Автор Тема: Спагети, макарони, фетучини, пене или накратко ПАСТА  (Прочетена 69655 пъти)

Mila

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 176
Обичате ли спагети? Ето едно вкусно предложение:

КАТАЛОГ

стр.1

Спагети  “Пикадили “-Mila
 
Печени спагети с три вида сирена -Yoli 

Печени спагети - Petia  :icon_idea:

Апетитни букатини -Мими

Спагети Явор - Emili
 
Спагети с броколи " А ла Палермо"- Emili
 
Спагети с доматен сос - zlatinka


Спагети с лимон и Пармиджано - marabu :icon_idea:

Паста с песто от зелен грах - marabu :icon_idea:

Спагети с  кренвирши и гъби - svetulche :icon_idea:

Бели спагети с много кашкавал - vilistmu :icon_idea:

СПАГЕТИ С МЕЧИ ЛУК - Drago :icon_idea:

Любими спагети с кайма - elimm :icon_idea:

стр.2

Запържени спагети - marabu :icon_idea:

Спагети с пилешко и зеленчуци - рер-4о :icon_idea:

Спагети алла Карбонара - marabu :icon_idea:

Пенне ригате със сос от сирена - рер-4о :icon_idea:

Фетучини с бекон и магданозено песто. Прясна паста- рер-4о :icon_idea:

Спагети с нахут - marabu :icon_idea:

Мантъ - Tina-Rina  :icon_idea:

Спагети с тиква - marabu :icon_idea:

Паста с пилешки дробчета и салвия - marabu :icon_idea:

Ньоки със зеленчуци- marabu :icon_idea:






Спагети  “Пикадили “
(необходими продукти за 4 порции):

500 г. спагети
400 г. гъби
120 г. шунка
60 г. краве масло
60 г. лук
10 г. сол
4 бр. жълтъци
15 г. магданоз
2 с.л. брашно
2 с.л. растително масло

В подходящ съд се кипва вода, добавя се сол, поставят се спагетите и се варят.След като са готови се прецеждат и се добавя кравето масло.
Почистените гъби се варят 30 мин. във вода и сол. Изваждат се и се нарязват, а отварата се прецежда.
Брашното и ситно нарязаният лук се запържват и към тях се прибавя  гъбената отвара, като се бърка постоянно.
Сместа се оставя да поври, сваля се от огъня и се пасира.
Шунката се нарязва на малки кубчета и се добавя  към сварените гъби, след което се  задушават.
Към соса с лука се прибавят жълтъците и задушените гъби и шунка.
Спагетите се сервират поляти със соса и поръсени със ситно нарязан магданоз.


Източник:www.piccadilly.bg
« Последна редакция: 10 Юни 2015, 08:36:05 от marabu »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Спагети
« Отговор #1 -: 01 Март 2007, 14:54:08 »
Привет KATYA KOCI.Ето и моята рецепта за спагети на фурна:

                             ПЕЧЕНИ СПАГЕТИ С ТРИ ВИДА СИРЕНА

  Продукти:600мл.сос Бешамел;250гр.сварени спагети или друга паста;1 яйце;125гр.настъргано сирене Чедар;1с.л.горчица;2с.л.нарязани пера от лук;4 домата;125гр.настърган Ементал;60гр.настъргано синьо сирене;2с.л.ядки от слънчоглед;сол;пипер.
  Приготвяне:Приготвеният Бешамел изсипваме в подходящ съд за печене и върху него слагаме сварените спагети.Смесваме разбитото яйце, Чедъра, горчицата, лука и изсипваме върху пастата, така че да ги покрие плътно.Отгоре нареждаме кръгчета домати.Поръсваме с Ементал, синьо сирене и слънчогледовите семки.Покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 220градуса 25-30`докото стане златисто.Поднасяме горещо.

Захарно петле

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3710
Re: Спагети
« Отговор #2 -: 01 Март 2007, 16:47:27 »
                        Печени спагети мързелива лазаня

1 пакет спагети/макарони
сос за спагети по избор
гъби(по желание)
кашкавал
колбас или запържена кайма

Сваряваме спагетите изцеждаме водата.В голяма купа разбъркваме спагетите със колбаса и соса.Изсипваме в тавичка и поръсваме хубаво с кашкавала.Запичаме до зачервяване на кашкавала.
Добър апетит. :)

За тези спагети съм използвала сос който направо си е с гъби и кайма.
« Последна редакция: 31 Май 2012, 00:01:34 от Захарно петле »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1880
  • Вечна романтичка!
Re: Спагети
« Отговор #3 -: 04 Март 2007, 14:24:08 »
Апетитни букатини

350г букатини ( вид спагети, по дебели на вид и с дупка в средата)
100г моцарела
100мл бяло вино
босилек
риган
12 зелени маслини
100г варена шунка
сос бешамел
олио
масло
сол, пипер
60г пушен кашкавал
300г домати ( може от консерва)

Запържваме доматите  и маслините нарязани на кръгчета. Прибавяме 1-2 ч,.л. босилек, сол, пипер. Добавяме 100мл вино и оставяме да се поизпари. Слагаме ригана . Сваляме от котлона и прибавяме шунката нарязана на кубчета. Смесваме плънката с предварително сварените спагети. Сипваме всичко в намазана с масло тавичка. Отгоре разпределяме парченцата моцарела. Заливаме с 5-6 с.л. бешамел, наръсваме с настъргания пушен кашкавал, наръсваме с малко риган и запичаме за 15 мин. в гореща фурна.

източник: Poco tempo, tante idee

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Спагети
« Отговор #4 -: 10 Март 2007, 21:50:05 »
Спагети Явор

Спагети №6 се сваряват в достатъчно количество вода.
През това време в сгорещена мазнина се запържват 250-300 г нарязани гъби и около 500 г пушено месо, пуешко, пилешко, свинско- няма значение.
В подходящ съд смесваме 1 майонеза, 1 малка кофичка сметана и 3 ч.л. горчица. Към сместа добавяме пържените гъби с месото и разбъркваме хубаво.
Сварените спагети отцеждаме добре и ги връщаме в тенджерата. Изсипваме отгоре сместа и объркваме внимателно, за да се разпредели равномерно.
Сервира се по следния начин: дъното на чиния за сервиране се покрива с натрошено сирене, отгоре се слагат спагети, всичко се поръсва с Пармиджано, може и
с кашкавал, и накрая се поръсва с разтопено масло, подправено с пипер и чубричка, за аромат.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Спагети
« Отговор #5 -: 31 Май 2007, 17:55:13 »
Спагети с броколи " А ла Палермо"

1 пакет спагети- № 10  или 11
1 гл. броколи- средно голяма
1 к.ч. олио
50 гр. дом. пюре
1 гл. кромид лук
сол и чер пипер


                Броколито се почиства и накъсва на розички. Изсипете олиото в по- дълбок тиган
и запържете тънко, но не много ситно, нарязания лук, докато стане стъклен. След това прибавете
пюрето, размито с малко вода и броколито. Разбъркайте и оставете 1-2 минути. Залейте с 1.5 - 2 к.ч.
вода, захлупете и задушавайте около 30 минути. Готовият сос подправете с чер пипер и сол*.
Поднесете върху предварително сварени и добре отцедените спагети.

* Вместо сол можете да използвате 2 ситно нарязани филенца аншоа.

zlatinka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 274
Re: Спагети
« Отговор #6 -: 31 Май 2007, 20:19:34 »
Ето и моите спагети които си хапваме с мерак:
Спагети с доматен сос
2гл. лук
2-3 ск.чесън/аз слагам повечко/5 с.л.зехтин
мащерка,розмарин,риган,босилек
сушени домати/продават на Метро в бурканчета/2с.л.
250г. смлени домати/настъргани/30г месен бульон
сол, черен пипер
20г сирене,20г кашкавал
1 пакет спагети
Обелените лук и чесън се срязва на две и се слагат в сгорещено олио/зехтин/ да се запържат.
Къч тях се прибавят,мащерката,розмарина, ригана,доматите/със соса/.
Сместа се разрежда с бульона,добавя се сол и ч. пипер
Оставя се на тих огън да ври 45м.
Сваряват се спагетите в подсолена вода,изцеждат се.
Смесват се с приготвения сос.Отгоре се настъргва сирене.По желание може да гарнирате с нарязан на едро кашкавал.
Забележка:към соса може да се прибави и около 400г кайма става  :P
{url=http:/www.myjane.ru/lines/][/url]

marabu

  • Гост
Спагети с лимон и Пармиджано
« Отговор #7 -: 24 Юли 2007, 14:33:42 »
Спагети с лимон и Пармиджано


200 г спагети
сок от 1 лимон
70 г настърган Пармиджано
сол
смлян черен пипер
2 с л зехтин
босилек


. Спагетите се сваряват в подсолена вода според указания на опаковката и се изцеждат.
. В това време се смесва лимоновият сок, зехтинът и настърганият кашкавал.
. Посоляват се на вкус и се подправя със смлян черен пипер.
. Готовите спагети се смесват със соса в голяма купа.
. Сервират се поръсени с нарязан пресен босилек.


източник : Giulia

marabu

  • Гост
Паста с песто от зелен грах
« Отговор #8 -: 24 Юли 2007, 14:54:29 »
Паста с песто от зелен грах

280 г зелен грах
2 скилидки чесън
100 г кедрови ядки
100 г настърган Пармезан
60 мл зехтин


. В кипяща вода зеленият грах се сварява за 2 минути и се изцежда.
. Измива се под студена вода.
. В блендер се разбиват грахта, кедровите ядки и кашкавалът.
. Прибавя се зехтинът и се разбива до еднородна смес.
. Пастата се сварява в подсолена вода според указания на опаковката.
. Изцежда се от вода и се смесва с приготвеното песто.



** Кедровите ядки са доста скъпи на пазара, затова мога да бъдат заменени с орехи.

svetulche

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 162
  • весели празници!
спагети с кренвирши и гъби
« Отговор #9 -: 17 Май 2008, 12:26:37 »
днешният обяд - спагети с  кренвирши и гъби
1 пак.спагети
3 кренвирша
1 малка консерва гъби
200 гр.доматено пюре
200 гр.настърган кашкавал
босилек

 спагетите  се сваряват,отцеждат се и се разпределят на  порции.Заливат се с смес от нарязаните кренвирши и гъби,запържени с доматеното пюре и босилек.Поръсват се с кашкавал,кетчуп и майонеза по желание.
« Последна редакция: 17 Май 2008, 12:29:35 от marabu »

vilistmu

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 9
Re: Спагети
« Отговор #10 -: 12 Май 2009, 20:09:16 »
Бели спагети с много кашкавал

Ей това направих за вечеря днес. Стават малко тежки, но много вкусни.

Продуктите:

1 кофичка заквасена сметана
3-4 шайби топено сирене
1 опаковка сурови гъби ( печурки )
1 - 2 моркова
1 стрък пресен чесън
спагетки
черен пипер
масло ( 1 супена лъжица )

Как ги направих:

В тиган си слагам маслото. В него запържвам съвсем леко чесъна и добавям нарязаните гъби и настърганите моркови. След като гъбите се позапържат леко добавям 1/3 чаша прясно мляко. Като кипне леко слагам топеното сирене и черния пипер. 5 минутки преди да сваля от огъня добавям и сметаната и малко настърган кашкавал. Когато кашкавала се стопи свалям от огъня.

Сварявам си половин пакет спагети в съд с малко олио и сол. Като станат готови сипвам в чиния и поставям от плънката в средата. Отстрани поръсвам обилно с настърган кашкавал.

Ето го и резултата:




vilistmu

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 9
Re: Спагети
« Отговор #11 -: 12 Май 2009, 20:14:37 »
Бели спагети с много кашкавал

И щото съм много разсеяна забравих да напиша че добавих и малко нарязан на ситно суджук. Може да се замести и с луканка или друг сух салам...
« Последна редакция: 12 Май 2009, 22:54:05 от Mariana G »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Спагети
« Отговор #12 -: 06 Септември 2009, 17:37:33 »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 767
Re: Спагети
« Отговор #13 -: 28 Ноември 2009, 00:39:49 »
СПАГЕТИ С МЕЧИ ЛУК


Продукти:

  500гр. спагети
  1,5 връзка мечи лук (около 2 шепи пресен или 1 замразен)
  200гр. сирене от вида на "Филаделфия"
  250гр. прясна сметана
  краве масло
  черен пипер, сол и индийско орехче


Начин на приготвяне:

Нарязваме мечият лук на къси лентички и го запържваме на бързо в маслото.

Прибавяме сметаната, подгряваме я и стопяваме в нея и сиренцето. Ако то е без подправки, прибавяме малко зелени от нас, но без да прекаляваме много защото основните са солта, черният пипер и индийското орехче с които овкусяваме готовото сосчето накрая.

Ами това май беше най-важното.

Разбъркаваме това бяло очарование добре със сварените спагети и го застъпваме веднага на масата.




PS.
Обикновено го правя с паста на ленти, но днес за пръв път опитах с тези макарони на снимката по-горе.
По принцип знам колко всички празни дупки са важни, но тези наистина успяха да ме изненадат.
Изпиха ми почти изцяло цялото сосче и ако можех да предположа, че така ще стане бих си направил от него със сигурност двойната доза.
« Последна редакция: 01 Януари 2011, 22:57:53 от pep-4o »

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Спагети
« Отговор #14 -: 21 Февруари 2010, 15:23:00 »
Любими спагети с кайма

Продукти

1 пакет спагети
500 - 600 гр. кайма
40 гр. масло
1 кг. кетчуп /това е една голяма бутилка/
1с.л. оцет
200 гр. кашкавал
сол, черен пипер, кимион, босилек

Приготвяне

Спагетите се сваряват до готовност в подсолена вода заедно с маслото.
Каймата се задушава с малко мазнина докато стане на трохи добавят се всички подправки, оцета и кетчупа.
Изцедете добре спагетите и ги изсипете в подходяща тава, отгоре сложете готовата кайма и разбъркайте добре така че спагетите да се смесят със соса.
Настържете кашкавала и запечете само на горен реотан във фурната до златисто.
Добър апетит!