Автор Тема: Със Скарлет във Филибето  (Прочетена 120554 пъти)

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #75 -: 05 Април 2008, 14:55:49 »
Пита със жълта фанта
4 яйца
1 кубче мая
200гр кисело мляко
200мл жълта фанта
100гр размекнато масло
1ч.л сол
около 1кг брашно

Единия жълтък се оставя за намазване отгоре.Маята се разтваря във фантата.В машината се слагат в реда - яйцата,млякото,фантата с разтворената мая,солта,маслото,брашното.На програма тесто.После се оформя по желание.Отново се оставя да втаса,намазва се със жълтъка разбъркан с малко олио,поръсва се със сусам и се пече при около 150-160гр. на вентилатор за около 30-35мин.




Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #76 -: 28 Април 2008, 14:28:32 »
Тирамису

За тортена форма 28см.

3 пакета бишкоти(в пакет са по 12-14 броя)
3 яйца
1/3ч.ч. ром
1/3 ч.ч захар
2ч.ч бита сметана
1кутия Маскарпоне - 500гр
кафе(прясно мляко) за напояване на бишкотите
какао

На водна баня се разбиват яйцата със захарта.Добавя се рома и се бърка до леко сгъстяване на сместа.Оставя се да изстине.Разбива се Маскарпонето,добавя се разбитата сметана и яйчената смес.
Във формата се нарежда ред бишкоти потопени в кафе експресо(аз ги топя в прясно мляко),отгоре се нанася слой от крема,пак ред бишкоти,крем,ред бишкоти и най-отгоре се нанася слой крем.Поръсва се с какао.Да постои поне час в хладилника.


Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #77 -: 09 Ноември 2008, 16:23:00 »
СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ

ПРОДУКТИ:
1пакет кори "Фамилия"
4бр.яйца
1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч олио
1/2ч.ч захар
1-2 ванилии
1бакпулвер
3 кутии локум(цветен)

Разбиват се яйцата,захарта,олиото,брашното,бакпулвера и ванилиите.
Локума леко с ръце или точилка се разточва.
Взимат се два листа от корите.В единия край се слага локума и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се завива с края на корите.Останалата част на кората се намазва със сместа и се навива на руло.МНОГО ВАЖНО Е ЛОКУМА ДА Е ЗАВИТ И ИЗОЛИРАН ОТ ЯЙЧЕНАТА СМЕС,ЗАЩОТО ПРИ ПЕЧЕНЕ СТАВА ТВЪРД.
Нарежда се в намазнена правоъгълна тава и се нарязва.Пече се в загрята до около 150-160 гр. фурна за около 30мин.

Сироп:
2ч.ч захар
3ч.ч вода
Да поври около 5 мин.

С горещия сироп се залива студената баница.


« Последна редакция: 12 Ноември 2008, 20:45:51 от Скарлет »

Tango

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 352
  • Той ме обича!
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #78 -: 09 Ноември 2008, 16:39:28 »
        Скарлет, изглежда супер тази баница! Идват тежки празници, ще се пробва тогава, вместо баклава!
Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #79 -: 09 Ноември 2008, 17:27:02 »
        Скарлет, изглежда супер тази баница!
:thumbup:
Скарлет, брашното 1 ч.ч. ли е :icon_question:

asmaria77

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 784
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #80 -: 09 Ноември 2008, 18:22:24 »
Скарлет, страхотна е тази баница  :thumbup: и аз правя такава,само, където в моята има кисело мляко и орехи  :smile1:
Обичам да готвя!

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #81 -: 12 Ноември 2008, 20:45:24 »
Веси и то е половин чаша,но май съм "изяла" 2-ката.....
« Последна редакция: 12 Ноември 2008, 20:48:03 от Скарлет »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #82 -: 13 Ноември 2008, 20:08:05 »
Мерси, ще се пробва :yahoo: