Използвах идеята от картофеното руло със спанак.
Картофено руло с каймаПродукти: 1 кг. картофи, 600гр. кайма /смес/, 3 яйца, 2 глави лук, 100 гр. кашкавал, 140гр. брашно, 1 ч.л. комбинирана подправка за картофи, 50мл. олио, 2-3с.л. прясно мляко, сол, чер пипер, кимион на вкус, галета за поръсване на формата..
Приготовление: Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме. След като изстинат прибавяме едно сурово яйце, пресятото брашно, подправката за картофи и сол на вкус. Замесваме средно твърдо тесто. Една продълговата форма за козунаци, намазваме я от всички страни с олио и поръсваме с галета. Разстиламе в нея 2/3 от картофената смес. На дъното и от всички страни. В средата трябва да остане дупка.
Каймата, 60 процента телешко, 40 процента свинска, със ситно нарязания лук запържваме леко в олиото. Малко преди да свалим от огъня поръсваме с черния пипер, кимиона и солта. Оставяме да се оцеди. Запълваме средата на картофената смес със запържените кайма и лук. Отгоре слагаме останалата 1/3 от картофите, притискаме краищата да се капсулира сместа, намазваме с олио и печем на долно ниво в предварително загрята фурна 220градуса, около 20мин. – докато порозовее отгоре. Изваждаме и слагаме сместа от двете яйца, млякото и настъргания кашкавал.Допичаме още 10 минути на силна эурна-250градуса, докато порозовее. След като изстине,рулото го изваждаме от формата.
Добър апетит!