Автор Тема: Картофите - обичани и недолюбвани  (Прочетена 394002 пъти)

marabu

  • Гост
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #60 -: 04 Април 2008, 22:32:13 »
Xaly-Bet мойте бяха пресни, но може да бъде приготвено и от стари картофи  :smile1:

Xaly-Bet

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 68
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #61 -: 07 Април 2008, 16:07:11 »
Благодаря, marabu
Определено ще ги пробвам :smile1:
...изглеждат невероятно апетитно ::)

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #62 -: 07 Април 2008, 19:22:29 »

Capricce

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 515
  • Нужни са... малко положително отношение и кураж!!!
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #63 -: 09 Април 2008, 01:42:46 »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #65 -: 14 Април 2008, 15:05:50 »
    Картофи с топено сирене и шунка (салам, кренвирши)

   Това ястие го правих миналата седмица - измислено на принципа почистване на хладилника, стана много сполучливо, днес пак го правих и го споделям с вас::
   около 1 кг картофи
   1/3 саламче топено сирене
   200 г шунка
   40-50 г масло
   1 и 1/2 ч.ч. вода
   черен пипер
   сол
   
      В йенска тенджера сложих нарязаните на по-дребни парчета картофи, сложих водата, сол, черен пипер, топеното сиренце - на малки парченца, шунката - също, масълцето - и то на парченца. Сложих капака и пекох около половин час. Махнах капака, разбърках и пекох до готовност. Сосчето им стана превъзходно.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

kylinarka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 376
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #67 -: 07 Май 2008, 13:37:46 »
БЪРКАНИ ЯЙЦА С КАРТОФИ

Продукти:
4 яйца/по едри/
4 картофа
сирене 100гр.
100гр. кашкавал
1 1/2с.л олио
25гр.краве масло
сол на вкус

Картофите се нарязват на кубчета,колкото едри грахови зърна,и се запържват в олиото до леко порозовяване.Прибавят се маслото,яйцата, малко сол и се разбъркват, слага се сиренето и се бърка, докато леко се втвърдят яйцата. Още горещо, се разсипва в 4  чаени чинийки и отгоре веднага се настъргва кашкавал, за да се поразтопи леко. Сервира се топло.
Подходящо е когато имате гости,като предястие.
Много често тази рецепта ме е спасявала, когато нямам нищо сготвено, било за обяд или вечеря.
Когато моята дъщеря приготвя тези яйца слага много подправки и саламче.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #68 -: 10 Май 2008, 18:12:53 »
                        Картофи “Ани” (печен чипс)


sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 556
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #69 -: 10 Май 2008, 18:20:22 »
 ;D миналата седмица за първи път имаше пресни картофи на пазара,взех от най дребните ,измих ги и ги изпържих веднага пос
олих ,отгоре сиренце и чесън,ммм топи се  ;D
 2 килограма за 0 време се омете  ;D
mazesin yemekleri

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #71 -: 31 Май 2008, 18:31:50 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

ТАНЯ_70

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 602
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #74 -: 09 Юни 2008, 15:10:37 »
                 Картофена запеканка с яйца и сирене

    / Извинявам се ако рецептата се дублира с някоя друга, 
        но не съм търсила за подобна/


продукти:
             1 кг картофи
             350 гр сирене
             3 яйца
             3 с.л. пр. мляко
             8 - 9 с.л. олио
             1 -2 домата
             подправки / черен пипер, кимион , чубрица, малко сол/

начин на приготвяне:
     Сваряват се картофите, обелват се , изстиват и се настъргват.Добавят се подправките и 5 с.л. олио и се замесва. Разстила се в намаслена и набрашнена тавичка, малко над ръба.Запича се във фурната.Тавата се изважда  и се натрошава сиренето , отгоре се полива с разбитите яйца  и млякото.Нареждат се нарязаните на тънко кръгчета домати, поръсва се с черен пипер и 3 -4 с.л. олио и отново се връща във фурната , но на горна степен.Доопича се до готовност.
Когато запеканката  изстине леко, тогава се нарязва на парчета.