Автор Тема: Уверена в кухнята  (Прочетена 114392 пъти)

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re:Милинки
« Отговор #30 -: 19 Януари 2013, 08:07:04 »
Милинки



Продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. олио
1 непълна с.л. сол
3 равни с.л. захар
4 и 1/2 ч.ч. брашно
7 г. суха мая
40 гр. меко масло

 За заливката:
1 яйце
50 мл. течно масло
2 с.л. прясно мляко
3-4 с.л. галета

Приготвяне:
Аз замесих тестото в машината за хляб, като добавях продуктите в реда в който съм ги изредила. Само маслото добавих след петата минута от старта на програмата. Готовото тесто разделете на малки топчета с големина на орех и подредете в добре намаслена тава. Наредете ги плътно едно до друго и в средата на всяко топче направете дупка с палеца. Оставете за 20 мин. за да втасат, а през това време да приготвим заливката. В купа разтопете маслото и добавете млякото и яйцето. Разбъркайте и сложете галетата, получава се една каша, с която ще намажете обилно милинките отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 гр. до златист цвят.
Тестото може да се замеси и на ръка, но ще е необходимо повече време за втасване/
Да ви е сладко!



radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1370
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #31 -: 19 Януари 2013, 18:55:42 »
elimm, милинките са перфектни,но аз имам едно въпросче: правим дупка във всяко топче и оставяме да втаса.През това време дупчицата не се ли запълва или след като я направим слагаме нещо в нея?Благодаря предварително.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #32 -: 21 Януари 2013, 07:25:32 »
Радост, затваря се дупчицата но не на цяло. Въпреки, че тестото се надига остава все пак местенце, и като залееш със заливката, дупчиците се пълнят с нея.  :thumbup:

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1370
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #33 -: 21 Януари 2013, 18:43:35 »
Радост, затваря се дупчицата но не на цяло. Въпреки, че тестото се надига остава все пак местенце, и като залееш със заливката, дупчиците се пълнят с нея.  :thumbup:




elimm, аз не дочаках отговор и направих милинките,като сложих в дупчиците по малко сиренце.Станаха чудесни милинки,не са мазни и това много се хареса от домашните,защото не са тежки на вкус.Само дето тавата ми беше по- малка ,/а и аз малко увеличих дозата,че сме пет човека :P/.Малко са като питки,но не останаха.Благодаря!!!

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #34 -: 21 Януари 2013, 20:39:19 »
Радост, аууу какво виждат очите ми.... Разкош!  :thumbup: Чудесни са станали милинките, много се радвам че са допаднали на цялото семейство  :flower:

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Царевични мъфини с Чедър и царевица
« Отговор #35 -: 22 Януари 2013, 07:33:13 »
Царевични мъфини с Чедър и царевица



Продукти:
1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. царевичен грис за качамак
1 бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1/4 ч.ч олио
1 ч.ч. замразена царевица
100 гр. сирене "Чедър"

Продукти:
В купа смесваме брашното, качамака, бакпулвера содата, солта и захарта. В друг съд смесваме млякото, яйцето и олиото. Двете смеси се разбъркват много добре, и течната смес се прибавя към сухата. Разбъркват се за да се обединят добре. Прибавете и добре размразената царевица и настърганото сирене. Готовата смес се разпределя във формичките, които предварително сте подготвили с хартиени капсули, а може да използвате и силиконови форми. Не пълнете до горе формите. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 мин.
Да ви е сладко!

« Последна редакция: 23 Януари 2013, 08:42:30 от elimm »

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Мъфини със сирене и риган
« Отговор #36 -: 25 Януари 2013, 07:31:20 »
Мъфини със сирене и риган



Продукти:
2 яйца
200 гр айран
200 гр краве сирене
3 с. л. олио
1 бакпулвер
250 гр брашно
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. сол
черен пипер на вкус

Приготвяне:
Разбийте яйцата, прибавете айрана, сиренето, олиото и подправките. Разбъркайте добре. Смесете бакпулвера с брашното и го добавете към мокрите съставки, като разбъркате до съединяването им. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна, до готовност.
Да ви е сладко!


elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Мързелива палачинка
« Отговор #37 -: 28 Януари 2013, 08:05:25 »
Мързелива палачинка



Продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
300 мл. прясно мляко
30 гр. разтопено масло

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със солата. Постепенно се прибавя брашното и разтопеното масло. Тавата в която ще печете се покрива с хартия за печене и се излива сместа. Печете палачинката на 180 градуса за около 15 - 20 мин. Пригответе си любимите конфитюри и консумирайте още докато е топла.
Да ви сладко!


elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Пилешка кавърма в палачинка
« Отговор #38 -: 29 Януари 2013, 07:21:13 »
Пилешка кавърма в палачинка



Продукти:
1 мързелива палачинка
4 пилешки пържоли от бут
2 стръка праз
1 - 2 с.л. соев сос
олио
червен пипер
сол
черен пипер
естрагон

Приготвяне:
Мързеливата палачинка пригответе по тази рецепта.
Пилешките пържоли нарежете на хапки, а праза на колелца. Задушете си в мазнината и прибавете соевия сос. Оставете месото да се сготви и ако е необходимо налейте малко вода. Подправете с подправките и нека месото да остане само на мазнина. Разпределете месото върху палачинката и завийте на руло. Пристегнете рулото с хартията, в която сте пекли палачинката за около 5 мин. Разрежете на колелца и сервирайте докато е още топло рулото.
Да ви е сладко!


rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1297
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #39 -: 29 Януари 2013, 07:24:11 »
Аууууу това изглежда много вкусно  :thumbup:

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #40 -: 29 Януари 2013, 11:43:39 »
Пилешка кавърма в палачинка

.......
Изглежда доста апетитно, особено в разрез! Поздравления!  :smile1:

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re:Портокалово търамису
« Отговор #41 -: 01 Февруари 2013, 07:15:23 »
Портокалово търамису



Продукти:
3 яйца
120 гр. захар
500 гр. Маскарпоне
100 мл. течна сметана
30 бр. бишкоти или около
сока на един портокал
100 гр. прясно мляко
какао за поръсване



Приготвяне:
Разбийте течната сметана на твърд крем. Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте на сняг. Жълтъците заедно със захарта разбийте добре до побеляване. Прибавете към тях маскарпонето и продължете да разбивате до пълното стопяване на захарта. Постепенно към получения крем прибавете сметаната, като  разбърквате  със силиконова шпатула. По същия начин добавете и белтъците. Получава се много пухкав крем.
Портокаловия сок смесете с прясното мляко и в тях потапяйте бишкотите.
В правоъгълна тава редим ред бишкоти, ред крем, пак ред бишкоти и пак крем, като трябва да се завърши с крем. Оставете в хладилника за два часа да се охлади. Преди да сервирате поръсете с какаото.
Да ви е сладко!


elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Плетен пирог
« Отговор #42 -: 02 Февруари 2013, 19:31:18 »
Плетен пирог



Продукти:
  За тестото:
200 мл. прясно мляко
20 гр. мая
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. олио
1 яйце
500 гр. брашно

  За плънката:
кренвирш
сирене
кашкавал
царевица
варено яйце
риган

1 яйце за намазване отгоре

Приготвяне:

Пресявате брашното, правите кладенче и вътре изсипвате разтворената в леко затоплено прясно мляко мая. Добавяте солта, захарта, олиото, яйцето и замесвате меко и гладко тесто. Покривате със свежо фолио и оставяте да втаса за около 40 - 50 мин. След като тестото е готово го разделете на две и оформете два правоъгълника. Продуктите за плънката нарежете на кубчета и разпределете в средата на всеки правоъгълник. Края на тестото разрежете на ленти и започнете да плетете, като редувате дясна, а след това лява лента, застъпвайте ги една върху друга. Така оформения пирог оставете в тава застлана с пекарска хартия и нека пак да втаса на топло. Намажете отгоре с разбитото яйце и печете в предварително загрята фурна на 200 гр. Идеално върви с чаша студен айран.
Да ви е сладко!

« Последна редакция: 02 Февруари 2013, 19:33:58 от elimm »

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Усукано хлебче с Котидж
« Отговор #43 -: 05 Февруари 2013, 07:29:41 »
Усукано хлебче с Котидж



Продукти:
200 гр. прясно мляко
60 гр. разтопено масло
1 яйце
1 щипка сол
2 с.л. захар
460 гр. брашно
1 п. суха мая/7 гр./
100 гр. кашкавал
200 гр. сирене Котидж

Приготвяне:
Аз приготвих тестото в машината за хляб, като сложих продуктите в последователността, в която съм ги изредила. Втасалото тесто разточих на правоъгълна кора с дебелина 5мм. и отгоре настъргах кашкавала. Сгънах така, че две по две крайчетата да се застъпят и да се образува квадрат. Разточете квадрата за да го изтъните, но внимавайте да не скъсате кората. Разрежете на еднакви по големина ленти, и всяка лента увийте на спирала. Подредете спиралите в тава застлана с хартия за печене, една до друга. Оставете да втасат и изпечете на 200 градуса, до златист цвят. Докато е още топло намажете с сиренето Котидж и увийте на руло. Пристегнете го с хартията в която сте го пекли и нека да изстине така.
Да ви е сладко!


Източник блога на Диана

plamache76

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 191
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #44 -: 05 Февруари 2013, 09:44:05 »
Големи изкушения пак мммммммммммм  :-*