Автор Тема: Кадаиф  (Прочетена 8098 пъти)

ra4e

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 15
Кадаиф
« -: 22 Октомври 2014, 12:54:26 »
Здравейте на всички.
Купих си готов кадаиф и го приготвих по указания начин, но ужас указа се че кадаифчето е само отгоре. А вътре е грис.И стана един теклив и никой не иска да ми го яде. Дайте идея какво може да се направи от него. Предварително благодаря.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Кадаиф
« Отговор #1 -: 22 Октомври 2014, 13:14:12 »
Май нищо.
По-скоро става за изхварляне ....

Dyke

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 753
Re: Кадаиф
« Отговор #2 -: 22 Октомври 2014, 15:07:33 »
Аз купувам един на много ниска цена/не зная дори защо е толкова достъпен!/, запичам допълнително с малко масло отгоре и като изстине заливам със студен сироп. Ако го залея сутринта - за вечерта е прекрасен - дели си се на конци и никак не е глетав!...А такъв с грис не ми е попадал...Или сама ще си го консумираш, или на врабците наоколо....
Конституционните Ви права са като мускулите - упражнявайте ги ежедневно!

KrokozabYl

  • главен пакостник
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2201
  • http://vbox7.com/play:d6ad5958
Re: Кадаиф
« Отговор #3 -: 22 Октомври 2014, 15:40:46 »
Или, ако и се занимава да преработи гриста на - Кексова баклава или баклава с кексова плънка по Дианка  :P
Но най-добре в кофата  ::)
Хайде на пакостите

irina_dp

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 555
Re: Кадаиф
« Отговор #4 -: 22 Октомври 2014, 17:08:42 »
здр! Като се залее с горещ сироп кадаифа се получава така. Трябва да се сложи масло и да се запече допълнително и да се залее със хладък сироп и студен кадаиф - става супер дели се на конци!!!

ra4e

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 15
Re: Кадаиф
« Отговор #5 -: 23 Октомври 2014, 12:13:52 »
Сиропа ми беше топъл, но не го запекох допълнително.
Няяяяяяяяяяяма нищо.
Аз го използвах за две неща. Пасирах го с прясно мляко и вряла вода до необходимата гъстота и стана чудесен крем, но и като количество стана много. Запекох кори за баница и отгоре залях с крема. Наръсих със счукани орехи и стафиди.Стана нещо като крем пита но без белтъците. А остатъка го напълних в купички само крем. И украсих с настърган шоколад и сметана. Да Ви кажа честно нищо не остана има само две купички от крема.
Днес пак ще взема кадаиф от същия и ще пробвам със запичането и по-хладък сироп. Благодаря за съветите.
Лек и успешен ден.

irina_dp

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 555
Re: Кадаиф
« Отговор #6 -: 23 Октомври 2014, 15:11:25 »
Успех!!! :thumbup