Форум Gotvetesmen.com

Рецепти => Търся изпитана рецепта => Темата е започната от: vesela в 30 Април 2014, 22:11:56

Титла: Съхранение на кладница
Публикувано от: vesela в 30 Април 2014, 22:11:56
Донесоха ми по-голямо количество кладница и се чудя как да я съхраня ::)
Бих замразила, но не знам дали може, защото опитите ми с печурка не доведоха до добър резултат :smile1:

Чакам предложения, ако някой има опит с тази гъба, досега само съм я готвила ::)
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: pep-4o в 30 Април 2014, 22:43:47
Не знам дали ще става за замразяване, Веси, много е нежна. Най-разумно предлагам е да я задушиш и така замразиш, а после само притопляш и досготвяш.
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: vesela в 30 Април 2014, 23:03:57
Мерси, Пеп, и на мен ми се струва, че не може да се замрази директно или бланширана :innocent:
Четох из нета, че не ги мият, а само почистват с четка, но ми се струва негихиенично, особено пък за храна :innocent:, а иначе ми прави впечатление, че при миене поемат доста вода :smile1:
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: pep-4o в 30 Април 2014, 23:17:47
не ги мий. Те дори нямат допир с пръстта, като ги отглеждат, закрити са с найлони. Иначе ще се наводнят и ще станат за чорба само.
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: GolemDZVER в 01 Май 2014, 04:51:42
В никакъв случай мокрене. Ако тй се виждат мръсни,само зачистване с влажна кърпа. Растат върху слама и са си чисти. Можеж да ги мариноваш - и в буркани . Само че после само салати - по- добре във фризера  :yahoo: По Пепи
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: pep-4o в 01 Май 2014, 09:41:22
мЕЖДУ ДРУГОТО можеш и да я накъсаш на съвсем тънки ленти и да изсушиш. После е чудесна за супи, за готвене...
Но я постави на някаква решетка и проветливо място, да може да изсъхне
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: vesela в 01 Май 2014, 16:53:36
Благодаря пак :air_kiss:
Досега се борих, гъбите се оказаха много крехки.
Да докладвам:
Панирах - чудесни станаха :thumbup:
Задушени със соев сос, черен пипер и масло във фурната.
Бланширах по стегнатите за салата.
Сложих сурови във фризера.
Сварих за "шкембе" чорба.
В момента задушавам за фризера.

Чисти си бяха, разглеждах ги отвсЕкъде. Не съм ги мила :swoon:, с изключение на тези бланшираните и за супата, послушах ви, макар че през цялото време се чудех този дето ги е брал дали си е измил ръцете ;D, и дано не е ходил в сервизното помещение преди това ;D :swoon:
Оставих и още една порция за паниране в хладилника, дано издържи няколко дни. Панирах ги сурови, в брашно, яйце и брашно. Много крехки :thumbup:
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: GolemDZVER в 01 Май 2014, 17:37:46
Брааво! Пробвай с останалите за паниране следното:
Горната част без пънчето оформи като пържолка, леко осоли, няколко капки зехтин или олио, малко лимонов сок ...ако смесиш към олиото и скелидка счукан чесън ... И малко мащерка
Да престоят в торба в хл-ка поне 4-5 часа
После панираш и пържиш бързо ... До леко зачервяване
Пробвай . Да ти е сладко  :yahoo:
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: vesela в 01 Май 2014, 20:44:10
Брааво! Пробвай с останалите за паниране следното:
Горната част без пънчето оформи като пържолка, леко осоли, няколко капки зехтин или олио, малко лимонов сок ...ако смесиш към олиото и скелидка счукан чесън ... И малко мащерка
Да престоят в торба в хл-ка поне 4-5 часа
После панираш и пържиш бързо ... До леко зачервяване
Пробвай . Да ти е сладко  :yahoo:
Благодаря!
Така ще ги направя :thumbup:
Сега ги поръсих с малко соев сос само, преди панирането.
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: pep-4o в 02 Май 2014, 09:39:29
макар че през цялото време се чудех този дето ги е брал дали си е измил ръцете ;D, и дано не е ходил в сервизното помещение преди това ;D :swoon:


 :slap: ей това не се сетихме. Ами ако е ходил? Сега какво да правим? Жива ли си, шаваш ли още  :P

Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: vesela в 02 Май 2014, 16:06:24
Като се замисля май имам имунитет в това отношение ;D.
В службата вратата ни е срещу тоалетната. От време на време се провеждат разни научни съвети, защити и т.н., на които оснавна част от участниците са дедета професори на бая голямшка възраст от цялата страна. Както се досещате явно проблема с простатата, особено след път, си казва своето и както казва колежката "Първата им работа като дойдат е да отидат да се из....ят, и после да влязат да се здрависат с нас" (без да се измият естествено :swoon:).
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: GolemDZVER в 03 Май 2014, 13:32:19
Като се замисля май имам имунитет в това отношение ;D.

Весе, а вица за възпитаниците на Кеймбридж и Оксфорд (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,6570.new.html#new), знаеш ли го?
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: mariqna44 в 26 Август 2015, 16:29:27
Аз съм замръзявала и няма никакъв проблем.
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: GolemDZVER в 27 Август 2015, 12:55:30
в момента суша такива - и то на слънце, а не в сушилнята
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: mariqna44 в 05 Октомври 2015, 08:44:55
Като ги изсушиш какво ги правиш после?
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: pep-4o в 06 Октомври 2015, 00:13:26
каквото и останалите сушени гъби. Ще ги готви.
Титла: Re: Съхранение на кладница
Публикувано от: mariqna44 в 23 Октомври 2015, 19:58:18
Супер, благодаря за отговора :)