Автор Тема: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб  (Прочетена 23003 пъти)

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1433
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #15 -: 11 Март 2014, 07:45:10 »
Изглежда много вкусно. А дали ще стане ако сложа всичко в йената сурово, да го запека и накрая да добавя киселото мляко? Искам да избегна пърженето.
ceckavd ако сложиш всичко в суров вариант патладжана и каймата ще пуснат сокове и хляба ще стане на каша. Може вместо да пържиш продуктите, предварително да запечеш всеки продукт по отделно и тогава да ги подредиш в йена. Ще се получи чудесно  :thumbup:.

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #16 -: 11 Март 2014, 10:59:14 »
Благодаря за отговора. Като го направя ще дам отчет, но не знам дали ще е скоро. Синът ми каза, че само ще съсипя каймата. Друго си е мандажа само с кайма или месо. Аз пък обичам всякакви зелениши,  патладжани, тиквички  и т.н.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #17 -: 11 Март 2014, 13:11:33 »
Като го направя ще дам отчет, но не знам дали ще е скоро. Синът ми каза, че само ще съсипя каймата. Друго си е мандажа само с кайма или месо. Аз пък обичам всякакви зелениши,  патладжани, тиквички  и т.н.

при този интерес към рецептата няма какво толкова да му мислиш.
прави го и давай отчет  :yahoo:

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #18 -: 11 Март 2014, 20:40:35 »
Не виждам как ще се разпадне каймата, ако се пече във фурна. Според мен ще стане диетично, ако не се готви само с мазнина, а се прибави и малко вода, която ще се изпари.

KrokozabYl

  • главен пакостник
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2201
  • http://vbox7.com/play:d6ad5958
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #19 -: 12 Март 2014, 10:18:17 »
Ще стане коренно различна манджа и вкусът няма да е същия. ;D После хлабя е най-отдолу и ще попие всички сокове и ще стане на каша - не е същото!  ;D
Хайде на пакостите

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #20 -: 12 Март 2014, 11:35:43 »
Според мен или направи рецептата във вида, в който е или не хаби продуктите ;D :thumbup:
А пък и вода да добавяш - абсурд :smile1:

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #21 -: 12 Март 2014, 17:40:28 »
Според мен или направи рецептата във вида, в който е или не хаби продуктите ;D :thumbup:
А пък и вода да добавяш - абсурд :smile1:

Имах предвид да добави вода, докато задушава каймата, за да не се пържи

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #22 -: 12 Март 2014, 20:57:24 »
Прави го това,ако ще го готвиш.. :swoon:
Много приказки за нищо работа... :-*
Една рецепта е идея а не догма :yahoo:

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1433
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #23 -: 13 Март 2014, 07:56:48 »
Напълно съм съгласна с GolemDZVER, това е една идея от мен за бърза и вкусно приготвена храна. Търпи всякакви импровизации, както 6estja е направила, добавила е ориз  :thumbup:.
ceckavd не му мисли много, щом ти е допаднала рецептата пробвай, печена или задушена каймата все ще се получи. У дома все се мръщеха, когато им приготвях нещо с патладжани. Патладжана в този вариант обаче страшно им допадна, така че пробвай смело  :smile1:. Успех  :thumbup:
Poni 69 със сигурност си права, че каймата не се разпада при печене. Може да се изпече като голямо кюфте и да се нареже на ситно, все пак каймата не е много. Всичко е въпрос на собствено виждане и вкус.
Хубав ден на всички пожелавам!

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #24 -: 13 Март 2014, 21:38:01 »
Казваш, че каймата е малко, но когато го приготвям за нас ще сложа повече, понеже мъжищата не признават ядене с по-малко от килограм месо. Иначе сигурно няма да имат претенции за количествата на патладжана и хляба, но тая кайма ще им се види малко. Затова, без да се замисля написах от гледна точка на моите мащаби

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #25 -: 28 Март 2014, 19:12:32 »
Помощ! Експресен въпрос! Тъй като ме съблазнявате с тоя патладжан кебап един месец вече, днес се сдобих с патладжани и кайма и в момента го приготвям. Въпросът ми е - тъй като съм взела по-големи количества продукти, няма да можем да го изядем тази вечер, ще бъде ли годен за ядене и утре в готов вид или да направя колкото ще изядем и другата част да я съхранявам поотделно (в смисъл без да са добавени хляба и киселото мляко) и да ги прибавя утре

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2380
  • Обичам живота...:)
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #26 -: 28 Март 2014, 21:27:56 »
Аз как пропуснах туй нящо бе... :swoon:  :slap:..Страхотно предложение, ще се пробва..
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #27 -: 28 Март 2014, 21:40:17 »
Вкусно стана

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1433
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #28 -: 05 Април 2014, 08:35:24 »
Poni 69 аз докато отговоря и вие даже сте го изяли  :blush2:. Радвам се, че се е харесало  :smile1:. Количеството продукти е за две порции и ако ще сервираш за повече хора ще трябва да се увеличиш количеството на продуктите. Ако остане ще бъде годно за ядене разбира се, само хляба ще е на каша. Аз бих приготвила продуктите и бих съхранявала до следващото сервиране по отделно.

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #29 -: 05 Април 2014, 21:21:40 »
Накрая все пак го наравих изцяло и остана и за другия ден. Хляба не беше на каша, но се беше позалоила киселото мляко от разтопеното масло, както и каймата. Ставаше за ядене, но все пак при следващ път бих го държала отделно