Автор Тема: Картофите - обичани и недолюбвани  (Прочетена 389089 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2195
  • Обичам живота...:)
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #241 -: 21 Май 2014, 07:38:14 »
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #242 -: 25 Май 2014, 13:29:11 »
КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ на ДЗВЕРА

Това е любимото ми картофено пюре, което правя доста често, но понеже го сменах днес в отчета, реших да споделя и как го правя.
Пропорциите са приблизителни и не са задължителни.

Продукти:
около 1 - 1,5 кг картофи
около 150 - 200 грама печено месо (предпочитам свинско от врата) заедно с 1 к.ч. сос от печенето
10 гъбки печурки; 2-3 скилидки чесън; 1 морков;
бучка масло; малко прясно мляко (до 100-а мл)
черен пипер, сол на вкус
друга подправка - на вкус, но аз задължително слагам и 1 ч.л. сух риган


Приготвяне:
Докато картофите се варят, гъбките се задушават заедно с обеления морков в малко масло - до готовност.
Месото се нарязва на ситно и заедно със соса от печенето, задушените гъбки и морков, се пасира в блендера - като на каша.
Сварените картофи, се обелват и докато са топли се намачкват, добавя се месно-гъбената "кашичка", подправките и прясното мляко - до необходимата гъстота. При необходимост се слага и още малко масло.
Може да се украси с няколко маслинки.

Става страхотна гарнитура - към мръФките




pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1297

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Картофи по селски
« Отговор #246 -: 14 Май 2015, 12:59:42 »
Картофи по селски


4-6 сварени картофа
100 г галета
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1 ч. л. смлян черен пипер
1 ч. л. стрита чубрица
олио за пържене


• За рецептата "Картофи по селски" сварените картофи се нарязват на резени.
• В купа се разбъркват галетата, червеният, черният пипер, солта и чубрицата.
• Всеки резен се овалва добре в подготвената смес за рецептата "Картофи по селски".
• В голям и дълбок тиган се сгорещява мазнината.
• Панираните картофени резени се изпържват до златист цвят от двете страни.
• Картофите по селски се поднасят веднага.

jeneta

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 173
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #247 -: 19 Октомври 2015, 20:23:16 »
От всички видове най- обичам картофи по селски с чеснов сос, невероятни са.

cvetozara123

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 138
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #248 -: 21 Декември 2015, 22:11:31 »
Днес попаднах на една страхотна рецепта http://recipes.actualno.com/recepta-na-denja-kartofi-po-meksikanski-news_508484.html . Изпробвах я и стана много вкусна. В това сайтче попаднах и на други готини рецепти, които трябва да изпробвам.