Форум Gotvetesmen.com
Рецепти => Готвим стъпка по стъпка => Темата е започната от: marabu в 30 Май 2008, 22:17:20
-
Раирани кифлички с кашкавал
източник : Milonga @carina-forum.com
200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 с л суха мая ***
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно
150 г нарязан кашкавал тип Гауда
1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио
** В оригиналната рецепта маята е 1 с л , но 1 1/4 ч л суха мая са напълно достатъчни за 300 г
. Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
. Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая.
. Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото (олио).
. Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
. Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
. Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).
-
. Всяка топка се разточва на овална питка.
. В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.
-
. Навиват се кифлички.
. Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със "шева" отдолу.
-
. Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
. Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.
-
. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят.
. Охлаждат се върху метална скара.
-
:thumbup: :air_kiss: Юлка , перфектни кифлички и много изкушаващи ,със сигурност ще се пробват от моите домашни,още като ги видяха и отговора беше искам и аз ::)
-
благодаря , а тестото е страхотно препоръчвам го :smile1:
-
Моето тесто вече спинка в хладилника, утре ще докладвам какво се е получило :smile1:
-
Юлка, невероятни и много интересни кифлички. Винаги ми спира дъха, когато погледна твоите тестени, било то питки, пици , а в дадения случай кифлички. Просто си ненадмината в приготвянето им. Благодаря ти за прекрасните рецепти.
-
Юлия,
Ели в отчетната бе писала, че това са кифлички мечта :thumbup:,
аз ще допълня още бързи и вкусни :flowers:
(http://images26.snimka.bg/006002198.jpg)
оформих и сладък пълнеж шоколад (http://images26.snimka.bg/006002196.jpg) :smile1:
Благодаря ти за тази рецепта :air_kiss:
-
:yahoo: :yahoo: а какъв шоколад ползва тип Нутела или твърд ? че имам един буркан крем тип Нутела ама мойте отказват да го ядат, защото искали само Нутела и се чудя дали ще стане в тези кифлички без да потече ?
-
Моето тесто вече спинка в хладилника, утре ще докладвам какво се е получило :smile1:
надявам се да се е получило ::)
Юлка, невероятни и много интересни кифлички. Винаги ми спира дъха, когато погледна твоите тестени, било то питки, пици , а в дадения случай кифлички. Просто си ненадмината в приготвянето им. Благодаря ти за прекрасните рецепти.
оо чак ненадмината не съм, но си признавам, че ми харесва да готвя повече тестените неща с мая, а тортите вообще не са ми по душата :(
-
Кифличките са страхотни. Аз обаче ги направих с кремвирш заради сина ми. Поздравления за оригиналната рецепта и :thankyou:
-
много се радвам, че набират почитатели тези кифлички и благодаря !
Това с кренвирша и на мен ми хрумна - то всъщност всички тези кифлички имат и причина да почна да ги правя .. моят син започна лятно училище както и от 15.09 ще бъде ученик и аз като добросъвестна майка решавам, че ще правя закуски за училище (ако знаете колко сайт с идеи за lunch box си запазих в любими :blush2:) - затова ще споделям и за напред нови и нови идеи и кифлички ::)
-
И аз искам да благодаря за вкусната, оригинална и лесна рецепта :flowers: децата бяха очаровани :smile1:
Ще чакам с нетърпение следващите предложения :air_kiss:
-
благодаря на Радост , че ме насочи към нейните кифлички (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2492.msg62164.html#msg62164)тъкмо оттам взех идеята за локум, захар и шоколад - реших, че все пак Финети е прекалено рядка паста за кифлички и сложих шоколадовия чипс който се намира вкъщи .. локум най обикновен - отгоре поръсих със захар - получиха се СТРАХОТНИ кифлички - аз като не особен почитател на тестените кифлички или сладките неща - бях готова да скрия шоколадовите кифлички и да пробутам с локум на децата :P , но не съм де (да не си помислите, че съм гадна ::))
А се оказа, че мойте деца не обичат локум в кифличките .. но виж за шоколадовите имаше голем спор кой колко да изяде..
а да и замразих 4 броя кифлички във фризера и сега ще правя опити да пека тези дни да видя как става, ако се получи ще пиша пак
-
Ох, Юле ами то с право си е бил спора за тези кифлички с шоколада, ама и с локумчето не са за изхвърляне. Аз уж се старая да не правя много тестени неща, но май няма да им устоя на тези раираничките.
-
благодаря на Радост , че ме насочи към нейните кифлички (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2492.msg62164.html#msg62164)тъкмо оттам взех идеята за локум, захар и шоколад - реших, че все пак Финети е прекалено рядка паста за кифлички и сложих шоколадовия чипс който се намира вкъщи .. локум най обикновен - отгоре поръсих със захар - получиха се СТРАХОТНИ кифлички - аз като не особен почитател на тестените кифлички или сладките неща - бях готова да скрия шоколадовите кифлички и да пробутам с локум на децата :P , но не съм де (да не си помислите, че съм гадна ::))
А се оказа, че мойте деца не обичат локум в кифличките .. но виж за шоколадовите имаше голем спор кой колко да изяде..
а да и замразих 4 броя кифлички във фризера и сега ще правя опити да пека тези дни да видя как става, ако се получи ще пиша пак
Юле, :-*!Радвам се,че идеите ни се допълват.Ако опиташ и солената плънка с разбит белтък и сирене, сигурно и тя ще ти хареса.При печене се запазва вътре и е много пухкава.Колкото до шоколада,моето мнение е за блокче шоколад,защото другите изтичат при печене,или шоколадов чипс,но аз няма откъде да купя.
-
[Колкото до шоколада,моето мнение е за блокче шоколад,защото другите изтичат при печене,или шоколадов чипс,но аз няма откъде да купя.
Радост,
права си :thumbup: - и аз използвах блокче.
Отговорих на Юлия на лични,
но исках да изпробвам и с паста шоколад, тогава да коментирам двата варианта.
:smile1:
Хубави са! :thumbup:
-
Днес правих 2 дози от тези фантастични кифлички. Направих ги 3 вида : с кашкавал, с кремвирш/ по-скоро с лионска с топено сирене /и мармалад/.Мармалада беше обикновен шипков от бурканче и направих малко, защото се страхувах да не изтече.Е, не изтекоха. Станаха фантастични! :thumbup:
Благодаря за рецептата ! :thankyou:
-
Да отчета - моите са с пълнозърнесто и ръжено брашно, с кашкавал и шоколад и по желание на челядта - с извара
И трите вида са невероятно вкусни, а с тази $решетка$ отгоре - и примамливи (така оправдаваме бързото им унижожаване)
(http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=2496.0;attach=26206;image) (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=2496.0;attach=26208;image)
-
Юле, голяма благодарност за рецептата - направих две дози - с кашкавал, луканков салам и сирене. Невероятно вкусни са - половината замразих, като мислех, че останалите ще ни стигнат...
-
Юле аз вече не издържам и днес ще замеся твоите кифлички,а утре ако се справя ще се похваля :-*
-
Няма да съжаляваш. Аз вече ги направих, станаха чудесни. Благодарности за рецептата!
-
Юлка,благодаря за рецептата!Многоооо са вкусни!А децата толкова бързо ги лапаха... :-*
А да питам -от тях нали не се дебелее :P
-
::) ами дали се пълнее ;D само ако ядеш по 1 на седмица няма да стане нищо страшно :smile1:
-
Юлка :air_kiss: благодаря ти за чудесната рецепта! Едвам успях да откопча от хиените ;D няколко за снимка, веднага бяха нападнати :P отзивите са абсолютно положителни, аз също успях да пробвам ::) Много са вкусни!!! :smile1:
Дианка :air_kiss: на теб благодаря за идеята със шоколад! Направих втора доза, спасих четири броя, утре ще снимам, че се свечери :smile1:
-
Едвам успях да откопча от хиените ;D няколко за снимка, веднага бяха нападнати :P
това е познато :P Страхотни кифлички, Мими :exclaim:
-
Благодаря за страхотна рецепта.
Тестото е приказно, много лесно се работи с него, а вкусовите качества - невероятни :thumbup:
Добре, че предварително прочетох опиталите и направих директно двойна доза. Замесих с машинката, та съвсем ми се улесни задачата.
Още веднъж сърдечно благодаря за прекрасната рецепта и идеите. :-*
(http://inlinethumb14.webshots.com/19661/2326142770100819851S425x425Q85.jpg) (http://good-times.webshots.com/photo/2326142770100819851QcSZFs) (http://inlinethumb62.webshots.com/42621/2047102190100819851S425x425Q85.jpg) (http://good-times.webshots.com/photo/2047102190100819851nCtwzv)
-
Steny иглеждат фантастично !
-
а да и замразих 4 броя кифлички във фризера и сега ще правя опити да пека тези дни да видя как става, ако се получи ще пиша пак
сетих се аз, че имах 4 броя - вчера докато пекох питки (http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Bread/small_flat_loaf/recipe_1075.php)
пъхнат до тях и две кифлички замразени направо от фризера - другите две реших да оставя да се размразят и да видя какъв ще е резултата...
та замразените успяха да се изпекат на 200 С за 15-18 минути и станаха вкусни, макар не се надигнаха толкова колкото, ако бяха пресни :-)
а другите две които оставих да се размразят отидоха в кофата, защото тестото се размаза буквално на чиниията...
и още нещо : според мен замразяването трябва да стане след като се оформят кифличките и втасат повторно .. аз замразих веднага след оформянето и това според мен причината те да не бъдат толкова бухнали ...
Ами това е - въпреки всичко съм доволна, защото мога вече спокойно да ги замразяват и да пека след няколко дена :smile1:
-
а да и ето с локума
и сега остана само да опитам да ги замразя с кашкавал - ще се отчета щом имам резултат
-
Здравейте мили кулинарки!
Юле ,а на теб специални благодарности за раираните вълшебства :air_kiss:
Правих ги два пъти:единият път с плънка -мармалад и стафиди,а вторият път за плънка сложих лукум :P
Станаха разкошни :yahoo:
-
Ето ги и моите кифлички. Супер вкусни са. Аз ги направих с кашкавал, кренвирши и шоколад.
-
И аз да се отчета- правя кифличките вече за трети път и постоянно увеличавам дозите ,днес направих три- с локум и орехи, със шоколад и със сирене :smile1:
-
Може ли да попитам тези,които са правили със сладък пълнеж кифличките,слагате ли допълнително захар в тестото?
-
uhanie
lidia29
tina dona
:clapping: :clapping: :clapping: :thumbup:
irinka не бих добавяла в тестото повече захар - 2 с л са напълно достатъчни - може да поръсиш само отгоре самите вече намазани кифличките със захар
-
Юлка,благодаря.Чак сега се сегих защо ми се струваше малко захарта.Когато аз ги правих сложих 1 ч.л. захар,че ми се стори,че ще се усеща после, а половинката необича да сладнее соленкото и затова я намалих.
Извинявам се за объркването ми.Ако искаш махни поста ми. :air_kiss:
-
няма проблем - нали затова сме тук да си помагаме :smile1: - тъкмо ме подсети да си оправя поста с рецептата специално в частта за сухата мая - тъй като за 300 г брашно и 1 1/4 ч л са си достатъчни .. ама все забравях да го допиша - и с 1 с л суха мая става опитвала съм и не мирише , но и с 1 1/4 ч л резултата е същия :smile1:
-
И аз се изкуших от твоите кифлички, Марабу!
В момента втасват! Направих ги в машината и станаха много бързо.
Интересно ми стана това, че пише да се намажат с яйце, прясно мляко и олио.
Мислех, че се маже само с жълтък. Цяло яйце ли трябва да сложа?
-
всъщност това няма значение - може да ги намажеш и само с жълтък разбит с вода (мляко) или олио.. аз ползвам цяло яйце - понякога исамо жълтък :smile1:
-
marabu, и аз днес направих кифличките - с кашкавал. Наистина са много вкусни. Съжалих, че не направих поне две дози. Поздравления за сполучливата рецепта ! :thumbup:
-
Радвам се, че са се харесали кифличките :smile1:
-
(http://www.picvalley.net/u/1065/1446096897_m.JPG)(http://www.picvalley.net/u/983/682085287_m.JPG) ето резултата и при мен.
Забележката беше само,че съм сложила малко локум. Аз се притеснявах да не се разтече, а той не мръдна!
Благодаря за рецептата!
-
И аз се присъединявам към поздравите за кифличките. Вече ги правя два пъти и те изчезват за секунди ;D Юлка, благодаря за вкусната рецепта
-
Тези кифлички наистина са страхотни, вчера ги правих, страшни са. Бяха останали три и днеска ги стоплих в микровълновата, станаха по-пухкави и от вчера. Никога не съм успявала да улуча тесто, но с тези кифлички най-сетне успях. Следващия път съм решила да ги направя с бейби-кремвирши. Благодаря за рецептата.
-
Хайде и аз да ти благодаря за рецептата.
Направих двойина доза-половината с кашкавал другите с локум.
Страхотни са. :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:
-
много са хубави кифличките ви - та отидох и аз замесих за утре :smile1:
ynedeleva правих с бейби сачи - мойте деца много ги харесаха ::)
-
marabu, мерси много за раираните кифлички...ето какво се получи при мен...
-
Станали са перфектни ! и аз благодаря за доверието :smile1:
-
Marabu, благодаря! :-*
И аз най-сетне ги направих! Страхотни са!
Омесих една доза с машината :blush2: (пусти мързел), опекох и ..... като видях с каква скорост изчезнаха :wacko2: Веднагически замесих втора доза и то двойна. Тя беше от равни количества бяло и типово брашно (оказа се, че ми е свършило брашънцето) . Този път месих на ръка. Кифличките стават еднакво вкусни и с двете брашна. Месенето на ръка при мен се оказа по-сполучливият вариант за тестото. Правих само с кашкавал.
Ето ги и тях:
-
:thumbup: - предполагам, че при месенето на тестото в машина за хляб е малко дълго за това тесто... 40 минути са му напълно достатъчни да втаса- може да опиташ да го омесиш в машината за хляб и когато свърши да го прехвърлиш в намаслена купа - аз не съм го месила в машина за хляб (моята е развалена от 2 години и имам кухненски робот )
аз писах в другата тема, че мойте само ме врънкат за тях - ама в тази жега не искам да виждам фурната :(
-
Отново правих Раираните кифлички, но този път с коригираната мая. Дозата пак бе двойна, замесена от машинката. Пуснах на програмата за месене(1:30ч.), но извадих тестото 30 мин. преди края. Кифличките отново станаха прекрасни. Правих с пълнеж от кашкавал, локум Мента и шипков малмалад, нито една не се разтече :thumbup:
Голямо благодаря Marabu. :-*
(http://inlinethumb53.webshots.com/30964/2598077050100819851S200x200Q85.jpg) (http://home-and-garden.webshots.com/photo/2598077050100819851VLMJaj) (http://inlinethumb53.webshots.com/41524/2295690210100819851S200x200Q85.jpg) (http://home-and-garden.webshots.com/photo/2295690210100819851hHpKQO) (http://inlinethumb30.webshots.com/33757/2344031850100819851S200x200Q85.jpg) (http://home-and-garden.webshots.com/photo/2344031850100819851JgBPMl)
-
Юлка, и аз идвам с благодарности за тези прелесни кифлички. Наистина са неустоими. Въпреки, че направих двойна доза с пълнеж от кашкавал, локум и шоколад изчезнаха за минути. Следващия път четворна, за да има и за мармалад. Благодаря ти много.
-
Юле още веднъж благодаря за тези невероятни кифлички. :air_kiss:
Аз вчера направих три дози,месих две дози в машината за хляб и една в миксера,за да има и за другия ден за закуска. :smile1:
Ето част от кифличките. :smile1:
(http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=2544.0;attach=27586;image)
-
Steny
пеполина
Petia
:thumbup: :thumbup: :thank_you2:
-
Кифличките са страхотни, но аз не6то не се справих с месенето... :'( Първият път се получиха, но втория -тестото не се надигна :( Ама то аз съм си виновна, защото не съм гледала мама как меси ;D , а сега когато вече живея сама - няма кой да ме научи. >:( Възможно ли е проблема да е бил в маята, защото тестото по мое мнение се получи супер(само дето не се надигна после...) :innocent: Но няма да се откажа докато не станат перфектни, защото рецептата е супер :thumbup: Мерси много!
-
blaZy може да е бил проблема в маята, може и да е бил другаде - но най-добрата проверка при повечето теста с мая е да смесиш млякото (водата) с маята, захарта и малко брашно (може и без) и да се разбърка добре, след което да се остави встрани за 5-8 минути докато шупне маята- което на свой ред означава, че се получава "шапчица" (мисля, че имам някъде снимка ще потърся и ще добавя) , ако я няма тази шапчица значи маята не е била годна вече :smile1: или пък водата или млякото са били прекалено топли и са попречели на процеса
-
Благодаря много! :air_kiss: Сега като се замисля стоплих млякото в микровълновата и веднага сложих маята ;D - може би е било прекалено топло. :( Инъче всичко съм изпълнила точно стъпка по стъпка. Следващият път ще се справq по-добре... ::)
-
ами нищо чудно това да е бил проблема горещото мляко убива маята :smile1:
-
Доро утро ,момичета успешна седмица ви желая и искам да попитам за хитовите раирани кифлички-МОЛЯ ДА МИ КАЖЕТЕ ДАЛИ КИФЛИЧКИТЕ КАТО ПРЕСТОЯТ ПОЛОВИН ДЕН СА ДОБРИ ЗА КОНСУМАЦИЯ ,ЧЕ ИСКАМ ДА ИЗНЕНАДАМ МАЖА МИ ,НО ДА НЕ ГИ ПЕКА ВЕЧЕР ,ЧЕ СТАВА МНОГО ГОРЕЩО В КУХНЯТА .ТА АКО ГИ НАПРАВЯ НА ОБЯД ДОБРИ ЛИ ЩЕ СА ЗА ХАПВАНЕ ВЕЧЕР.ИЗВИНЕТЕ ЧЕ СЪМ МАЛКО ИЗВАН ТЕМАТА
-
FINDUS хубаво е, все пак да намирате правилната тема за въпроси ... и да не става навик ...
По повод кифличките и на втория ден при мен са били меки и приятни за консумация.
Успех в печенето :exclaim:
-
Ето ги и моите Раирани кифлички с кашкавал, в двойна доза и половината сладки - с локум и с шоколад :smile1: Чудесни!
Май само аз не съм ги показала още, че нямах компютър, но пък отдавна ги правих :P
Направо от тавата :P
-
много вкусни изглеждат :thumbup:
-
Май само аз не съм ги показала още
И аз не съм ги показвала.Правя ги много често.Вкъщи ги хапват по цял ден!Юлка,благодаря ти за рецептата! :air_kiss:
(http://www.picvalley.net/u/735/1095682107.JPG) (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/735/1095682107.JPG)
избрах най-хубавата снимка :P
-
хубава е снимката :thumbup: - всъщност днес ме подсетихте, че скоро не съм ги правила ::)
-
Ето и моите кифлички - с кашкавал,сирене,кренвирши.Има и няколко с шоколад.Мерси,Юлка :air_kiss:
-
eli4ka много добре са се получили :thumbup:
-
Най-после дойде и моят ред да се разпиша тук. Юле, горещи благодарности за рецептата. Направих направо тройна доза. Тестото беше чудесно и се работеше много лесно с него. Разделих ги на три и им сложих кашкавал, локум и мармалад. Станаха фантастични :yahoo: Съжалявам, че не ги направих по-рано, но вече ще присъстват трайно вкъщи :air_kiss:
(http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=2662.0;attach=30860;image)
-
Ау, страхотни! :thumbsup:
-
Ау, страхотни! :thumbsup:
абсолютно вярно :thumbup: :smile1: ilrai много апетитни изглеждат ::)
-
Раираните кифлички са вече хит и у нас. Благодарности!
-
Юле, приеми поредните ми благодарности за чудесните кифлички!
Вчера пак ги правих, две дози - едните с ловджийска наденица, а другите с кашкавал. Вече ги няма.
-
ами аз правих вчера Кренвиршки и тук настана бой за последната кифличка :swoon: и аз нали добра душа :innocent: омесих и пекох снощи до 01:30 с кашкавал та сутринта имаше кифлички за закуска (ама вече няма :()
-
Благодаря за рецептата! Кифличките са чудесни, независимо с какъв пълнеж. Аз ги замесих в хлебопекарната, тестото стана чудесно и резултатът - невероятно вкусни кифлички. И притежават свойството да изчезват веднага. Още веднъж поздравления за чудесната рецепта.
-
И аз се пробвах макар че немога да меся .Станаха супер
-
И аз се пробвах макар че не мога да меся .Станаха супер
как да не можеш, я виж колко хубави си ги докарала :thumbup:
-
И аз се пробвах макар че немога да меся .Станаха супер
И аз не мога да меся, но дали все пак да не взема да се пробвам......... Много са изкушаващи! :thumbup:
-
t_ilieva тестото е доста лесно, не се нуждае от някаква философия. Важните неща, които трябва да се спазят е млякото да бъде топло, но не горещо - тоест да може спокойно да си потопиш пръста в него. Също така и шупването на маята - маята да бъде в срок на годност.
Не мисля, че ще има проблем да ги направиш . Успех :smile1:
-
Хайде и аз да не остана по-назад... много ме изкушават тестените произведения, жалко само, че се отразяват на талията... :(
-
Забравих да допълня, че едната част направих с кашкавал, другата - с конфитюр. Станаха много добре.
-
Отдавна се каня да правя кифли с тази форма..... дойде им времето, малко по-трудоемки са от стандартните кифли, но са много ефектни. При мен са с извара и меланж поръсване...... ммммммм :yahoo:
(http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=2844.0;attach=37329;image)
-
:smile1: батето си знае работата ,чудесно изглеждат,а вкуса им е суууупер :smile1:
-
Eeee, да се запиша и аз - с кифлички и с благодарност към Юлка за рецептата - лесна и много вкусна :nyam:
-
Abra, ти ме подсети за тези страхотни кифлички, благодаря ти! :60:
Юле, мога само да кажа - раз-кош-ни! :thumbup:
За първи път в живота си меся, от доста време им се каня, но резултата е великолепен! :yahoo:
Детето веднага си даде чинията, за да му сложа! :thumbup:
(http://media.snimka.bg/1823/009900893.jpg)
И все пак си мисля, че ако ги нямаше стъпка по стъпка, едва ли бих се справила така добре. Само сравнявах дали снимките отговарят на това, което е и при мен! ;D
-
Тези кифлички са фантастични, нямам думи ! За пръв път меся тесто и останах изненадана, приятно, от резултата. Хиляди благодарности за рецептата и за подробното и описание за такива като мен! :-*
-
:yahoo: :yahoo: :yahoo:
Много са ви хубави кифлите :thumbup:
-
marabu ето ги и моите кифлички - с локум и комбинация от шунка и кашкавал. Много вкусни! :thumbup: Благодаря!!!
-
:thumbup:
ехх поне три са останали за снимка ::).. ами аз предният път като правих горещи ги налапаха и докато си намисля композицията.. си останах с мислите в тиквата ;D
и две празни тави ..а бях направила и питки от това тесто - стават превъзходни .. исках да ги снимам да се похваля какви са ми, но .. Другия път ще правя, когато съм сама :exclaim:
-
Привет на всички кулинари! :smile1: Отскоро посещавам вашия форум и искам да ви поздравя за прекрасните рецепти и невероятната атмосфера,която цари тук!Специални благодарности за чудесните кифлички! :flower: Признавам си,благодарение на вас,за пръв път "се вихря" с удоволствие из кухнята!
-
Lombardi :thumbup: чудесни са
-
Благодаря за рецептата за Раирани кифлички с кашкавал! Страхотен вкус!
Моите станаха малко тумбести, защото бързах да ги направя. :smile1: Децата нямаха търпение! Но въпреки това са много вкусни! Следващият път ще опитам с друга плънка.
-
И от мен искрени благодарности за фантастичната рецепта - много вкусни, дъхави и мекички кифлички. :air_kiss: :thankyou: Плънката при мен беше кашкавал, шунка и няколко сладички - с шоколад. Следващия път ще опитам и с други плънки. (http://www.picvalley.net/u/666/1864008776_m.JPG) (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/666/1864008776.JPG) (http://www.picvalley.net/u/1233/1255584323_m.JPG) (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1233/1255584323.JPG)
-
раираните кифлички на Юлия предизвикаха истински фурор във форума :swoon:
Виждам, че доста хора вече са ги приготвяли и винаги са очаровани от резултата :thumbup: а и дори импровизират с пълнежите в кифличките.
Наистина много са красиви и апетитни, направо ме сърбят ръцете да ги замеся,обаче никога досега не съм замесвала тесто (с изключение на кексово тесто) и се притеснявам да не унищожа продуктите само .......
-
Reni 75 , досега и аз не бях месила с мая, бях използвала само теста, при които набухвател е бакпулвера. Но рецептата е толкова хубава и обясненията на marabu толкова подробни, че се получиха от раз. :smile1:
-
Привет !
И аз да благодаря за хубавата рецепта :-* . Моите ги направих в традиционна "кифлена" форма, на триъгълничета ;D.
Направих половината с кашкавал, половината с локум. Според мен това тесто си е точно за кифлички със солен пълнеж, но аз реших да пробвам и със сладък.. Тези с локума, макар че ги поръсих с пудра захар, пак не станаха сладички на вкус.
Имам един въпрос - като ги изпекох бяха страхотни - мекички и пухкави, но на другя ден изведнъж се втвърдиха (макар че бяха покрити и не бяха в хладилник), ще кажеш, че са правени преди седмица ;D.
Твоите така ли са или е нещо от моето тесто?
-
много са красиви :thumbup: , а за това, че са станали твърди не знам.. в къщи дори на другия ден са меки, дори съм пробвала да ги държа непокрити :hmmm:
-
Наистина много са красиви и апетитни, направо ме сърбят ръцете да ги замеся,обаче никога досега не съм замесвала тесто (с изключение на кексово тесто) и се притеснявам да не унищожа продуктите само .......
Reni 75, изобщо не се притеснявай. Не е никак трудно да се меси тесто с мая. Важно е само продуктите да са качествени и маята да е прясна, и винаги се получава. :thumbup:
-
И аз идвам с хиляди благодарности за меките, пухкави и вкусни кифлички :air_kiss:
(http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=3025.0;attach=43707;image)
-
Marabu, благодара за страхотната рецепта.Правя я вече два пъти и я препоръчвам на приятелки.Първия път като ги правих дъщеря ми, която е на 4 години изляде 5 кифлички една след друга и се наложи да ги скрия, за да не и стане лошо.Още веднъж :thumbup:
-
:smile1: много се радвам, че Ви допадат !
-
:thumbup:
-
Ами да се подпиша и аз, снощи направих кифличките, но не можах да ги снимам тъй като беше станало доста късно. Ако днес след работа като се върна е останало нещо ще сложа и снимки. Направих със кашкавал и течен шоколад(бял и кафяв) ::). Кифличките са наистина превъзходни, но се получи малък проблем. Направих всичко стъпка по стъпка , накрая като ги изпекох се надуха станаха на вид като вашите , само дето малко се поразтече кашкавала и малко кафевия шоколад, както и да е. Проблема беше когато опитах първата кифличка , стоеше някак си твърда да не кажа гумена. Моля помогнете къде сбърках, единственото което мисля че не спазих точно беше че не ги дочаках 15 мин преди печене да постоят. Най много 5 мин да са стояли. :sorry: :dntknw:
-
Ето ги и тях ::)
-
не са били достатъчно стояли при повторно втасване просто 5 минути са им малко. По добре да постоят поне 15-20 минути преди печенето.
-
и аз така си помислих, благодаря. :thumbup:
-
Юле, правих кифличките, чудесни са! Тестото е много сполучливо, леко се работи с него, дори на следващия ден, кифличките бяха меки и много вкусни!
Благодаря за рецептата! :-*
-
Tango благодаря за доверието ! :smile1:
-
Специални благодарности на Марабу за така известните Раирани кифлички. Много ги харесваме у дома и честичко си правим. Тестото е адски приятно за работа, а плънката може да е всякаква. Чудесна рецепта! Дори замесвам в машината за хляб, като поставям сухата мая накрая и резултатът е също толкова добър, както когато съм ги месила на ръка. Още веднъж :thankyou: Марабу!
-
Здравейте отново в тази тема, идвам да се подпиша още веднъж само че с много по добър резултат, както и да споделя опит. Когато правих кифличките първия път бях оставила една доза в камерата за друг път, обаче без да я чакам да втасва. след като извадих тестото от камерата го оставих да се разтопява в хладилника за около 24 часа като през това време те са си втасвали в хладилника. Като дойде време за приготвяне , извадих тестото и го оставих да получи стайна температура и по тоя начин да си довтасва :smile1: единствения проблем при правенето на кифличките е че тестото не е толкова еластично както когато е прясно и раетата не ставаха много хубави както се вижда на снимките. После оставих кифличките както ме посъветва Marabu 15-20 мин да втасват(тъй като първия път не изчаках и станаха гумени) и ги опекох. Резултата беше :swoon: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :yahoo: . Просто супер. Благодаря на Мarabu за страхотната рецепта :air_kiss:
http://www.gotvetesmen.com/gallery/albums/userpics/30210/normal_rairani%20kifli.jpg
http://www.gotvetesmen.com/gallery/albums/userpics/30210/normal_rairani%20kifli1.jpg
Можете да видите първите кифлички една страничка по назад.
-
и аз влизам с благодарност Марабу много ти благодаря за рецептата и подробните обяснения, :air_kiss: отдавна гледам рецептата но все не се решавах
(http://i016.radikal.ru/0909/a7/c06a32f36e00.jpg) (http://www.radikal.ru)
-
Аз Ви благодаря за доверието ! Радвам се много, че снимките стъпка по стъпка помагат и това ме кара да правя още и още подобни снимки :smile1: Благодаря Ви :exclaim: :thank_you2:
-
Юлка и аз идвам с огромни благодарности от цялото фемили,
за вкусните кифлички.Аз само ,че добавих и парче кремвирш - така си пожелаха. :thumbup:
За теб :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:
-
:yahoo: взимам си благодарности ! Като по капъл си ги лепила :thumbup:
-
А може ли само едно пояснение за 300-320 гр брашно, като чаени чаши какво количество е? Че няма как да го измеря...че на всичкото отгоре тук всичко е в унции...Благодаря : )
-
1 къпс 240 мл.- 125 грама брашно
320 гр. е около 12 унции
-
Много благодаря!
-
Здравейте момичета :hi:
Поздравления на Марабу и от мен-кифличките са страхотни :air_kiss:
само дето аз като един лаик на тема тесто обърках разрезите-направих ги успоредно на парченцата кашкавал/а не перпендикулярно-както си трябва/, в резултат на което доста трудно ги завих и естествено те никак не станаха раирани,бяха с доста странна форма,но за сметка на това свършиха много бързо. :thumbup:
Мислите ли че ще станат добре и с плънка от яйце и сирене?
-
mimipopova, и аз когато ги правих за първи път обърках разрезите, но и така ги изядохме бръзо, бързо. С яйце и сирене става, стига да не е много течно, повече сиренце, може и малко чубричка.
-
Здравейте момичета :hi:
Поздравления на Марабу и от мен-кифличките са страхотни :air_kiss:
само дето аз като един лаик на тема тесто обърках разрезите-направих ги успоредно на парченцата кашкавал/а не перпендикулярно-както си трябва/, в резултат на което доста трудно ги завих и естествено те никак не станаха раирани,бяха с доста странна форма,но за сметка на това свършиха много бързо. :thumbup:
Мислите ли че ще станат добре и с плънка от яйце и сирене?
Да,много хубави стават.Ако искаш една препоръка: разбий на сняг белтъка на яйцето и го объркай със сиренето.Това да е за плънка,а жълтъка използвай за намазване отгоре рабъркан с малко олио и водичка.Може и с плънка от парченца шоколад или локум,или по-гъсто сладко.Успех!
-
Момичета,много ви благодаря за съветите!За мен е удоволствие да чета и гледам какви вълшебства правите! :smile1:
-
Юле много са вкусни тези кифлички докато ги изпека и се изядоха много са меки. Понасят различни пълнежи пак ще се правят стана ясно вече има и заявки за пълнеж ;D. Благодаря за рецептата! :thumbup:
-
Здравейте, да се включа и аз, въпреки че нищо ново няма да кажа. Прекрасни кифлички, лесни за оформяне (може и с кусури, не си личат :smile1:) и много вкусни. Засега пробата е с кренвирши и кашкавал, че покрай Великден нещо много ни дойде сладкото. Благодаря на авторката!
-
Юле много са вкусни тези кифлички докато ги изпека и се изядоха много са меки. Понасят различни пълнежи пак ще се правят стана ясно вече има и заявки за пълнеж ;D. Благодаря за рецептата! :thumbup:
:thumbup: пак съм пропуснала :smile1: ама много хубави са станали :smile1:
-
Здравейте, да се включа и аз, въпреки че нищо ново няма да кажа. Прекрасни кифлички, лесни за оформяне (може и с кусури, не си личат :smile1:) и много вкусни. Засега пробата е с кренвирши и кашкавал, че покрай Великден нещо много ни дойде сладкото. Благодаря на авторката!
И аз благодаря за доверието и се радвам, че са допаднали в семейството ви ::) :smile1:
-
:smile1:
Здравей Юле, най накрая и аз да направя тези вкусни кифлички :smile1:
Станаха страхотни - мекички, ухаещи - свършиха веднага.
Понеже забравих да купя кашкавал ги направих със сирене и няколко със сладко от ягоди :smile1:
Поздравление от цялото семейство :smile1:
-
Здравейте!
Днес ще направя тези апетитни кифлички, НО имам въпрос:
със сухата мая трябва ли да се процедира както е описано в рецептата - да шупне в топло мляко, захар и малко брашно? Или това се отнася само за прясната мая?
Благодаря предварително!
-
Няма значение коя мая ползваш първо я шупни в млякото, захар и малко брашно за кратко.
-
Marabu, благодаря ти! :)
-
Благодаря за прекрасната рецепта :flower: - много тънко ги разточих и дозата ни дойде малко, но пък станаха толкова вкусни, че нямам търпение да направя още веднъж от тях - плънката е от кренвирш, без да са раирани отгоре, но както казах мноооого вкусни!
(http://prikachi.com/images/343/7847343V.jpg)
-
Браво :smile1: Много се радвам, че Ви е допаднала рецептата :smile1:
-
Не четете коментарите под рецептите! Тези кифлички ВИНАГИ се правят двойна доза!!!! Иначе ....не всички успяват да ги опитат!
-
И да четем и да не, всяко семейство си знае най-добре колко може да изяде, а и не всяка начинаеща кулинарка (каквато съм аз в случая), може да прецени по дадени грамажи какво количество ще излезе от рецептата - на мен 16бр кифлички ми се сториха добра цифра за нашето домакинство. Все пак не ми допада и идеята от първия път - екперимент с нова рецепта - да правя двойна доза от нея :wink3:
-
ооооо, това да ги правиш по рецепта съвсем не е експеримент :thumbup: 8 страници по темата, с хора, които са доволни от тях (и 60 човека, които са са отчели на сайта пък) и да ги препоръчват си е една перфектна рецепта.
-
Явно не ти се е случвало да имаш неуспешни опити и с известни рецепти :wink1:
В крайна сметка още същата седмица забърках двойната доза, отново станаха чудесни - този път останаха и за другия ден и бяха все така мекички и вкусни :yahoo:
-
неуспешни опити - дал бог, особено откакто се правят измислени сайтове с рецепта (копи/пейст) от тук и снимка (крадена) от там,
но хора, на чиито рецепти разчитам и се доверявам - също дал бог.