Автор Тема: За видовете царевично брашно  (Прочетена 10149 пъти)

Дора

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
За видовете царевично брашно
« -: 22 Юни 2006, 15:27:40 »
Искам да ви попитам вие ползвате ли царевично брашно и кой тип. Моето явно е доста едро и като панирам нещо с него, панировката стои зърнеста и хрупа.
От кой тип царевично брашно да купувам?

biskvitka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 38
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #1 -: 22 Юни 2006, 18:18:04 »
Ако искаш да имаш по-фина панировка,хрупкава, без да хруска, използвай царевично нишесте.

Купувам няколко вида царевично брашно - пълнозърнесто и т.нар. качамаци, но всичките имат 'зърнеста' структура.
 
Сега се сетих, че има фино царевично брашно, мисля, че беше на някаква италианска фирма (ако не се лъжа, Дивелла), но трудно се намира.

Мари М

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 279
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #2 -: 23 Юни 2006, 01:18:17 »
Доре, скоро си купих, ползвах, допадна ми и ще се опитам да ти дам информация за опаковката. 

    Жъпта опаковка, надпис Царевично брашно - фино, картинка с царевица, разфасовка - 400 гр.
    На обратната страна пак надпис царевично брашно, тип 800, на Оберон Х - ООД с. Равно поле

Ако не можеш да си я представиш, пиши. Ще я щракна да я видиш.

marabu

  • Гост
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #3 -: 23 Юни 2006, 10:05:28 »
Дивела има в Била ..поне при нас

kalina

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 509
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #4 -: 23 Юни 2006, 11:00:09 »
Аз и дъщеря ми сме луди на тема царевица- от кутиите със стререлизирана, през обикновената варена и качамака, та до нишестетата...
Но за паниране аз позлувам само галета и никога царевично брашно!Не знам може да е грешка от моя страна- така и не съм опитвала да го правя, но у моя позната такава панировка направо ми горчеше и тогава се отказах тотално от идеята.
Иначе, когато купувам заревичните грисове и брашна, винаги гледам колко едро са смлени зърната (за щастие пакетите са прозрачни) и си преценям според целта ми.
А освен това и предпочитам царевичното брашно като "втърдител" на консистенциата, защото не
"докарва" така както пшеничното, а е и по-здравословно.

Дора

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #5 -: 23 Юни 2006, 14:50:49 »
Доре, скоро си купих, ползвах, допадна ми и ще се опитам да ти дам информация за опаковката. 

    Жъпта опаковка, надпис Царевично брашно - фино, картинка с царевица, разфасовка - 400 гр.
    На обратната страна пак надпис царевично брашно, тип 800, на Оберон Х - ООД с. Равно поле

Ако не можеш да си я представиш, пиши. Ще я щракна да я видиш.
Благодаря за подробното описание - ще търся такъв пакет. Дано намеря, че вкъщи рибата най я харесваме с царевична панировка.

Мари М

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 279
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #6 -: 23 Юни 2006, 22:09:21 »
 ;D  Точно за риба го ползвам най-вече, от като ми разкриха тайната на хрупкавата и не слепена цаца, която толкова обичам със студена биричка /нали съм морско чадо/. Това е най-доброто, което съм купувала. Ха наздраве  :drinks: а пък ако не намериш свиркай - купувам и пращам.

biskvitka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 38
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #7 -: 11 Юли 2006, 19:02:02 »
...у моя позната такава панировка направо ми горчеше ...
Брашното е било гранясало, затова е горчало.