Автор Тема: За съдовете на Делимано  (Прочетена 17022 пъти)

al.yank

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
За съдовете на Делимано
« -: 23 Юни 2012, 16:31:28 »
Здравейте!Никъде не намерих такава тема,затова си позволявам да отворя нова.Някой ползва ли съдове Делимано?Интересува ме по-специално грил-тигана им.Моят тефлонов,прехвален тиган се обели ужасно и всичко залепва,а и,предполагам,е вредно да готвя в него(а уж струваше майка си и баща си...)Чета добри отзиви за керамиката,но бих искала съвет,моля :smile1:

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: За съдовете на Делимано
« Отговор #1 -: 19 Октомври 2012, 15:53:15 »
И аз се замислям за такива съдове....

Еликсир

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 512
Re: За съдовете на Делимано
« Отговор #2 -: 09 Ноември 2012, 15:50:33 »
Имам два съда на Делимано.Едното е касеролка,а другото тиган ф 26.По принцип бях еуфорично доволна,но напоследък тигана взе да лепне,като правя палачинки или бъркани яйца,а иначе се пързаляха,толкова нелепнещ беше.Което ме навежда на мисълта,че нещо съм го повредила,макар видимо да не личи нищо.За керамичните покрития е важно да се оставят да се охладят и тогава да се мият,да няма рязка смяна на температурите,което аз може би съм нарушила в даден момент и сега ще трябва да си търся нов тиган за палачинките поне.Касеролката ми все още е ОК.

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 654
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: За съдовете на Делимано
« Отговор #3 -: 09 Ноември 2012, 16:42:07 »
Преди 2 месеца  си купих керамичен тиган от Метро от италианска фирма (не я запомних), но цената му беше 50 лв за тиган с диаметър 26см. В него правя само палачинки и яйца на очи. В началото - не лепнеше, но след 7-мото или 8- мото пържене започна да залепва. И аз като Еликсир съм разочарована от керамичните покрития. Макар, че моят тиган не е Делимано, а струваше по-скъпо от съшия на Делимано тогава. Трябва да си търся и аз нов тиган , но вече не знам какъв. За любимите ни палачинки съм похабила вече два тефлонови тигана на Тефал и един с керамично покритие...

Dyke

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 740
Re: За съдовете на Делимано
« Отговор #4 -: 09 Ноември 2012, 16:52:15 »
Имах работа преди години в един завод, които произвежда съдове с тефлоново покритие - те всъщност са от лят алуминии с покритие. Технолозите ми обясниха, че при нарушаване целостта на покритието трябва да ....изхвърля съда. Много се радвах на тигана, но след време се надраска и от тогава си се върнах към старото /изкривено с времето/ алуминиево тиганче от моето детство за палачинките! А имам тиган от хром с медна плоча от /30/ години и не мога да се оттърва от него - имаше мода на цветни съдове в кухнята, ама моите съдове като "не мръдват" с годините? Та не всичко с висока цена си заслужава - има голяма доза търговска реклама, на която се подчиняване подсъзнателно!....
Конституционните Ви права са като мускулите - упражнявайте ги ежедневно!