Автор Тема: Крем от белтъци с течен шоколад???  (Прочетена 4594 пъти)

sladuraninka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Крем от белтъци с течен шоколад???
« -: 07 Август 2015, 11:53:50 »
Здравейте,

Ще правя торта с готови блатове и яйчен крем (0,5л. прясно мляко, 50гр. брашно, 100гр. захар, 2 жълтъка и ванилия).
Остават ми 2 белтъка и се чудя дали ще стане добре ако за заливка ги разбия на сняг и добавя течен шоколад към тях?

Дали е добра идея?
Препоръчайте нещо  ::)

Благодаря предварително,
Катерина

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Крем от белтъци с течен шоколад???
« Отговор #1 -: 07 Август 2015, 13:07:59 »
Здравей, Катерина  :smile1:
По-добре остави белтъците за нещо друго, могат да се съхраняват в кутия няколко дни в хладилник. Дори в пържени яйца да ги вложиш.  Смесвала съм разбити белтъци с шоколад, но не течен, а друг, разтопен, но прибавям и сметана, или крема сирене някакво.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladuraninka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Крем от белтъци с течен шоколад???
« Отговор #2 -: 08 Август 2015, 10:57:51 »
Здравей, Катерина  :smile1:
По-добре остави белтъците за нещо друго, могат да се съхраняват в кутия няколко дни в хладилник. Дори в пържени яйца да ги вложиш.  Смесвала съм разбити белтъци с шоколад, но не течен, а друг, разтопен, но прибавям и сметана, или крема сирене някакво.
Благодаря,
Ще приема съвета да не импровизирам    :)

mariqna44

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 205
Re: Крем от белтъци с течен шоколад???
« Отговор #3 -: 26 Август 2015, 16:22:25 »
Като ми останат белтъци разбивам ги, слагам захар и малини и го замразявам. Става като сладолед, много е готино.