Форум Gotvetesmen.com

Рецепти => Готвим стъпка по стъпка => Темата е започната от: sladka hapka в 17 Февруари 2007, 21:01:41

Титла: Пандишпаново руло
Публикувано от: sladka hapka в 17 Февруари 2007, 21:01:41
Пандишпаново руло

продукти:
(http://i3.photobucket.com/albums/y76/sladka_hapka/19.jpg)
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 - 3 ванилии
мармелад за намазване
орехи
пудра захар

приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.
(http://i3.photobucket.com/albums/y76/sladka_hapka/20.jpg)
 
Прибавя се брашното със содата и ванилиите. Разбива се добре. Изсипва се в правоъгълна намаслена тавичка. Препоръчително е на дъното й да се сложи намаслена хартия за печене.
(http://i3.photobucket.com/albums/y76/sladka_hapka/21.jpg)

За тавичка с тези размери, трябва да се изсипе 1/2 от тестото. Аз го изпекох наведнъж, а след това го разрязах на два блата, но в този случай има опасност да се разкъса, защото блатът е много крехък.

Пече се на 180*С в незагрята фурна.
След като е готов, блатът се обръща, още докато е горещ, върху хартия, на която е изсипана пудра захар. Веднага се намазва с мармелад и се наръсва със счукани орехи.
(http://i3.photobucket.com/albums/y76/sladka_hapka/23.jpg)
Още топъл, се увива на руло с помощта на хартията.
(http://i3.photobucket.com/albums/y76/sladka_hapka/24.jpg)

Като изстине, се нарязва на парченца.
(http://i3.photobucket.com/albums/y76/sladka_hapka/25.jpg)

Забележка: Тъй като блатът става доста сладък, аз слагам по - кисели мармелади - например от праскови. Предполагам, че може да се редуцира количеството захар в рецептата, но не съм пробвала.
Титла: Re: Пандишпаново руло
Публикувано от: pep-4o в 20 Февруари 2007, 22:15:08
Сега да си призная, че за първи път в живота си самостоятелно направих руло - до сега винаги когато съм при мама я карах тя да прави, а аз гледах ли гледах и само режех. Но заради акъла ми - че си занесох голямата квадратна тава от печката на някое село и никой не си признава сега къде е, така и не бях пробвала.
Днес обаче се уредих с една под наем от съседка и го направих  8).  И вече няма да чакам да си ида на село, че да направя руло.

Роси, голяма благодаря за подробните обяснения  - само че направих цялата доза наведнъж, защото тавата е доста голяма и сега ще си хапваме с наслада поне 2 дни  :flower:


Титла: Re: Пандишпаново руло
Публикувано от: sladka hapka в 21 Февруари 2007, 08:35:52
Пепи, надявам се, че на тийновете рулото им е харесало.
Титла: Re: Пандишпаново руло
Публикувано от: Снежка в 02 Март 2007, 21:49:46
Рулото е страхотно  ;). За първи път в живота си правя такова нещо и докато го навия и истине , вече започнах втората доза . Домочадието много го хареса и в момента от две рола има две парченца . Ако утре е останало нещо ще ви го снимам . Благодаря ти сладка хапке , впечатлих ги всички в къщи + свекито . Веднага и занесох да се похваля .  ;D
Титла: Re: Пандишпаново руло
Публикувано от: ves-nik в 26 Април 2007, 14:48:37
Тази рецепта е много хубава и сполучлива и аз ви предлагам да пробвате и нещо по различно.Сместа се разделя на две,като в първата се слага някакъв тъмен оцветител-кафе,канела,какао по желание.Задължително се пече първо тъмният блат,защото докато се пече другия,този се реже по дължина на три парчета,които се мажат с мармалада и се слагат едно върху друго.След като е готов другия се маже с мармалада и се обвива около тъмхите парчета или те се слагат в средата му и се обгруша с него -получава се така нареченото руло тунелче.Значи три реда тъмни обгърнати с по светлия блат.
Титла: Re: Пандишпаново руло
Публикувано от: ilrai в 26 Април 2007, 15:04:28
ves-nik, това е добро предложение. Отдавна правя рулото като sldka hapka, но твоя начин сега научавам. Ще бъде изпробвано...и изядено :eat:
Титла: Re: Пандишпаново руло
Публикувано от: Катето в 26 Април 2007, 17:02:13
Ако отгоре го намажа със сметана дали ще стане добър вариант
Титла: Re: Пандишпаново руло
Публикувано от: ilrai в 26 Април 2007, 17:28:10
Ще стане и още как. Аз понякога го мажа вътре със сметана и сладко от малини върху нея. Отгоре го украсяваш както искаш. Каквото и да сложиш, винаги ще стане вкусно :P
Титла: Re: Пандишпаново руло
Публикувано от: Катето в 26 Април 2007, 21:25:06
Току що направих това руло по рецептата на Sladka hapka само че вместо с пудра захар отгоре го намазах със сметана.Утре като го разрежа ще го снимам и отвътре.Дано е станало хубаво.Нямам търпение :gathering:

(http://images16.snimka.bg/002706837.jpg)(http://images16.snimka.bg/002706840.jpg)

Титла: Re: Пандишпаново руло
Публикувано от: velkov.1975 в 16 Юли 2007, 14:39:02
probvaite kato smenite palneja s mlechnoiaichen krem i otgore go namajete s smetana i okrasete s iagodi ot sladko