Автор Тема: Да сготвим бързо,лесно,вкусно с мултикукър-многофункционален уред за готвене  (Прочетена 335342 пъти)

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
ВАРЕН ОМЛЕТ

след вчерашните забулени яйца, днес пак пробвах в мултитенджерата една яйчена рецепта. Нищо особено, но с потресающ резултат.

4 яйца, по около 50 грама настърган кашкавал, сирене (и една позабравена и позасъхнала гауда); 1 к.ч. прясно мляко, сол и черен пипер на вкус. щипка див риган.

Всичко това се разбива да стане еднородна маса и се изсипва в плик за печене. Плика се слага в купата на мултито, добавят 2-3 чаши вода, а горният край на плика се защипва с капака на тенджерата. На режим - варене на пара - за един цикъл.
Вади се след това, оставя се да изстине и се реже на филийки ... Много вкусно  :yahoo:

Flor

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Здравейте, някой да има мнение за муликукър на Delimano?

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Здравейте, някой да има мнение за муликукър на Delimano?
имам такъв. какъв е конкретният въпрос? По-подробно, защото иначе можем да се дъвчем до утре ... :yahoo:

Flor

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
По конкретно- интересува ме качеството, наясно съм с удобството. Двоумя са между Philips  и Delimano. :smile1:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Бз да имам такъв уред(малко излишен ми се струва) бих казала "Филипса си е Филипс!" :thumbup:

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
аз кротко да си продължа с рецептите за мултито - не го рекламирам всуе я ...

ЯХНИЯ БАМЯ С КЮФТЕТА

Приготвена в мултитенджерата

ПРОДУКТИ

1 буркан консервирана бамя с доматен сос
1-2 гл. стар лук, почистен и нарязан
1 картоф, обелен и нарязан на ситно
2-3 скилидки чесън
Сол, черен пипер на вкус, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. брашно, 1 ч.л. сух риган;
4-5 кюфтета, останали от вчера;
2-3 сл. мазнина (олио, зехтин)

ПРИГОТВЯНЕ

Тенджерата се включва на режим „пържене”, 10 минути
Слагат се чесъна, лука и след две-три минути картофите, към 8-та мин. се слага червения пипер, брашното и се разбърква.
Докато се запържат и машинката се е изключила.
Изсипва се вътре буркана с бамята и доматения сос. Слагат се и кюфтетата (аз ги нарязох на четири).
Може да се добави и малко вода или бульон(по преценка-зависи от сока в буркана).
Мултито се превключва на режим „яхния/супа” за 30 мин.
Когато изключи в края на програмата, капака се отваря, слагат се останалите подправки, леко се разбърква и се забравя на режим „подгряване” поне за един час.

Писах повече, отколкото време изисква за готвене.

а това е резултатът:

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
и още една мързелива и лесна рецепта - минимум усилия, превъзходен резултат
Точно както обичам  :innocent:

СВИНСКО С КАРТОФИ
пак за мултитенджерата

време за приготвяне макс. 10 минути
време за готвене, както е посочено в рецептата

ПРОДУКТИ

0,6 свинско от бута, почистено от ципи и п. неща, нарязано на едри парчета по около 40-50 гр, предварително мариновано  с няколко с.л. соев сос и сос от нар
1-2 гл. стар лук, почистен и нарязан
1 кг картофи, обелен и нарязани на четири (ако не са много едри – иначе – на 6)
2-3 скилидки чесън
Сол, черен пипер на вкус, 1 ч.л. сух риган; ½ ч.л. кимион
2-3 сл. мазнина (олио, зехтин)

ПРИГОТВЯНЕ

Тенджерата се включва на режим „печене”, автоматически се наглася на 45 мин.
Слага се мазнината и веднага след това месото и се разбърква веднъж.
Отгоре се изсипва нарязаният лук.
Нарязаните картофи и омесени с подправките се слагат отгоре.
Затваря се капака и се забравя да края на програмата.

След това мултито автоматично минава на режим „подгряване” и се оставя на този режим поне още 30 мин.

Само да можете да изтраете на аромата дето излиза от мултито през това време.
От едната страна месото е хванало страхотна коричка – всичко просто се топи и дори не се налага да дъвчеш …

накрая се получава ей това


miramar

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Здравейте някой все пак можели да отговори кои от двата мултикукъра е за предпочитане. Това че единия е филипс не е отговор не винаги марката е критерий за качество.И аз съм пред същата дилема,като чета колко е лесно направо ме запалихте  ;D

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Няма верен отговор на въпроса  :yahoo:
Всичко зависи какво на теб ти трябва и какви са ти изискванията ....
Моят първи (и който все още упорито използувам за какво ли не) е чисто измислена марка - на Карфур, и с напълно непретенциозна цена.
Запалих се и си купих - този на Делимано (уж с много повече функции, дори и тенджера под налягане) и т.н.
Но не би ... не ми хареса и не ми е удобен, та наскоро го подарих ...
На моя капака се отмята назад и е трайно закрепен за уредчето и не се налага непрекъснато да му търсиш място ... А на Делимано - развърташ, сваляш, търсиш място; сетне всичко обратно ...Цяла церемония.
Функциите им са почти еднакви - сравнявал съм ги един до друг - почти за едно и също време приготвят ориза, например или макароните ... Пърженето - също.
Отложения старт и т.н.
Така, че ориентирай се кое ще ти е по практично и удобно.
Марката не винаги трябва да е определяща 
дано да съм ти бил от полза. Успах в избора :thumbup:

miramar

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Благодаря за бързия отговор не знаеш колко ми беше полезен :thumbup :thumbup: взема ли ведна ще публикувам рецепти и коментар  ;D

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите

aneto_171

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 63
Дзвер, имам питане, как приготвяш макарони в Делиманото?

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
По най-мързеливия начин:
Слагам макароните, малко сол, вода /горе долу 1:5/,малко мазнина . Затварям капакА и натискам бутон 1 - на моята е първи за ориз и мКарони - автоматично е програмирано времето - около 40 мин и се изключва. И минава сама на подгряване. Разбърквам няколко пъти
До сега не съм чакал края на програмата - обикновено са готови след 20-25 мин.
Понякога слагам чаша две бульон

Ами това е...един път като й хванеш чалъма на машинката, сетне е лесно :thumbup:

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1370

                                     Свинско месо яхния
Да пиша рецепта едва ли е нужно.Важно е стъпките и използваните програми.И така:

На режим пържене запържваме свинско месо/около 700 гр/ ,нарязан на едро лук/3-4 глави/,нарязан морков и шепа арпаджик.
Прибавяме червен пипер,объркваме и наливаме чаша червено вино и вода да се покрие месото.Пускаме почистени само от външните люспи 3-4 глави чесън.Подправките са по избор: аз слагам кубчета целина,чубрица,черен пипер.Следва режим задушаване-зададох час и половина,но стана за по-кратко/зависи от месото/.Сгъстяваме соса с малко брашно и готово.

Преди да готвя месото направих пюрето от картофи.За 20 мин на режим готвене на пара сварих картофите нарязани на едро.Следващите стъпки за картофено пюре са познати на всички.
снимка на моята мултияхния

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Браво Радост, много хубава рецепта - ще я ползувам.  :thumbup:

Някой ни открадна идеята за рекламни агенти - забелязах, че като влизам в сайта, се появява реклама на мултикукъра на Филипс.
Който го е направил, браво на него, но все пак, можеха да ни кажат благодаря за идеята. :yahoo: