Пилешко месо с лук под похлупак от царевични питки/ рецептата е модифицирана от мен , по идея на кулинарна книга /
Продукти :около 800гр.пилешко филе
2 глави кромид лук
1 стрък праз
2 средно големи моркова
300 гр.гъби
около 400 гр.консервирани домати /пасирани/
около 500 мл.бульон
100мл бяло вино
1 ч.л.захар
1ч.л.къри
около 4 с.л. олио
сол , черен пипер на вкус
За царевичните питки:
около 1ч.ч. бяло пшенично брашно
около 3/4 ч.ч.царевично брашно
1 ч.ч .кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
2 с.л.олио
около 1 ч.л.сол
ситно нарязан магданоз
стрък пресен лук / ако има в наличност/
Приготвяне :Месото се нарязва на хапки.Запържва се , докато се зачерви от всички страни.Добавят се гъбите и морковите , като продължава да се задушава още около 10 минути.Накрая се прибавят нарязаните на едро лук и праз.След около 5 -10 минути се прибавят бульона , виното , доматения сос и подправките.Сместа се оставя на котлона още около 15 минути.След това ястието се поставя в огнеупорна тенджера.Отделно от изброените продукти за царевичните питки се замесва средно меко , еластично тесто.Разточва се с дебелина около 2 см и се изрязват кръгчета.Питките се подреждат върху задушеното месо , като леко се застъпват.Пече се в предварително загрята при 200 градуса фурна до зачервяване на царевичните питки.
Забележка :Получи се много вкусно ястие.Питките бяха поели от соса при печенето , а месото под тях беше станало много крехко.

Ястието би могло да се приготви и със свинско или телешко месо , но тогава предварителната обработка ще бъде по - продължителна.