Автор Тема: Уверена в кухнята  (Прочетена 114387 пъти)

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Уверена в кухнята
« -: 01 Януари 2013, 21:40:59 »
Добре дошли в моята тема. Надявам се тук да ви е полезно и вкусно. Рецептите, които ще споделям, приготвям с огромно удоволствие за семейството и приятелите. Ще се радвам, ако съм полезна и на вас. Вашето мнение е важно за мен!

Супи
Крем супа с броколи и пармезан
Супа от агнешки дреболии
Супа със свинско и кашкавал

Салати и предястия
Салата от моркови и карфиол
Салата от моркови и стафиди
Салата с моркови и царевица
Салата Табуле
Салата от тиквички и моцарела
Солено руло с тиква
Пълнени гъби
Пълнени гъби с чесън

Ястия с месо

Боб със свински крачета
Запечени кренвирши с кашкавал и яйце
Кюфтета от пангасиус
Кюфтенца с праз на фурна
Любими спагети с кайма
Ориз с праз и наденица
Пиле с ананас
Пилешки дреболии с яйца
Пилешка кавърма в палачинка
Пилeшки крилца с бяло вино
Пилешки пай
Пилешко калцоне
Свински пържоли в сос от синьо сирене
Свински уши на тиган
Свинско руло
Хапки от свинско месо с кашкавал


Ястия без месо

Запеканка с печени чушки
Зрял боб с булгур
Кашкавалена тарталета
Кюфтенца от нахут
Паста с тиквички
Пататник
Печен карфиол със сирена
Пълнени тиквички със сирене и царевица

Кексове, сладкиши, мъфини
Бадемов кейк с мед
Блонди - Butterscotch Brownies
Брауни с два вида шоколад
Бърз кекс за закуска
Двуцветни мъфини с фанта
Калбурабастъ
Карамелен кейк с банани
Карамелизиран десерт с праскови и орехи
Кексчета с круши и орехи
Лесен кекс с вафли
Макарони на фурна
Малинов кейк
Мандаринов кекс
Меден кекс
Млечно - портокалово реване
Мъфини с кисело мляко
Мъфини с кокос и бял шоколад
Мъфини с портокалов сок и бял шоколад
Мъфини със сирене и риган
Мъфини с шпеков салам и пармезан
Невероятен сладкиш с ябълки
Пай с праскови и шоколад
Портокалово търамису
Пудинг с козунак
Сладкиш от стар козунак
Сладкиш чудо
Сладък салам с козунак
Царевични мъфини с Чедър и царевица
Шоколадов сладкиш
Щолен с червени боровинки и марципан
Щрудел с круши

Кремове
Крем карамел
Млечен крем
Мус с портокалов аромат

Тестени
Баница със сирене и газирана вода
Банички с кори на сач
Бутерки със сирене
Бял хляб със семена
Великденско руло
Горски щрудел
Гюзлеми
Картофен хляб
Кекс баница
Кифличките на баба
Козуначено руло с мармалад
Козунак със стафиди
Масленица
Мини бутер пици
Млечни франзели
Мързелива баница
Мързелива палачинка
Палачинки от нахут
Палачинки с мая
Памук погача
Пирожки
Плетен пирог
Пухкава баница
Пърленка с пълнеж
Пърленки с грис
Руло с чай от розов грейпфрут
Руло със спанак и доматен сос
Солен кейк
Солен кекс със сусам
Топчета"Малина"
Усукано хлебче с Котидж
Фокача с гъби и лук
Хляб с маслини и риган
Хлебчета с шоколад
Царевични хлебчета

Торти
Бисквитена торта с маскарпоне
Домашна торта с круши
Кокосова торта
Орехова торта
Орехова торта с бял шоколад
Орехов сладкиш с маскарпоне
Сочна торта с маскарпоне
Торта "Египет"
Торта "Рафаело"
Шоколадова торта
Ягодово парфе

Сладка и конфитюри

Сладко от грозде с орехи
Сладко от дюлеви кори
Сладко от череши

Бонбони и дребни сладки

Бонбони с маскарпоне и бял шоколад
Бонбони с млечен шоколад
Бонбони "Ferrero Rocher"
Кокосови бонбони
Меденки
Таралежки
Трюфели с бял шоколад
Цветни курабии
Шоколадови бонбони с карамел
Шоколадови бонбони с млечен крем
« Последна редакция: 01 Ноември 2015, 12:11:40 от elimm »

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Бонбони "Ferrero Rocher"
« Отговор #1 -: 01 Януари 2013, 21:48:17 »
Бонбони "Ferrero Rocher"



Продукти:

200 гр. течен шоколад Нутела
160 гр. лешници
100 гр. натрошени шоколадови пурички

Приготвяне:
Лешниците смелете на едро, аз ги смелех в блендера на кухненския робот. Нека шоколада е със стайна температура, смесете го с лешниците и разбъркайте. Покрийте купата с готовата смес със свежо фолио и оставете за около 2 часа в хладилника. Докато сместа стегне, натрошете пуричките много ситно. Аз и тях смелех в блендера :).  От охладената шоколадова смес оформете топче, големината е такава каквато я прецените,  пуснете го в купата с натрошени пурички и оваляйте добре бонбона. Съхранявайте готовите бонбони в хладилник. Страхотни са!

Източник: Кулинарния блог на Даниела
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 18:31:21 от elimm »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #2 -: 01 Януари 2013, 21:57:58 »
Eли  :-* много приятна изненада!
Крайно време беше да си събереш рецептите на едно място  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Пухкава баница
« Отговор #3 -: 01 Януари 2013, 22:00:35 »
Пухкава баница


Продукти:

1 пакет фини точени кори
125 гр. масло
200 гр. сирене
5 яйца
2 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. кисело мляко с разтворена 1 к.л. сода
3 с.л. брашно

Приготвяне:

Намажете тавата, в която ще печете баницата леко с масло. Корите навивате на руло и разрязвате на колелца с дебелина 2 см. Нареждате ги изправени в тавата, с разреза нагоре. Да не са много плътно едно до друго колелцата, дори може да ги разбутате, за да има въздух помежду им. Залейте с разтопеното масло, и нека корите попиват, докато приготвите сместа. В купа разбивате яйцата, прясното мляко, киселото мляко със содата, брашното и натрошеното сирене, така че да се смесят добре. С готовата смес залейте баницата и изпечете на 200 градуса до златисто. След като е готова извадете и покрийте с кърпа. Баницата става много пухкава.
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 18:31:50 от elimm »

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #4 -: 01 Януари 2013, 22:08:19 »
Пепи, благодаря ти! :flower: Отдавна се канех, и все не успявах >:( Отне ми повечко време, но пък си заслужаваше.  :thumbup:

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1297
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #5 -: 02 Януари 2013, 08:11:02 »
Еййй дълго чакана тема  :P. Радвам се, че най-накрая се реши  :thumbup:. Поздравления и да я напълниш с вкусни неща.

Мая Микова

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1863
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #6 -: 02 Януари 2013, 10:48:17 »
Честита темичка, Ели! Нова година с нова тема... Дано винаги да ти върви на ново и хубаво тази година!!!  :innocent:

MiladY_İST34

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1409
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #7 -: 02 Януари 2013, 14:23:28 »
 :-* :-* :-*

честито и от мен дaже вече зaпиaх първaтa рецептa... :yahoo: :yahoo: :thumbup:

blqsak

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2519
  • http://vkusnosbobi.blogspot.com/
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #8 -: 02 Януари 2013, 15:30:14 »
Честита темичка и от мен!Още много теми ти желая. :thumbup: :smile1:

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #9 -: 02 Януари 2013, 18:54:52 »
rainbow, радвам се, че ти харесва. Питаш ли ме сега, само вкусотии трябва да мисла  ;D
Мая Микова , ама как хубаво си го казала.... Благодаря ти!
MiladY_İST34, благодаря ти, дано скоро се похвалиш с нещо  :thumbup:
blqsak благодаря ти много  :air_kiss:

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Свинско руло
« Отговор #10 -: 02 Януари 2013, 19:40:30 »
Свинско руло


Продукти:
1,5 кг. свински врат без кост
400 гр. гъби
50гр. масло
350 гр. пушен бекон
4 - 5 бр. кашкавал за сандвичи
сол и подправки по ваш избор
зехтин

Приготвяне:

Месото трябва да го изтъните добре, така че да се получи едно правоъгълно парче. Подправете със сол и подправките. Аз използвах смес от подправки за скара и намалих количеството сол, защото в тези миксове има сол. Намазах със зехтин, завих рулото и оставих в хладилника за едно денонощие. Може да го оставите и за 2 часа, важното е месото да поеме миризмите. След като се е овкусило е ред на плънката.  Почистете гъбите и ги нарежете на малки парченца. Задушете ги с маслото и подправете с малко сол и черен пипер. Разтелете месото на плота и подредете бекона по цялата му площ. После разпределете гъбите и подредете кашкавалените плочки. Навийте на стегнато руло, като едновременно с това увивате и във алуминиево фолио. Внимавайте рулото да е добре увито във фолиото и така го сложете в подходяща тава за да го изпечете. Аз го пекох на 100 градуса за 6 часа, но ако засилите градусите, може да се сготви и за по - малко време. След като е готово, развийте внимателно и нарежете на колелца, а гарнитурата подберете според вкуса ви. Но не забравяте виното трябва да е червено и леко охладено. Наздраве и да ви е сладко!
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 18:32:23 от elimm »

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 654
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #11 -: 03 Януари 2013, 10:55:20 »
Честита темичка, elimm !
Хубавите твои ястия често ще присъстват и на моята трапеза. Желая ти много здраве и късмет!

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #12 -: 03 Януари 2013, 21:27:58 »
Wasia, благодаря ти много.  :air_kiss:

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Брауни с два вида шоколад
« Отговор #13 -: 03 Януари 2013, 21:37:59 »
Десерта, който ще ви предложа може да го изпечете както в голям форма, така и във форма за мъфини. Получава се чудесен десерт с мека вътрешност, с хрупкава коричка и аромат на шоколад......

Брауни с два вида шоколад



Продукти:
80 гр. млечен шоколад
50 гр. бял шоколад
100 гр. масло
2 големи яйца
150 гр. захар
100 гр. брашно
2 ванилии
щипка сол

цели орехови ядки по желание

Приготвяне:

На водна баня разтопете шоколада заедно с маслото. Трябва да се получи гладка смес. Оставете настрани леко да се охлади, а през това време в голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта. Бъркайте до побеляване и прибавете шоколадовата смес, ванилиите и солта. Най - накрая се добавя брашното и задължително разбърквайте с шпатула, за да не спадне сместа. Готовата смес разпределете във форми за мъфини, а може и да изпечете във друга форма, въпрос на избор.Просто застелете съда с пекарска хартия. Аз поставих по една цяла орехова ядка в средата на всяка мъфина.
 Печете в предварително загряла фурна 200 градуса за не повече от 25 мин.
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 18:32:52 от elimm »

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #14 -: 04 Януари 2013, 08:57:45 »
Браво, Ели! Пожелавам ти успех и нови кулинарни подвизи!  :thumbup: