Форум Gotvetesmen.com
Рецепти => Търся изпитана рецепта => Темата е започната от: vesela в 30 Април 2014, 22:11:56
-
Донесоха ми по-голямо количество кладница и се чудя как да я съхраня ::)
Бих замразила, но не знам дали може, защото опитите ми с печурка не доведоха до добър резултат :smile1:
Чакам предложения, ако някой има опит с тази гъба, досега само съм я готвила ::)
-
Не знам дали ще става за замразяване, Веси, много е нежна. Най-разумно предлагам е да я задушиш и така замразиш, а после само притопляш и досготвяш.
-
Мерси, Пеп, и на мен ми се струва, че не може да се замрази директно или бланширана :innocent:
Четох из нета, че не ги мият, а само почистват с четка, но ми се струва негихиенично, особено пък за храна :innocent:, а иначе ми прави впечатление, че при миене поемат доста вода :smile1:
-
не ги мий. Те дори нямат допир с пръстта, като ги отглеждат, закрити са с найлони. Иначе ще се наводнят и ще станат за чорба само.
-
В никакъв случай мокрене. Ако тй се виждат мръсни,само зачистване с влажна кърпа. Растат върху слама и са си чисти. Можеж да ги мариноваш - и в буркани . Само че после само салати - по- добре във фризера :yahoo: По Пепи
-
мЕЖДУ ДРУГОТО можеш и да я накъсаш на съвсем тънки ленти и да изсушиш. После е чудесна за супи, за готвене...
Но я постави на някаква решетка и проветливо място, да може да изсъхне
-
Благодаря пак :air_kiss:
Досега се борих, гъбите се оказаха много крехки.
Да докладвам:
Панирах - чудесни станаха :thumbup:
Задушени със соев сос, черен пипер и масло във фурната.
Бланширах по стегнатите за салата.
Сложих сурови във фризера.
Сварих за "шкембе" чорба.
В момента задушавам за фризера.
Чисти си бяха, разглеждах ги отвсЕкъде. Не съм ги мила :swoon:, с изключение на тези бланшираните и за супата, послушах ви, макар че през цялото време се чудех този дето ги е брал дали си е измил ръцете ;D, и дано не е ходил в сервизното помещение преди това ;D :swoon:
Оставих и още една порция за паниране в хладилника, дано издържи няколко дни. Панирах ги сурови, в брашно, яйце и брашно. Много крехки :thumbup:
-
Брааво! Пробвай с останалите за паниране следното:
Горната част без пънчето оформи като пържолка, леко осоли, няколко капки зехтин или олио, малко лимонов сок ...ако смесиш към олиото и скелидка счукан чесън ... И малко мащерка
Да престоят в торба в хл-ка поне 4-5 часа
После панираш и пържиш бързо ... До леко зачервяване
Пробвай . Да ти е сладко :yahoo:
-
Брааво! Пробвай с останалите за паниране следното:
Горната част без пънчето оформи като пържолка, леко осоли, няколко капки зехтин или олио, малко лимонов сок ...ако смесиш към олиото и скелидка счукан чесън ... И малко мащерка
Да престоят в торба в хл-ка поне 4-5 часа
После панираш и пържиш бързо ... До леко зачервяване
Пробвай . Да ти е сладко :yahoo:
Благодаря!
Така ще ги направя :thumbup:
Сега ги поръсих с малко соев сос само, преди панирането.
-
макар че през цялото време се чудех този дето ги е брал дали си е измил ръцете ;D, и дано не е ходил в сервизното помещение преди това ;D :swoon:
:slap: ей това не се сетихме. Ами ако е ходил? Сега какво да правим? Жива ли си, шаваш ли още :P
-
Като се замисля май имам имунитет в това отношение ;D.
В службата вратата ни е срещу тоалетната. От време на време се провеждат разни научни съвети, защити и т.н., на които оснавна част от участниците са дедета професори на бая голямшка възраст от цялата страна. Както се досещате явно проблема с простатата, особено след път, си казва своето и както казва колежката "Първата им работа като дойдат е да отидат да се из....ят, и после да влязат да се здрависат с нас" (без да се измият естествено :swoon:).
-
Като се замисля май имам имунитет в това отношение ;D.
Весе, а вица за възпитаниците на Кеймбридж и Оксфорд (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,6570.new.html#new), знаеш ли го?
-
Аз съм замръзявала и няма никакъв проблем.
-
в момента суша такива - и то на слънце, а не в сушилнята
-
Като ги изсушиш какво ги правиш после?
-
каквото и останалите сушени гъби. Ще ги готви.
-
Супер, благодаря за отговора :)