Бисквитена торта с млечно маслен крем Една бисквитена тортичка (която в този случай дори не е само от бисквити), но пък крема в нея е онзи стар, тоталитарен
млечно-маслен крем за еклери и торти, който се правеше от голяма част от българските жени.
И тъй като на мен винаги някакви неща ми остават

както тук се вижда в бисквитената торта са вложени и изостанали кроасани, които чудесно се напояват наред с бисквитите от крема. Всъщност може да сложите останали парчета от кекс, вафли, бисквити, сладки.... Бисквитената торта става интересна всяко парче - с изненада.
Кремът може да видите и
в линка, публикувала съм тук преди 8 години. А другото с бисквитите - по ваша прецепна, както ги наредите и каквито вложите.
Продукти за тава с размери ~35/20 см.
обикновени бисквити ( Житен дар с масло предпочитам) около 300-350 г. (малките пакети са по 130г, големите мисля са по 250г)
За крема:
4-5 яйца (най-добър според мен е с 8-10 жълтъка, но после търся приложение на белтъците

)
8-9 с л захар
500 + 100 мл прясно мляко
и още 200 мл прясно мляко с 2-3 лъжици ром (или есенция)
4 с.л. брашно (или 4 с.л. царевично нишесте, ако се притеснявате да не ви мирише брашното на сурово)
250г масло
150 г пудра захар
Приготвяне:* Яйцата и захарта се разбиват в тенджера (с дебело дъно) на слаб котлон до леко сгъстяване на сместа (с голям, здрав тел за разбиване на яйца. Няма нужда от миксер) .
* Прибавя се 500-те мл топло прясно мляко на тънка струя; с постоянно бъркане и пак на котлона.
* Брашното се размива с останалите 100 мл прясно мляко и също прибавя на тънка струя в яйчената смес, при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти - тук вече котлона се увеличава, но да не бъде на повече от 1/2 от мощността му.
* Когато се сгъсти (отнема около10-15 мин) се отмества от котлона и се оставя да изстине, като се разбърква през 1-2 мин., за да не хване коричка. Тук прилагам една хитринка

- намокрям парче свежо фолио ( или торбичка) и поставям плътно на крема - това не позволява да хване коричка, но съответно изстива много по-бавно.
* През това време си приготвяме масления крем:
* Мекото масло се разбива с пудрата захар - с миксер

до получаването на пухкав крем. Около 10 минути.
* От изстиналия млечен крем се прибавя по лъжица към масления и

миксера се заменя с дървена лъжица, или силиконова шпатула и бърка в една и съща посока, докато се смесят двата крема.
Сглобяване на тортата:
* На дъното на тавата се разстила на тънък пласт 2-3 лъжици от крема.
* В останалото 200 мл прясно мляко се прибавя ромът/есенцията, бисквитите се потапят и редят върху крема.
* Отново следва пласт крем, отново бисквити..... и така докато свършат бисквитите, или крема

но отгоре задължително трябва да е крем.
* Поръсва се с настърган шоколад, или смлени ядки, а може да се украси и със свежи плодове.
* Тавата се прибира в хладилник за поне 7-8 часа, преди да се нареже и извади парче за дегустация