Автор Тема: Съхранение на кладница  (Прочетена 19200 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Съхранение на кладница
« -: 30 Април 2014, 22:11:56 »
Донесоха ми по-голямо количество кладница и се чудя как да я съхраня ::)
Бих замразила, но не знам дали може, защото опитите ми с печурка не доведоха до добър резултат :smile1:

Чакам предложения, ако някой има опит с тази гъба, досега само съм я готвила ::)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #1 -: 30 Април 2014, 22:43:47 »
Не знам дали ще става за замразяване, Веси, много е нежна. Най-разумно предлагам е да я задушиш и така замразиш, а после само притопляш и досготвяш.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #2 -: 30 Април 2014, 23:03:57 »
Мерси, Пеп, и на мен ми се струва, че не може да се замрази директно или бланширана :innocent:
Четох из нета, че не ги мият, а само почистват с четка, но ми се струва негихиенично, особено пък за храна :innocent:, а иначе ми прави впечатление, че при миене поемат доста вода :smile1:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #3 -: 30 Април 2014, 23:17:47 »
не ги мий. Те дори нямат допир с пръстта, като ги отглеждат, закрити са с найлони. Иначе ще се наводнят и ще станат за чорба само.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #4 -: 01 Май 2014, 04:51:42 »
В никакъв случай мокрене. Ако тй се виждат мръсни,само зачистване с влажна кърпа. Растат върху слама и са си чисти. Можеж да ги мариноваш - и в буркани . Само че после само салати - по- добре във фризера  :yahoo: По Пепи

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #5 -: 01 Май 2014, 09:41:22 »
мЕЖДУ ДРУГОТО можеш и да я накъсаш на съвсем тънки ленти и да изсушиш. После е чудесна за супи, за готвене...
Но я постави на някаква решетка и проветливо място, да може да изсъхне
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #6 -: 01 Май 2014, 16:53:36 »
Благодаря пак :air_kiss:
Досега се борих, гъбите се оказаха много крехки.
Да докладвам:
Панирах - чудесни станаха :thumbup:
Задушени със соев сос, черен пипер и масло във фурната.
Бланширах по стегнатите за салата.
Сложих сурови във фризера.
Сварих за "шкембе" чорба.
В момента задушавам за фризера.

Чисти си бяха, разглеждах ги отвсЕкъде. Не съм ги мила :swoon:, с изключение на тези бланшираните и за супата, послушах ви, макар че през цялото време се чудех този дето ги е брал дали си е измил ръцете ;D, и дано не е ходил в сервизното помещение преди това ;D :swoon:
Оставих и още една порция за паниране в хладилника, дано издържи няколко дни. Панирах ги сурови, в брашно, яйце и брашно. Много крехки :thumbup:

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #7 -: 01 Май 2014, 17:37:46 »
Брааво! Пробвай с останалите за паниране следното:
Горната част без пънчето оформи като пържолка, леко осоли, няколко капки зехтин или олио, малко лимонов сок ...ако смесиш към олиото и скелидка счукан чесън ... И малко мащерка
Да престоят в торба в хл-ка поне 4-5 часа
После панираш и пържиш бързо ... До леко зачервяване
Пробвай . Да ти е сладко  :yahoo:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #8 -: 01 Май 2014, 20:44:10 »
Брааво! Пробвай с останалите за паниране следното:
Горната част без пънчето оформи като пържолка, леко осоли, няколко капки зехтин или олио, малко лимонов сок ...ако смесиш към олиото и скелидка счукан чесън ... И малко мащерка
Да престоят в торба в хл-ка поне 4-5 часа
После панираш и пържиш бързо ... До леко зачервяване
Пробвай . Да ти е сладко  :yahoo:
Благодаря!
Така ще ги направя :thumbup:
Сега ги поръсих с малко соев сос само, преди панирането.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #9 -: 02 Май 2014, 09:39:29 »
макар че през цялото време се чудех този дето ги е брал дали си е измил ръцете ;D, и дано не е ходил в сервизното помещение преди това ;D :swoon:


 :slap: ей това не се сетихме. Ами ако е ходил? Сега какво да правим? Жива ли си, шаваш ли още  :P

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #10 -: 02 Май 2014, 16:06:24 »
Като се замисля май имам имунитет в това отношение ;D.
В службата вратата ни е срещу тоалетната. От време на време се провеждат разни научни съвети, защити и т.н., на които оснавна част от участниците са дедета професори на бая голямшка възраст от цялата страна. Както се досещате явно проблема с простатата, особено след път, си казва своето и както казва колежката "Първата им работа като дойдат е да отидат да се из....ят, и после да влязат да се здрависат с нас" (без да се измият естествено :swoon:).

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #11 -: 03 Май 2014, 13:32:19 »
Като се замисля май имам имунитет в това отношение ;D.

Весе, а вица за възпитаниците на Кеймбридж и Оксфорд, знаеш ли го?

mariqna44

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 205
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #12 -: 26 Август 2015, 16:29:27 »
Аз съм замръзявала и няма никакъв проблем.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #13 -: 27 Август 2015, 12:55:30 »
в момента суша такива - и то на слънце, а не в сушилнята

mariqna44

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 205
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #14 -: 05 Октомври 2015, 08:44:55 »
Като ги изсушиш какво ги правиш после?