Печени картофи CAJUN
ЗЛАТНИ КАРТОФКИ (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=791.msg5610#msg5610)
Печени картофи
uhanie, твоята рецепта ми напомня за картофеното пюре, което правеше майка ми преди, само че слагаше и скилидка-две счукан чесън и го мажехме на филийки препечен хляб и украсявахме сандвича с кисели краставички и варено яйце. Много вкусно става! :thumbup:Наистина е много вкусно ::)И следващия път ще сложа чесънче,за да го разнообразим :thumbup:
Печени картофи CAJUN
Източник : Carina kuking.net
Картофи със сос на фурна
Пържени картофи на фурна
Много благодаря за тези картофки.Ставата невероятни .Правя ги вече за 4 пет и са мн любими вкъщи.
Смилянски пататникчувала съм за тази вкуснотия и трябва да я пробвам,но дали ще се справя :wink3:
Настъргват се сурови картофи.Смесват се с едно яйце натрошено сирене ,настъргано масло,настърган кашкавал и подправки-шарена сол,джоджен,риган,сушен копър,червен пипер.Всичко се обърква хубаво.Добавят се 1-2 лъжици брашно.В тава се слага олио.Отгоре се нареждат няколко кори за баница като краищаат трябва да излизат.Слага се картофена смес и се разстила.Не трябва да е по дебела от 2 пръста.Отгоре се слагат 3-4 кори за баница.Трябва цялата картофена смес да е обвита в кори.Намазва че обилно със масло.За да може да обръщате пататника ви трябват две тави с различен диаметър.Пататника се реди в малката тава.Като се запече от едната страна и поомекне се обръща в голямата тава и се печ и от другата страна.Накрая се настъргва кашкавал.За да не ви прегорят корите е хубаво от време на време по време на печенето да се мажат с масълце корите
Топящи се картофи
Карамелизирани картофи на фурна
Карамелизирани картофи на фурна
Бреййй ::) че апетитна коричка имат, Юлка! :smile1:
Хрупкави картофени корички
Картофено пюре с черен трюфел: Обелете и сварете добре картофите, много е важно е те да бъдат от добър сорт за варене. Смачкват се добре с преса за картофи или пасатор, добавя се: масло, сметана, сол и пипер на вкус. Преди да се сервират се наръсват с настъргани и нарязани трюфели, може няколко различни сорта. Гарнират се със изрезки от трюфел, изрязани в подходящи форми. Може да се добави резен лимон, магданоз, настъргано сирене пармезан.
Задушени картофи
...
Забележка: Може да се използва и само олио за задушаването, но с масло (макар и калорично) става несравнимо по-вкусно.
исках да посоча източника, но не знам как да променя мнение... както и да е ... девойката се казва Cheri Neufeld