Форум Gotvetesmen.com

Общи приказки => Къде готвят добре? => Темата е започната от: bordovsky в 15 Април 2007, 10:50:38

Титла: Ресторант "Балач"
Публикувано от: bordovsky в 15 Април 2007, 10:50:38
Имате ли път от София през прохода Петрохан (или  обратно  ;D), на разклона на път 81 за град Годеч ще намерите едно малко уютно ресторантче - "Балач". Ресторантчето е малко, но не е за изпускане. Зимата е много приятно покрай голямата камина, лятото  - още по-приятно покрай външният басейн (или в самия басейн, разбира се). Цени - народни, невероятен местен специалитет е сушеницата, това е крехко свинско месо, опушено по тукашна рецепта и запържено след това. Отбийте се, опитайте, няма да съжелявате. :-* :thumbup:
Титла: Re: Ресторант "Балач"
Публикувано от: borisovm в 09 Юли 2008, 13:31:48
(http://bp3.blogger.com/_sbkll7V5p10/SG0I4mAiz5I/AAAAAAAAAAQ/hMEdUWsBzi4/S1600-R/balach22-final.jpg)
http://complexbalach.blogspot.com/


Комплекс Балач е разположен на път Е81 преди прохода Петрохан, живописната природа на Стара Планина предразполага нашите гости да си отдъхват пълноценно и да се връщат отново при нас...
Разстоянието от София е около 35 км. и при нормално шофиране отнема около 30минути. Разполагаме с ресторант над сто места подходящ за сватби, рождении дни и служебни празненства. Девет годишният ни опит гарантира безупречност и удоволствие за вас и вашите гости.
През лятото отваря врати Басейн Балач, отличаващ се със свежи напитки, бистра вода и спокойствие, което само района може да предложи. Басейнът разполага с джакузи, обособен басейн за деца, вип зона, собствен бар и кухня, повече от 40 шезлонга, повече от 80 седящи места, видео стена и DJ.
Ако сте на път или просто имате нужда да се освежите, ние сме на ваше разположение!!!

Вкусно!
Сушеница
Приготвена от свежо свинско месо опушено на орехови черупки, мариновано с над 12 подправки по стара шопска рецепта. Сушеницата е изключително вкусна и за да остане така, се приготвя на малки количества-няколко пъти седмично, твърди се че рецептата е на повече от един век.
Домашен суджук
Приготвен на място от няколко вида месо, избрани подправки и специална топлинна обработка. Както нашите клиенти обичат да казват "истински суджук".
Стек от риба тон
Наскоро част от нашият екип отде на обучение в областта Тоскана,Италия. Рецептата бе донесена от там, като се отличава със типичното за района просто съдържание и внимателен подбор на продуктите.
Задушен Заек
Приготвен по оригинална домашна рецепта поднесен в керамичен съд. Задушава се заедно с отбрани зеленчуци, разнообразни местни подправки и поръсен с пресен магданоз придобива неустоим аромат.



http://complexbalach.blogspot.com/
Титла: Re: Ресторант "Балач"
Публикувано от: Vqra в 22 Август 2010, 19:06:39
Добро място за отдих. перфектна кухня,отли4ен готва4,под всякаква критика сервитиорки,стилно обзавеждане,басеин добьр,но с огромен минус няма тоалетна кьм басеина ползва се тази на ресторанта за която изискват заплаштане. Ледено студена вода на душвете.Вапреки вси4ко мястото е по- добро от някои елитни заведения за отдих в СОФИЯ. Препора4вам на управителя за подмяна на сервитьорския сьстав.Мнението ми е от 21-08-2010. :exclaim: :yahoo:
Титла: Re: Ресторант "Балач"
Публикувано от: bordovsky в 23 Август 2010, 10:01:25
Това е моето "постоянно" ресторантче. Мнението ми е малко по-различно. Басеина е малък и претъпкан в жегите, но наоколо няма друг. Кухнята е добра, но беше по-добра. Сервитъорките са на ниво, явно сте попаднали в голяма навалица, момичетата търчат яко. Шефа строи сега, догодина ще е доста по добре.Все пак си заслужава да го посетите, пък и да си налеете вода на около километър в посока Годеч, студена и пивка.
Титла: Re: Ресторант "Балач"
Публикувано от: xai в 24 Ноември 2010, 08:32:06
лятото сме там на басейна имаме вила в района. кухнята е добра, не бих изпозвла по-големи суперлативи. на фона на всичко останало наоколо, е ОК.
Титла: Re: Ресторант "Балач"
Публикувано от: bluemoon в 20 Ноември 2012, 17:56:13
Да дам и аз отзиви за Балач;

Кухнята ми харесва, но искам да се оплача конкретно от една сервитьорка - висока, слаба и руса, с вид на рокерка - винаги когато е била там е намръщена и имам усещането, че едва ли не търси някой да захапе, било това и клиент. Ако няма навалица (т.е. много работа) все седи с цигара току до нас, сякаш ни дебне как се храним или да не отмъкнем нещо, и решава кръстословици. По някое време ходи да надува музиката, та да не можем ида се чуем. Отделно от това, се сеща да се кара с колегите си на висок глас, крещи, тропа с чинии и пепелници... Гледаме се като гърмяни зайци и трябва да бързаме, за да намерим спокойствие далеч от там. Случвало ни се е да спираме сутрин рано, в студено време за по една шкембе чорба и тя пак на смяна, намръщена като градоносен облак. Ами, връщаме се обратно само с едно кафе в ръка. Много неприятна жена, груба мъжкарана!!!
Когато я няма е удоволствие да се отбиеш и нахраниш с вкусна храна. Басейна не сме ползвали, та нямам мнение. Но от пролетта, когато имаше свлачища по-нататък , към Гинци не сме минавали по тоя маршрут и не знам там ли е още въпросната откачалка.
Титла: Re: Ресторант "Балач"
Публикувано от: bordovsky в 20 Ноември 2012, 20:08:25
Ако не знаеш, да ти кажа - щом стигнете до Балач, задължително трябва да стигнете и до нас. :P
Титла: Re: Ресторант "Балач"
Публикувано от: bluemoon в 20 Ноември 2012, 22:47:26
Благодаря за поканата, Жоро! Някой път наистина ще ви изненадам!  :thumbup: Ти само скрий сладкото по-добре, че знам къде го криеш  :P