До сега имам само един фал и...за ужас на всички пак беше успял малко да се надуе - просто вместо една чаша захар бях изпуфкала една чаша сол - грешния буркан

.
1. Каква ти е фурната? Ако печеш на вентилатор имай в предвид, че с 20 гр. пече по-силно, отколкото на реотани.
2. Кексът винаги си го слагам в предварително загрята фурна и след затварянето на фурната - никакво отваряне 40 минути!
3. Избиването на продуктите трябва да е бързичко, защото избитите яйца, ако ги оставиш - спадат.
4. Стъпките които аз следвам, са следните: Избивам яйцата със захарта. При нормално биене с миксера прибавям на струйка олиото. Веднага след това млялкото със содата, ванилията и накрая брашното - но до усвояване, без да пребивам кексовото тесто с брашното. Действаш бързо. Отделяш една трета от тестото, бързичко объркваш с какаото, наливаш във формата и буфкаш в предварително загрялата фурна, като веднага намаляваш на 160-170 гр. Няма начин да не стане. Напиши какво правиш ти, как приготвяш кекса?