Автор Тема: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ  (Прочетена 242048 пъти)

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3710
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #135 -: 04 Март 2014, 00:26:46 »
Ако приготвиш с този кремотартар нещо - сподели! :friends: :flower:
Преди години правих едни бисквити и слагах.Сега правя бисквити и без него,по -малко химии по- добре.
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2012
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #136 -: 04 Март 2014, 08:21:24 »
Ето един линк на английски за КРЕМОТАРТАР.
И превода на български
Крем на винен камък, по-технически известен като кисел калиев тартарат, е фин бял прах с много кулинарни приложения. Това е страничен продукт от процеса на производството на вино като форми на прах вътре бъчви вино по време на ферментацията. Тя идва от винена киселина , естествено вещество в гроздето и някои други кисели плодове, които в принцип киселината във винопроизводството. Това помага да помагат да се контролира рН на ферментиране гроздов сок (вино) и също действа като консервант за виното.
Винената киселина се използва в производството на вино в продължение на векове (когато е отделен от грозде и пречистен, той е бял прах, който е подобен на сметана на винен камък) и сметана на винен камък е около толкова дълго, пуснати да се използва от креативни готвачи в различни от кулинарни приложения. Това е киселина и често се използва като основен компонент в бакпулвер, комбиниран с сода да реагира, когато сместа се навлажнява да се гарантира, че тестени изделия ще се покачват . Въпреки че е киселина, кремът на винен камък и сода няма да реагира при сухо, така че цялата реакция се записва за смесителната купа и фурната. Повече видимо, тъй като повечето от нас не се смесват със собствена бакпулвер, сметана на винен камък се използва като стабилизиращ агент и се прибавя към разбитите белтъци да се увеличи тяхната стабилност и обем. Необходимо е също така понякога се добавя към бонбони или frostings да им даде кремообразна текстура, защото тя може да помогне за предотвратяване на кристализацията на варени захар.
В някои ситуации, оцет може да бъде заместен за сметана на винен камък, въпреки че няма точен заместител на праха. Това може да се направи, когато побой белтъка или вземане на меренге, и то също може да бъде направено по печене рецепта, която призовава за отделни мерки на сметана на винен камък и сода за хляб. За бонбони решения, най-добре е да се обърнете към рецептата и да видим дали замествания ще работят, защото рецептите често са много чувствителни към замествания.
Тригия - Винена киселина
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/