Автор Тема: Шкембе по флорентински  (Прочетена 5255 пъти)

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Шкембе по флорентински
« -: 14 Февруари 2014, 09:48:23 »
А може ли рецептата на Tina-Rina за шкембе по флорентински?

CVETETO3101

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 139
Re: Шкембе по флорентински
« Отговор #1 -: 06 Май 2014, 22:47:08 »
Не зная каква точно е рецептата на Тина-Рина, но мога да ти предоставя рецептата "ШКЕМБЕ ПО ФЛОРЕНТИНСКИ", която навремето Краси Куртев от "Акага" демонстрира при Звездев. Та рецептата на Краси Куртев е :
Продукти:
500 г сварено шкембе
200-300 г печурки
200-300 г кашкавал
1 в.ч. доматено пюре
50-80 г краве масло
1 ч.л. сол
1 глава чесън
1 ч.л. босилек
1 ч.л. риган
за поръсване: зехтин

Приготвяне:
1. Нарязваме на ситно шкембето и гъбите. Наситняваме чесъна.
2. Поливаме дъното на тава за печене със зехтин и редим пластове шкембе и гъби.
3. Поръсваме с подправките, поливаме с доматеното пюре. Покриваме повърхността с парченца краве масло.
4. Печем на 180° докато изври течността от пюрето. Покриваме с настърган кашкавал и дозапичаме.

Правих го в гювеч, беше вкусно, но малко в повечко мазно, защото го правих със свинско шкембе. Следващият път ще го направя с телешко шкембе. Успех! :smile1:
Cveteto3101= 1 jena

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Шкембе по флорентински
« Отговор #2 -: 06 Май 2014, 22:53:55 »
нещо като сестра близначка е  :smile1: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3929.msg216020.html#msg216020
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ