все още беше мазничка. Абе експериментирай, както ти падне!  ;)

ПС. Чехите много ползват извара(нали си нямат сиренце), но я правят само със захар. Изварени сладкиши имам много. ;D

ПСС. Пеп-4о, я не мъчи децата, ами прави следващата партида от тортата!  ;D ;) Аз чакам да узреят ягодите, за да я пробвам също! ::)

rumirenard

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 224
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #59 -: 08 Юни 2006, 20:51:44 »
Натали,
Ще опитам и аз,може би сте ползувам Риkотта, тук не е скъпа.Мойта приятелка Люба дето е словачка прави подобни пасти,но ги нарича Наполеони ,плънката и е ванилов крем вместо извара и  останалото е същото. Мерси за рецептата ;)
Rumi Renard