Автор Тема: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4  (Прочетена 248196 пъти)

marabu

  • Гост


Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 1

Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 2

Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 3


РЕЦЕПТИТЕ В ТЕМАТА


стр. 1

Шоколадова тaрта с горски плодове без печене - marabu   :icon_idea:

Бисквитена торта с ягоди и шоколад - Аелис :icon_idea:

Палачинки с череши на фурна - mis_val :icon_idea:

Сладолед с боровинки и малини- greyeve :icon_idea:

Щрудел с череши -Tina-Rina :icon_idea:

Шоколадов пай с ягоди  - Drago :icon_idea:

Круши в нощница - Drago :icon_idea:

Шоколадова шарлота с череши- Tina-Rina :icon_idea:

Кекс с шоколадови вафли Боровец - kylinarka :icon_idea:

стр. 2

Пай сини сливи - Dyke :icon_idea:

Чийзкейк с малини и шам фъстък - Yoli :icon_idea:

Сладкиш със сини сливи - Tina -Rina :icon_idea:

Мляко с ориз - Hristinaaaaa :icon_idea:

Коблер със сини сливи - petrina :icon_idea:

Поширани сливи - petrina :icon_idea:

Меден крамбъл със  сини  сливи - petrina :icon_idea:

Крамбъл от сини сливи с овесени ядки - Tina-Rina :icon_idea:

стр. 3

Карамелизиран десерт с праскови и орехи - elimm :icon_idea:

Малинов кейк - elimm :icon_idea:

Орехова торта - elimm :icon_idea:

Ябълков сладкиш - rainbow :icon_idea:

Брауни с бял шоколад - rainbow :icon_idea:

Ябълков пай на рози - Yoli :icon_idea:

Кейк с маскарпоне -rainbow :icon_idea:

Брауниса на Кетрин Хепбърн  - petrina :icon_idea:

Печени райски ябълки - petrina :icon_idea:

Блонди - Butterscotch Brownies - elimm :icon_idea:

стр. 4

Облечени ябълки - Tina-Rina :icon_idea:

Краначан с нар - aqua_marin_blue :icon_idea:

Френски десерт с карамелизирани ябълки - bluemoon :icon_idea:

Шоколадова супичка с ананас -Drago :icon_idea:

Сладкиш с грис за микровълнова - anita29 :icon_idea:

стр. 5

Чийзкейк - Еликсир :icon_idea:

Шоколадов сладкиш - elimm :icon_idea:

Зимен Клафути - aqua_marin_blue :icon_idea:

Панетоне -Tina-Rina :icon_idea:

Калбурабастъ  -elimm :icon_idea:

Ванилово-шоколадов чийзкейк -Гуинет :icon_idea:

Мини тарталети с цитрусови плодове  - greyeve :icon_idea:

Козуначен кекс - anita29 :icon_idea:

Брауни с млечен шоколад и карамелизирани круши- rainbow :icon_idea:

Шоколадовият кейк с патладжани на Хари Ийстууд - greyeve :icon_idea:

Овесени квадрати с шоколадов чипс - Petka :-) :icon_idea:

Мързелив тиквеник - Tina-Rina :icon_idea:

Круши в тесто - tarakchieva :icon_idea:

стр. 6

Мини тортички - rainbow :icon_idea:

Портокалова пита със стафиди - rainbow :icon_idea:

Бананов крамбъл - marabu :icon_idea:

Браунис "Ден и нощ" - bluemoon :icon_idea:

Щрудел с ябълки и сушени плодове - Tina-Rina :icon_idea:

Руло с чай от розов грейпфрут  - elimm :icon_idea:

Десерт със сирене Камамбер и ягоди - bluemoon :icon_idea:

ХАЛВА Φαρσάλων - uhanie :icon_idea:

Двуцветно бисквитено руло - TinaRina :icon_idea:

Ябълкова пита с карамелен сос - rainbow :icon_idea:

Пълнозърнести бананови  кексчета с кокос и крема сирене - bluemoon :icon_idea:

Fiore di frutta (Цвете от плодове) - Lety :icon_idea:

Студена амарето торта с праскови - Lety :icon_idea:

стр. 7

Ананасов щрудел - rainbow :icon_idea:

Фъч -rainbow :icon_idea:

Мока мистерия - petrina :icon_idea:

Ябълкови мини тарти с кокосова поръска - rainbow :icon_idea:

Пай с праскови и шоколад -elimm :icon_idea:

Ягодово парфе - elimm :icon_idea:

Сладкиш с пъпеш - Tina-Rina :icon_idea:

Карамелен сладкиш "Кодрит кадир" - Tina-Rina :icon_idea:

Кокосов сладкиш - rainbow :icon_idea:

Бисквитена торта - star :icon_idea:

Пай Банофи а*ла Лабрекс - mis_val :icon_idea:

Лесен сладкиш със шоколадова глазура - anita29 :icon_idea:

Кестенов сладкиш - rainbow :icon_idea:

Чийзкейк с ягоди - Bubi4ka :icon_idea:

Ябълков щрудел  - Вкуснотеката на Ани :icon_idea:

стр. 8

Щрудел с пудинг ванилия - Miraqnii :icon_idea:

Бисквитено руло с крем - anita29 :icon_idea:

Тиквено тирамису - Lety :icon_idea:

Щрудел с ябълки и карамелен сироп - Miraqnii :icon_idea:

Ябълкови медальони - rainbow :icon_idea:

Бял шоколадов блондис с червена боровинка - petrina :icon_idea:

Домашна торта с круши - elimm :icon_idea:

Гръцка баклава - Toни :icon_idea:

стр. 9

Ледени коцке - ROSPOP :icon_idea:

Шарени подкови - Tina-Rina :icon_idea:

Шоколадова торта с круши - рер-4о  :icon_idea:

Карамелен кейк с банани - elimm :icon_idea:

Пудинг с козунак - elimm :icon_idea:

Баклава Копенхаген - Miraqnii :icon_idea:

Бързи шоко тарти -Did_ka  :icon_idea:

стр. 10

Ябълков чийзкейк - rainbow :icon_idea:

Сладкиш с цветни кокосови топки - anita29 :icon_idea:

Кифлички с крем - star :icon_idea:

Оризов пудинг с течен шоколад - blqsak :icon_idea:

Пасти "Орео" - rainbow :icon_idea:

Млечно реване - rainbow :icon_idea:

Арабски палачинки  - Miraqnii :icon_idea:

Английски  мадлени-blqsak :icon_idea:

Ледени кубчета - zoica

стр. 11

Сочно шоколадово брауни - Hristinaaaaa :icon_idea:

Овесено десертче с малинова заливка - Hristinaaaaa :icon_idea:

Чийзкейк с къпини в чашка - Hristinaaaaa :icon_idea:

Полумесеци - bluemoon :icon_idea:

Морковена халва - petrina :icon_idea:

Крем брюле с ягоди - marabu  :icon_idea:

Постен карамелен сладкиш с банани и грис - rainbow :icon_idea:

Бързо и лесно бисквитено руло с мармалад от сини сливи -ninfil :icon_idea:

стр. 12

Боровинков крамбъл - petrina :icon_idea:

Пълнозърнест крамбъл с праскови - serche :icon_idea:

Пълнени праскови - GolemDZVER :icon_idea:

Сорбе от диня -petrina :icon_idea:

Сметанов сладкиш с овесени ядки и праскови-Josefa :icon_idea:

Магически шоколадов сладкиш - рер-4о :icon_idea:

Тиквен чийзкейк - marabu :icon_idea:

Реване с кокосов крем - rainbow :icon_idea:

Японски чийзкейк - marabu :icon_idea:

Изварени гофрети - marabu :icon_idea:

стр. 13

Мини палачинки с круши - blqsak :icon_idea:

Сочни курабийки "Гнездото на чучулигата" или Bülbül Konağı - rainbow :icon_idea:

Фунийки - rainbow :icon_idea:

Кръмбъл с ябълки и карамел-blqsak :icon_idea:

Донати със сметана-blqsak :icon_idea:

Пасти "Екзотик"- rainbow :icon_idea:

Лемингтън - rainbow :icon_idea:

Френски палачинки- marabu :icon_idea:

Тиквено руло с таханов крем - rainbow :icon_idea:

Медено - джинджифилов кейк със сушени ябълки и стафиди - rainbow :icon_idea:

Печени ябълки (Ябълки Бон-фам) - рер-4о :icon_idea:

Сочинска баклава - Aura :icon_idea:

стр. 14

Новогодишен сладкиш със сушени плодове - rainbow  :icon_idea:

Сладкиш от стар козунак - elimm :icon_idea:

Мексикански шоколадов сладкиш - marabu :icon_idea:

стр. 15

Ягодово желирано кремче - GolemDZVER  :icon_idea:

Пастички с череши и кокос - rainbow  :icon_idea:

Черешов пай - petrina :icon_idea:

Шоколадово малинова мус торта - huliganka и снимка :icon_idea:

Кайсиев сладкиш - Aura :icon_idea:

Плодов сладкиш "Вирджиния" - Aura  :icon_idea:

Торта "Андалусия" - Aura  :icon_idea:

Шоколадов чийзкейк -
"Цветната полянка" -Aura
:icon_idea:

Карамелен флан на Tiki - rainbow :icon_idea:

Шоколадово-бананов сладкиш - рер-4о -   :icon_idea:

стр. 16

Торта "Млечното момиченце" - Aura :icon_idea:

Тиквен сладкиш - elidrag :icon_idea:

ТИКВЕНО-ПОРТОКАЛОВ КРЕМ - GolemDZVER  :icon_idea:

Кримски хворост или "Плажна баклава"  - Aura :icon_idea:

Сладкиш Чудо -star :icon_idea:

Синабън - Aura  :icon_idea:

стр. 17

Орехов сладкиш с маскарпоне - elimm  :icon_idea:

Млечно-плодово парфе - wasia :icon_idea:

Кекс с череши, крема сирене и шоколад - ninfil :icon_idea:

Шоколадов сладкиш "Бумеранг" -dove   :icon_idea:
« Последна редакция: 27 Юли 2015, 00:18:36 от blqsak »

marabu

  • Гост
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #1 -: 28 Май 2011, 10:31:50 »
Шоколадова тaрта с горски плодове без печене



450 г какаови бисквити
200 г натурален шоколад (мин. 70 %)
100 г готварска сметана (35 %)
150 г краве масло
2 с. л. какао на прах


ПЪЛНЕЖ


30 г захар
100 г натурален шоколад (мин. 70 %)
100 г готварска сметана (35 %)
150 г малини
150 г боровинки


На водна баня се разтапя целият шоколад (300 г) заедно с 100 мл сметана.
Сместа се разбърква добре и се оставя настрани.
Останалата сметана се разбива със захара и се прибира в хладилник.
За основата бисквитите се смилат в кухненски робот (блендер) до получаване на трохи.
Прехвърлят се в голяма купа.
Добавят се какаото, мекото масло и 100 г от разтопеният шоколад със сметаната.
Всичко се разбърква до еднородна маса.
Ниска и кръгла форма за тaрта (24-26 см) се застила със "свежо" фолио или хартия за печене.
Получената бисквитена основа се разстила на равномерен слой.
Поставя се в хладилник за 30 минути, за да стегне и да държи форма.
В това време разбитата със захарта сметана се разбърква с останалата шоколадова смес.
Тази смес се изсипва върху охладената и стегната бисквитена основа.
Изглажда се с лъжица и тaртата се връща в хладилник за още 30 минути.
Върху застиналият крем се нареждат почистените, измити и подсушени горски плодове.
Тaртата се прибира за 2-3 часа преди поднасянето.


** Може да се приготви в порционни форми за тарталетки (12 см). Излизат около 8 броя тарталетки.
*** Може да се приготви само с малини или само с боровинки, също така да се използват други любими горски плодове.



Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 585
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #2 -: 30 Май 2011, 21:30:30 »
Бисквитена торта с ягоди и шоколад



Необходими продукти :

250 - 300 мл. прясно мляко (ако я правите с обикновени бисквити)
1 1/2 пакет бисквити (по оригиналната рецепта е с обикновенни, но аз я направих с чаени, ако и вие използвате чаени, не се топят в мляко.Използвах бисквити "Роден край", тъй като са без дупка).
100 гр. шоколад
200 мл. заквасена сметана
250 гр. ягоди
1/2 ч.ч пудра захар
1 с.л захар
1 пак. ванилия

Сметаната и пудрата захар се разбъркват леко с лъжица

Ягодите + захарта (1 с.л) се разбиват на пюре и се добавят към сметаната.

Добавя се и ванилията.

Бисквитите се топят в прясното мляко и се редят в съда/ ако са чаени, не се топят в прясното мляко/. Отгоре се нанася дебел пласт от сметановия крем. И така докато свършат бисквитите и крема.

Завършва се с крем и отгоре обилно се настъргва шоколад.

Отлежава в храдилник, покрита с фолио.

Преди поднасяне може да се поръси с хладък или топъл сос от малко мляко, шоколад и капка есенция ром / пропуснах тази част/.


Ами това е - много лесно се приготвя тортичката, единственият й недостатък , е че не е много голяма. Използвах кръгла форма с диаметър 20 см. и тортата ми стана тъничка- получиха се два реда бисквити и два слоя крем.
И още нещо - не могат да се режат хубави парченца, затова следващият път съм се заканила в индивудуални купички да я направя - на вкус е страхотна.

Източник

mis_val

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 387
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #3 -: 12 Юни 2011, 15:33:54 »
Палачинки с череши на фурна
Необходими продукти:
10-12 бр. палачинки
700 гр.череши
150 гр. захар
1/2 ч.ч. счукан сухар
1 с.л. канела
3-4 бр. яйца
1 ч.ч. прясно мляко
пудра захар за поръсване(по желание)
1 ванилия(по желание)
  
Яйцата се разбиват с прясното мляко и 2-3 с.л. захар.Черешите се изчистват и се смесват с останалата част от захарта.Към тях се добавят сухарът и канелата.Във всяка палачинка се слага от черешовата смес и тя се завива на руло.Така приготвените палачинки се редят в тавичка,заливат се с яйчната смес и се пекат в силна фурна.Поднасят се поръсени с пудра захар,смесена с ванилия.
*Ако черешите ви не са достатъчно сладки,може да добавите още захар.Аз добавих още 120 гр.
*Броя на палачинките зависи от размера на тавичката ви.При мен бяха 8 бр.
*По рецепта има и 2-3 с.л.масло,но не е уточнено къде се добавят,затова го пропуснах.(Доколкото ме информираха се слага в млякото разтопено)
*Моята доза за палачинки:2 бр. яйца,2-3 ч.ч. прясно мляко,2 ч.ч. брашно,щипка сол.

източник:кулинарен журнал
« Последна редакция: 12 Юни 2011, 16:06:18 от Захарно петле »

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1633
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #4 -: 12 Юни 2011, 19:38:02 »
Чудни палачинки!  :thumbup: 

И у нас много се тачат - за някои със сладка, за други със солена плънка, но заляти с карамелен крем са винаги харесвани.
Моят фаворит пък са с плънка от сирене Бри, ягоди и ядки   :yahoo:


Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #6 -: 24 Юни 2011, 18:44:44 »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 767
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #7 -: 25 Юни 2011, 16:59:56 »

ШОКОЛАДОВ ПАЙ С ЯГОДИ






Продукти за 4 чаши:

3 яйца
125 г захар
100 г горчив шоколад
100 г масло
40 г брашно
200 г ягоди
1 с.л. пудра захар
2 с.л. портокалов ликьор "Cointreau" , а за деца портокалово сокче
100 прясна течна сметана
1 пакетче ванилена захар
свежа мента за украса







Начин на приготвяне:


Първо смесваме в подходящ съд захарта и яйцата като ги бъркаме или с миксера докато запуши, или просто с кухненския робот, но цели 10 минути. При тази акция масата почти се утроява и пред очите ни се превръща в една примамливо пухкава пяна.

През това време стопяваме в гореща вода шоколада и пак в нея, но в друг съд размекваме и маслото. Прибавяме ги по реда на изреждане и под неспиращо бъркане при яйцата и захарта, а накрая  изсипваме при тях и брашното.

Покриваме пая плътно с фолио и го слагаме в хладилника един час да отдъхне.
Нарязваме ягодите, маринираме ги с пудра захар и с неповторимото коантро, бутаме ги при крема в хладилника, и ги оставяме там да си правят компания.

Спокойно подготвяме сега и сметаната като я разбиваме с ванилията не много гъсто. Разпределяме после пая в чашки и го печем във фурната при 160 градуса 10-15 минути.

Готово. Вече сме почти на финала.

Само охлаждаме леко и малко преди поднасяне гарнираме с пияните портокалови ягодки и пухкава бяла сметана.

Ммм... повярвайте, това не е пай, а една вкусна симфония внезапно избухваща с всяка една хапка и бавно и нежно затихваща с погалването на аромата!

Да, невероятно е !

Обичам го кремчето и пак ще се прави.  :smile1:









Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 767
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #8 -: 04 Юли 2011, 12:07:06 »

КРУШИ В НОЩНИЦА






Продукти за 4 порции:

4 твърди средно големи круши
малко лимонов сок
6 ч.л. захар или 4 бучки такава
около 40 гр. масло
1 пакет многолистно тесто или Butterteig както се казва по немско
1/2 ч.л. смляна канела
1 жълтък, 2 с.л. прясно мляко
масло и брашно за тавичката
за поръсване пудра захар








Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200° С. Намазваме с масло и поръсваме с брашното една форма за печене. Обелваме крушите, овлажняваме ги с лимонов сок за да не потъмнеят, а после кипваме вода на котлона и ги пускаме в нея за 5-6 минутки да поомекнат.

През това време прегъваме тестото на две,  разточваме го отново до първоначалните му размери и го скрояваме с остър нож на 4 еднакви квадрата.

Оставяме крушите да поизстинат, попиваме им дупенцата с кухненска кърпа и измъкваме отдолу семките с помощта на онова специално приспособление което все още не знам как се казва. Пълним накрая с по една бучка захар и запечатваме отворите с маслото.

Поставяме голите круши върху корите, поръсваме ги със смес от канела и 2 ч.л. захар, а после ги обличаме в новите нощнички като повдигаме краищата на тестото нагоре и ги прищипваме плътно малко под дръжката.

Разбъркваме млякото с жълтъка, намазваме отвън всичко с четчица и бутаме тези така пременени другарчета за около 25-30 минути на топло във фурната.

Това е.






Една много приятна френска рецепта, която съвсем необвързващо бих сравнил с нещо средно между баничка пълнена с круша и сладко-сочния вкус на нашенска саралия.







Една чудесна компания за ароматно кафенце.






Опитайте я!







Ще ви хареса.




ehoeko

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 139
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #9 -: 04 Юли 2011, 14:40:46 »
В новата тема всички десерти са с плодове- от апетитни , по- апетитни , но тази последната круша просто плаче да бъде разсъблечена. :yahoo:
Чудесно представяне , Драго! :thumbup:

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 767
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #10 -: 04 Юли 2011, 23:33:45 »
Благодаря ти ehoeko

Хубаво е, че ти харесва.  :smile1:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #11 -: 13 Юли 2011, 12:34:25 »

kylinarka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 376
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #12 -: 18 Юли 2011, 13:46:42 »
И от мен Кекс с шоколадови вафли по рецепта от последния брой на Кулинарен журнал. :smile1:


Кекс с шоколадови вафли Боровец

Продукти:
2-3 яйца;
1 ч.ч захар;/при мен малко повече/
1 к.ч олио;
1 ч.ч кисело мляко;
1 бакпулвер;
1 1/2 ч.ч пресято брашно;
4 вафли /от сините/ Боровец.

За намазване :маргарин /масло

1ч.ч=200мл.

Три от вафлите се настъргват, четвъртата- също, но в отделна купа.От останалите продукти се забърква кексово тесто и трите настъргани вафли се прибавят към него, като се бърка  с дървена лъжица бавно.

Сместа се сипва във форма за кекс и се изпича.Обръща се в поднос и докато е топъл се намазва с маргарин/масло и се посипва с настърганата последна вафла.

!Сладкиша може да се изпече и в тавичка.
източник: Кулинарен журнал


petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1177
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #13 -: 18 Юли 2011, 13:57:45 »
ШОКОЛАДОВ ПАЙ С ЯГОДИ
Драго, по снимките не можах да разбера кое е паят - това вдясно, това в чашата, или и двете?  :blush2: Едното ми изглежда като крем, а другото - като сладкиш.  :innocent:

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 767
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана - 4
« Отговор #14 -: 18 Юли 2011, 20:19:26 »
ШОКОЛАДОВ ПАЙ С ЯГОДИ
Драго, по снимките не можах да разбера кое е паят - това вдясно, това в чашата, или и двете?  :blush2: Едното ми изглежда като крем, а другото - като сладкиш.  :innocent:

Ами това в дясно е просто от една друга чашка petty.  :smile1:

Иначе за името наистина може да се поспори. Превел съм го дословно като пай в чаши от едно немско списание. По-скоро се е суфле отколкото кремче, но всеки да си го кръщава както желае.

Един усмихнат ден от мен!  :smile1: