Автор Тема: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ  (Прочетена 243235 пъти)

asdany

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 308
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #75 -: 08 Декември 2007, 14:15:47 »
Има ли някъде обяснено как се слагат картинки и снимки в коментар/рецепта/ :icon_question:

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #76 -: 08 Декември 2007, 16:44:03 »

asdany

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 308
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #77 -: 08 Декември 2007, 16:47:47 »
Благодаря :air_kiss:

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #78 -: 18 Декември 2007, 18:57:35 »
Ето и Тапиока - гранули от маниока, произведени по традиционна технология. Идеално средство за сгъстяване на супи, сосове и различни ястия, сладкиши, пудинги и кремове, тъй като не променя собствения им вкус.
Тапиоката се добива от грудките на растението маниока, една от основните храни в тропици.


Намерих го в Елемаг на ул. Козак (за съжаление другаде засега не съм виждала) продава се в опаковка от 500 г .. цена 3,50 лв - 4лв (не се сещам точната цена на пакета)  та мисля да пробвам онези
 

Бразилски кашкавалени питки

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #79 -: 29 Декември 2007, 22:40:11 »
Пълномаслено мляко на прах

продава се в големи супермаркети, както и кварталните магазини (макар по рядко) .. обикновено се намира при сухата сметана
« Последна редакция: 29 Декември 2007, 22:48:12 от marabu »

Lipuhpo

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 4
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #80 -: 22 Януари 2008, 14:12:33 »
Изчетох всичко по темата до тук, но не намерих отговор на моя въпрос, а той е :
Има ли специален начин на ползване на силиконовите форми за кексове, мъфини и други подобни?Мажат ли се с мазнина, изисква ли се специална поддръжка, "скапват" ли се с времето ( че са доста скъпички)?Могат ли да се слагат във фурната на 2 етажа, като се пуска вентилатор, защото тези, които намерих са малки по размер ( кръглата за кекс с диаметър около 20 см, а тези за мъфини ~20-40).
На мен ми се струва, че това са съвременни продукти и са измислени с цел да улеснят живота на домакинята, аз например обожавам тефлоновите артикули ( не загарят яденето, лесно се чистят, какво повече да искам от една тенджера  ;D )
Благодаря предварително  :smile1:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #81 -: 22 Януари 2008, 15:19:15 »
За мен няма разлика от изполаването на силиконови форми и тефлонови такива. А дали са трайни - не знам, моите са на няколко месеца и засега нищо им няма  :thumbup:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #82 -: 22 Януари 2008, 16:19:14 »
Изчетох всичко по темата до тук, но не намерих отговор на моя въпрос, а той е :
Има ли специален начин на ползване на силиконовите форми за кексове, мъфини и други подобни?Мажат ли се с мазнина, изисква ли се специална поддръжка, "скапват" ли се с времето ( че са доста скъпички)?Могат ли да се слагат във фурната на 2 етажа, като се пуска вентилатор, защото тези, които намерих са малки по размер ( кръглата за кекс с диаметър около 20 см, а тези за мъфини ~20-40).
На мен ми се струва, че това са съвременни продукти и са измислени с цел да улеснят живота на домакинята, аз например обожавам тефлоновите артикули ( не загарят яденето, лесно се чистят, какво повече да искам от една тенджера  ;D )
Благодаря предварително  :smile1:

Здравей!

Тук навсякъде на новия продукт от силикон пишат, че преди първо използване е добре да се намажат с мазнина. След това нямало нужда. Аз обаче мацвам по малко, защото така ми излизат по-лесно (особено минимъфините). Може да ги ползваш на двата етажа на фурната - няма проблем. Дали се скапват - зависи колко често печеш и на какви градуси - със сигурност има амортизация, но и при тефлона я има. Няма страшно обаче да ти се изхабят бързо. Хубавото е, че стават да се мият и в съдомиална машина.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1527
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #83 -: 20 Февруари 2008, 20:49:45 »
За интересуващите се от по-големи количества шоколад: :smile1:
СОФИЯ
Фирма  ТОП Брандс ООД
София Централен склад
Ул. Охридско езеро № 3
Вход сградата на комбинат "Хр. Ников", кв. Сердика

Внос от Италия:
Разфасовки от 0, 5 кг за шоколадова имитация - НА ПЛОЧКИ :
- натурална - два вида с цена 3,73лв. и 4,05лв.  ЗА  1 кг /с ДДС/
- млечна - два вида с цена 4,36 лв. и 5,32 лв. ЗА  1 кг /с ДДС/
- бяла - с цена 5,32 лв. ЗА  1 кг /с ДДС/
Разфасовки от 1 кг за шоколад - НА ПЛОЧКИ :
- натурален -  с цена 7,15 лв.  ЗА  1 кг /с ДДС/
- млечен - с цена 8,28 лв. ЗА  1 кг /с ДДС/
- бял - с цена 8,00 лв. ЗА  1 кг /с ДДС/

Това са минимални разфасовки на дребно.
Разфасовката е обща плоча от съставни блокчета с размер  - 5 см х 3,5 см х 1,5см.
Горе цитираното е част от продуктовата им листа.
 :smile1:
Публикувам тази информация, с моите благодарности и със съгласието на дамата, открила този склад. :air_kiss:
« Последна редакция: 21 Февруари 2008, 10:50:18 от di_ani »

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #84 -: 27 Февруари 2008, 09:13:43 »
Момичета,от този шоколад вече искам и аз.Не ,че имам нещо против този който носеше Йоли,но мойте в къщи го изядоха и бяха доволни.Така,че защо да не изядат и новия модел. ;D Кога ще купувате пак :icon_question:

ky ky

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 13
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #85 -: 06 Март 2008, 10:17:27 »
здравейте..един много тъп въпрос, но все пак...така и не ми стана ясно разликата между готварска , сладкаска и течна сметана?Видях различните снимки, но...коя за какво се ползва?Благодаря  :smile1:

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #86 -: 06 Март 2008, 10:26:13 »
сладкарската и готварската сметана са течни - разликата се състои в това, че в сладкарската има захар и обикновено се използва в сладкарствоот.. но ако нямате сладкарска сметана - можете да я приготвите от готварската с добавка на захар... но обратния случай не става...уви
готварската сметана е подходяща за сосове... кремсупи... салати... кремове... пълнеж на палачинки и т.н

ky ky

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 13
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #87 -: 06 Март 2008, 10:57:58 »
Благодаря много! :flower:
а и двете ли могат да се разбият на "сняг" и готварската може ли да се използва за кремове на торти?
« Последна редакция: 06 Март 2008, 11:03:10 от ky ky »

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #88 -: 06 Март 2008, 14:48:24 »
да и двете могат да се разбият на сняг същото така и двете могат да се ползват за крем за торта.. но ако е само готварската то се налага използване на подсладител (захар) или нещо сладко друго  :smile1:

ky ky

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 13
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #89 -: 07 Март 2008, 18:04:14 »
а какво масло използвате за марципан Варна, защото аз пробвах с олио, но самото тесто придоби един неприятен за мен дъх :(