Личния ми лекар ми каза да ям по 2 кг. ябълки на ден в продължение на доста време. Каза ми, че другия начин е с лекарства ама с тях е било вредно за черния дроб и трябвало да се пият завинаги. А с ябълките било доста ефикасно ама все пак 2 килограма на ден са си много. И затова се интересувам дали няма някой по-лесен начин.
И много правилно.
Всички лекарства, смъкващи холестерола, влияят на черния дроб.
моя мъж е вече параноик на тази тема.
При ниво на холестерола 5,8 кардиолога дето го лекува за сърцето му дрънна едни яки хапчета (Сортис) за холестерола. За 6 месеца го смъкна 3!!! единици и понеже той не му го спря, продължи да пие "поддържащо". След което започна оплакване от черния дроб, изследване и тн докато му черноддробната пък докторка " му сложи диагноза чернодробна интоксикация...." и започна да лекува него. След като се пооправи, тя го посъветва да пие пектин, или още по-добре - прясно изцеден сок от ябълки и спанак.
И се започна - на сокоизстисквачката - сутрин и вечер по 2 ябълки и 300гр спанак. Веднага изцеден сока се пие. След 40 дни отиде пак на изследване и без никакви лекарства беше понижен холестерола с 0,4 единици, триглицеридите в норма, а чернодробните - вече съвсем малко над нормата. Продължи да прави, но повече не изследва, затова и пиша само първите резултати.
Но пък и с храната внимателно - накакви животински мазнини, пържено - изобщо, дроб, патладжани.... Наблегни на рибата най-вече.
Леля Ог, за виното съм съгласна